Chateau Cos D'Estournel

Tai buvo vienas iš pirmųjų geriausių antrųjų ūkių. Tai Bruno Prats'o pasiekimas, nors jis sake, kad tai komandinis darbas. 1998 m. Prats'as dėl Prancūzijos kokesčių sistemos buvo priverstas parduoti ūkį "Groupe Taillan", o ši 2001 m. pardavė jį Micheliui Reybier, Ženevoje įsikūrusiam pramonininkui. Cos D'Estournelis neturi chateau, tik įmantrų vyninės fasadą su didžiulėmis, dailiai išdrožinėtomis ąžuolinėmis durimis, kurios kadaise puošė Zanzibaro sultono rūmus. Bruno Prats'o sūnus Jean-Guillaume'as tapo Reybier ūkio valdytoju ir vynas daromas pagal pačias kruopščiausias tėvo įvestas technologijas. Taigi dalis vyno fermentuojama nerūdijančio plieno statinėse, bet visas jis 18-24 mėn. brandinamas ąžiolinėse statinėse. Gero derliaus metais visos statinės būna naujos, prastesnio derliaus metais- iki 70 proc. naujų.

Sodrus, stipraus skonio ir patrauklus vynas, svarus, aukštos klasės, išskirtinis. Be abejonės, geriausias St-Estephe'o vynas. Jis puikiai tinka apeliacijai-net prasčiausiais metais. Tai kompleksiškas ir labai elegantiškas, it šilkas vaisių skonio vynas.

Laikyti: 8-20 metų.