Vynas

Bourgogne Chanson Pere&Fils

(rodyti visus)
Tai 1750 metais įkurti namai. Gaminantys unikalaus charakterio Burgundišką vyną. Nuo1999 metų namai buvo nupirkti garsiosios Bollinger grupės. Šį sąjunga užtikrino tolimsnę vyno gamybos ir kokybės augimą. Skaityti daugiau

Chateau Brane-Cantenac

(rodyti visus)
Namai įkurti 1833 metais. Šis ūkis yra puiki nepriekaištingai prižiūrimų vynmedžių plynaukštė-žvyro dirvožemis ant klinties podirvio. Jis priklauso Henri Lurtonui (jis yra ir valdytojas). Vynas 18 mėn. bręsta ąžuolinėse statinėse (naujų-25-30%). Ūkiui priklauso 90 ha vynuogynų, 65% - Cabarnet Sauvignon, 30% -Merlot, 5% - Cabarnet Franc. Laikyti: 8-25 metus. Skaityti daugiau

Chateau Calon-Segur

(rodyti visus)
Iš šio chateau galų ir romėnų laikų kilo St-Estephe'o bendruomenė. Šio pirmojo vyno ūkio bendruomenėje vyndariai etiketėje rašė "Premier Cru de St-Estephe", kol pasipiktino kiti gamintojai. Vynas 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Ūkiui priklauso 55 ha vynuogunų. 65% - Cabarnet Savignon,  20% - Merlot, 15% - Cabarnet Franc. Laikyti: 5-8 metus. Skaityti daugiau

Chateau Cambon La Peluose

(rodyti visus)
Šis ūkis priklauso tam pačiam savininkui kaip ir Chateau Grand Barrail-Lamarzelle-Figeacas. 1932 m. jam suteiktas cru bourgeois kategorija, bet jis neitrauktas į 1978 m. sindikato sąrašą. Vynas brandinamas ąžuolinėse statinėse 12 mėn. (naujų-45%). Lengvas, vidutinio svarumo ir svarus, gaivaus vaisių skonio vynas. Cabarnet Savignon 30%, Merlot 50%, Cabarnet Franc 20%. Skaityti daugiau

Chateau Cantemerle

(rodyti visus)
1980 m. naujos nerūdijančio plieno fermentacijos statinės pakeitė senąsias ąžuolines, kuriuose fermentuodavosi aitrokas vynas. Buvo atsisakyta visų senų statinių, tad 1980 m. vynas buvo subrandintas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Vynas 18-20 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų trečdalis). Šiuo metu vynas geresnės nei turima kategorija. Nuostabiai sodrus, geros spalvos, vaisių ir grietinėlę primenančių ąžuolo tonų, gerai subalansuotas, elegantiškėjantis vynas. Skaityti daugiau

Chateau Carbonnieux

(rodyti visus)
Tai didžiausias vyno ūkis Graves'e. Baltasis vynas, geriau žinomas iš dviejų stilių, šaltai fermentuojamas nerūdijančio plieno statinėse ir 3 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Baltas. Kadaise svarus ir neįkvepiantis šis vynas išties atsiskleidė 10 deš. pradžioje. Nuo to laiko "Chateau Carbonnieux" yra aromatingas, su grietinėlę primenančiais niunsais, puikiai įsiliejantis naujo ąžuolo kvapas ir visai nemažai elegancijos. 65% - Savignon Blanc, 35% - Semillon. Laikyti: 2-56 metai. Skaityti daugiau

Chateau Cheval Blanc

(rodyti visus)
Neįprastas šio nuostabaus vyno aspektas- jame yra didelė "Cabernet Franc" dalis, grąžinanti į laikus iki 1956 m. Perėjimas prie "Merlot" vynmedžių suteikė pranašumo daugumai Libournais ūkių, tačiau 60 proc. "Cabernet Franc" dalis netgi buvo naudingesnė "Chateau Cheval Blanc". 1998 m. šį chateau įsigijo du verslininkai: Albertas frere'as iš Belgijos ir "LVMH" bendrovės vadovas Bernard'as Arnault. Vynas 20 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Skaityti daugiau

Chateau Clos Haut-Peyraguey

(rodyti visus)
Iš pradžių buvo Chateau Lafaurie-Peyraguey;aus dalis. Nuo 1934 m. priklausė Pauly'ių šeimai. Gera sieros dioksido dozė sustabdydavo "Clos Haut-Peyragey" fermentaciją ir kvapų puokštė dažnai užslopindavo siera. Laimei, to nebejaučiama nuo 1985 m. derliaus, kai atsitiktinai vynas tapo geresnis dėl naujų ąžuolinių statinių. Vynas dabar 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-tik 25%). Skaityti daugiau

Chateau D'Armailhac

(rodyti visus)
Baronas Philippe'as de Rothschildas 1933 m. nusipirko Chateau Mouton d'Armailhacą. 1956 m. jis pervadino jį Chateau Mouton Baron-Philippe'u. 1975 m. paskutinės barono žmonos garbei pavadinimas buvo pakeistas į Mouton-Baronne Philippe'ą. 1991 m. grąžintas d'Armailhacas, bet be Moutono prierašo, nes baronas tikėjo, kad vynui grės pavojus įgyjant antro vyno statusą dėl triuškinančio Mouton-Rothschildo prestižo. Šis ūkis ribojasi su Moutonu. Viena priežastių, kodėl jį įgijo baronas, buvo noras lengviau ir įspūdingiau pasiekti įžymųjį premier cru. Vynas 16 mėn. Skaityti daugiau

Chateau D'aurilhac

(rodyti visus)
Šis, galima sakyti naujokas greitai tapo kultiniu. Vynuogės renkamos mechanizuotai. Vynas 12 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse naujų-35%). Šio kvapaus, patrauklaus vyno elegantiškas vaisių skonis ir švelnūs taninai. Cabarnet Sauvignon 60%, Merlot 35%, Cabarnet Franc 2%, Petit Verdot 3%. Laikyti: 4-8 metus.    Skaityti daugiau

Chateau D'Issan

(rodyti visus)
Šis gražus XVII a. chateau dažnai laikomas įspūdingiausiu visame Medoce, o jo išskirtinis vynas, 18 mėn. bręsta ąžuolinėse statinėse (naujų-trečdalis), visada yra įspūdingas. Šis vynas išties šlovingas! Jo įmantri kvapų puokštė tučtuojau sugundo, vaisių skonis neįtikėtinai sodrus ir ištaigus. Puikus, nuostabiai elegantiškas vynas. Laikyti: 10-40 metų. Skaityti daugiau

Chateau de Sales

(rodyti visus)
48 ha ūkis neabejotinai yra didžiausias Pomerolio apeliacijoje. Jis išsidėstęs regiono šiaurės vakarų dalyje. Nepaisant skirtingų atsiliepimų, daugeliu atvejų šis ūkis parodė savo pajėgumą ir jam būdingas savybes, o vynas, 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų- apie 30 proc.), ateityje bus vertas dėmesio. Sėkmės atveju šiam vynui būdinga skarbi puokštė ir gomurį pripildanti skani kaulavaisių: slyvų, trešnių ir abrikosų skonių gama. Laikyti: 7-20 metų.   Skaityti daugiau

Chateau Ducru-Beaucaillou

(rodyti visus)
Vieno iš geriausių antrųjų, šio klasikinio St-Julieno chateau, svarbiausio Borie imperijos ūkio, kokybė yra legendinė ir nepakartojama. Tiek gerais, tiek blogais metais vynas lieka išskirtinai nuoseklus ir, nors brangokas, nustatyta kaina artima premiers crus, tad jis iš dalies per brangus pirkinys. Vynas 20 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Laikyti: 15-30 metų. Skaityti daugiau

Chateau Gilette

(rodyti visus)
Christianas Medeville'is atmeta modernius būdus- jis verčiau išlaiko savo brangų nektarą (padarytą iš 94 proc. "Semillon", 4 proc. "Sauvignon", 2 proc. "Muscadelle") statinėse anaerobinėmis sąlygomis stulbinamai ilgą laiką - 20 metų ir tik tada supilsti į butelius. "Creme de Tete" yra premier cru kokybės, galingos kvapų puokštės ir intensyvaus saldymedžio bei persikų ir grietinėlę primenančio skonio, kurį papildo ilgai juntamas ledinukų poskonis. Skaityti daugiau

Chateau Giscours

(rodyti visus)
Ūkis įsikūręs Labarde'o komunoje. 1952. nusipirkusi Tari šeima restauravo šį chateau, atnaujino vynuogyną ir pakėlė jo vyno kokybę iki ankstesnės šlovės. 1995 m. chateau pardavė olandų verslininkui Ericui Albada Jelgerms'ui. Šis bent jau išlaikė kokybę, jeigu jos nepagerino. Vynas 20-34 mėn. bręsta ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Ryškios spalvos, sodrių vaisių ir elegantiškas vynas. Dėl ryškaus stiliaus išlieka pastebimai gaivus daugelį metų. Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 22%, Cabernet Franc 2%, Petit verdot 1%. Skaityti daugiau

Chateau Grand Ormeau

(rodyti visus)
Sodrus ir kvapus vaisiškas vynas brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Grand Ormeau puikus savo apeliacijai. Skaityti daugiau

Chateau Grand-Puy-Lacoste

(rodyti visus)
Priklauso tam pačiam savininkui kaip ir Chateau Ducru-Beaucaillou. Grand-Puy-Lacoste'as vis gerėja talentingai vadovaujant Francois-Xavierui Borie. Vynas 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Laikyti: 10-20 metų. Skaityti daugiau

Chateau Haut-Brion

(rodyti visus)
1663 m. įžymus chateau buvo paminėtas Pepys'io "Dienorštyje" kaip HO Bryanas. Nuo 1935 m. jis priklausė amerikiečiams, nes jį nupirko bankininkas Clarence'as Dillonas. Pagrindinė bendrovė vadinasi "Domaine Clarence Dillon". o Dillono vaikaitė hercogienė de Mouchy yra prezidentė. Jeanas delmasas yra techninis direktorius. Raudonas vynas yra fermentuojamas nerūdijančio plieno statinėse ir 24-27 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Baltasis vynas fermentuojamas ir brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Skaityti daugiau

Chateau L'Arrosee

(rodyti visus)
Šis ūkis įsikūręs šlaituose aukščiau už vietinį kooperatyvą. Kadangi atrenkamos tik pačios geriausios vynuogės, čia nuolat daromas vynas, klase geresnis už daugelį savo grupės vynų. Naujas savininkas Caille'as nuo 2003 m. Vynui būdinga ištaiginga kvapų puokštė ir švelnus, grietinėliškas, svarus vaisių skonis, paremtas mielais ąžuolo taninais. Laikyti: 5-15 metų. Skaityti daugiau

Chateau L'Eglise-Clinet

(rodyti visus)
Šiame ūkyje daromas vynas iki 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse. Jis sparčiai tampa vienu populiariausių Pomerolyje. Nuo 10 deš. kokybė pranoksta lūkesčius. Tai sodrios spalvos vynas. Jam būdinga sodri, viliojanti puokštė, ypač galingas, klampus skonis, sprogstantis prieskoniškas juodųjų serbentų vaisiškumas ir kupinas grietinėliškas ir ąžuolo vanilės kompleksiškumas. Laikyti: 8-30 metų. Skaityti daugiau

Chateau La Lagune

(rodyti visus)
Priklausantis Ducellier šeimai iš Champagne Bollinger, nepriekaištingas šio gražaus chateau vynuogynas yra pirmasis cru classe išvažiuojant iš Bordo. Jis įsikūręs smėlingoje ir žvyringoje dirvoje. Pats chateau 2003 m. buvo visiškai atnaujintas. Vynas 16-18 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Vynas tamsios spalvos, sudėtingos juodųjų serbentų ir kaulavaisių skonio, į kurį įsipina grietinėlei būdingi ąžuolo ir vanilės atspalviai. Vynas svarus, bet švelnus. Skaityti daugiau

Chateau La Mission-Haut-Brion

(rodyti visus)
Priklausydamas Henri Woltneriui jis buvo pretendentas į Graves'o sostą. Nenuostabu, kad Clarence'as Dillonas iš Haut-Briono čiupo jį, kai 1983 m. atsirado tokia galimybė. Raudonas vynas 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse. Nepaisant skirtingos vyndarystės technikos, Dillono "La Mission" ne mažiau stulbina nei Woltnerio. Abi rūšys yra stipresnės, tamsesnės ir tirštesnės nei bet kuris kitas Grave'o vynas. Tai ypač galingi vynai, juos reikia ilgai laikyti butelyje, bet jiems trūksta elegancijos. Laikyti: 15-45 metus. Skaityti daugiau

Chateau La Prioulette

(rodyti visus)
Chateau La Prioulette įsikūrusi pietinėje Premier Côtes de Bordeaux apeliacijoje. Tai visada buvo šeimos verslas, kurį šiuo metu valdo jau dešimtoji karta. Namams priklauso 16 ha vynuogynų: 12 ha Premières Côtes de Bordeaux, 2 ha Bordeaux Mayne de Coutureau ir 2 ha Graves. Bordeaux White dry : 60 % Sauvignon + 40 % Sémillon Bordeaux Rosé : 100 % Cabernet Sauvignon Bordeaux Red : 70 % Merlot + 20 % Cabernet Sauvigon + 10 % cabernet Franc Premières Côtes de Bordeaux Sweet White : 100 % sémillon Skaityti daugiau

Chateau Lalande-Borie

(rodyti visus)
Priklausantis tiems patiems savininkams kaip ir žymusis "Chateau Ducru-Beaucailou", "Lalande-Borie" yra nebrangi pažintis su St-Julieno vynu. Tai gražios spalvos vynas, kuriame vyrauja sodrus juodųjų serbentų "Cabarnet Sauvignon" skonis. Vienais derliaus metais vynas būna klampus ir sultingas, kitais-lengvesnis ir taniniškesnis. Cabernet Sauvignon 65%, Merlot 25%, Cabernet Franc 10%. Laikyti: 5-10 metų. Skaityti daugiau

Chateau Lanessan

(rodyti visus)
Nepaminėtas 1855 m. klasifikacijoje, nes savininkas veikiausiai pamiršo pateikti pavyzdžių arba jam tai nerūpėjo. Šiam chateau 1932 m. buvo suteikta cru bourgeois kategorija, bet jis neįtrauktas į 1978 m. sindikato sąrašą. Vynuogės skinamos mechanizuotai. Vynas 15 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse. Kilnus, intensyvaus skonio, tamsios, dažnai matinės spalvos ir artimas cru classe kokybei vynas. Jį reikia tiek pat brandinti, kol pradeda skleistis vaisių skonis. Laikyti: 7-20 metų. Skaityti daugiau

Chateau Larcis Ducasse

(rodyti visus)
Šio ūkio, kurio vynuogynas auga Cote de Pavie, vynas 24 mė. brandinamas kubiluose ir statinėse. Laikyti: 4-8 metus Skaityti daugiau

Chateau Leoville Poyferre

(rodyti visus)
Šis ūkis kadaise sudarė ketvirtį pradinio Leoville'io ūkio ir turbūt nukenčia lyginamas su kitais dviem chateaux, kurių ūkiai irgi buvo Leoville'io dalis-Leoville0 Bartonu ir Leoville-Las Casesu. Tačiau kalbant bendrai apie St-Julieną, jam puikiai sekasi, ir nuo 1982 m. kartais pavykdavo pasiekti nepaprastą sėkmę. Kai 10 deš. vid. prisidėjo Michelis Rolland'as, kokybė labai pagerėjo. Vynas 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-trečdalis). Skaityti daugiau

Chateau Leoville-Barton

(rodyti visus)
Ketvirtis pradinio Leoville'io ūkio 1826 m. buvo parduota Hugh'ui Bartonui, bet chateau tebepriklaus Leoville'io dvarui ir dabar vadinamas Chateau Leoville-Las Casesu. Vyną daro Anthony;is Bartonas Langoa-Bartono ūkyje. Jis 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-mažiausiai trčdalis). Šis vynas, nors yra geresnis iš dviejų Bartono dvarų, manoma, išties neatitinka Leoville-Las Sasesui nustatytų stadartų. Tačiau 9 deš. pab. jis ėmė gerėti. Puikus dominuojantis Chateau. Skaityti daugiau

Chateau Les Justices

(rodyti visus)
Priklauso tam pa2iam savininkui kaip ir sėkmės lydimas Chateau Gilette, bet čia Christianas Medeville'is savo vyną tik 4 mėn. laiko statinėse. "Les Justices" yra puikios kokybės, geros konsistencijos vynas, labiau prinokęs ir vaisiškesnis nei "Gilette", prilygsta deuxieme cru. Skaityti daugiau

Chateau Margaux

(rodyti visus)
Tai įžymiausias pasaulio vynas ir, nuo pat jo šlovingo atgimimo 1978 m., pats geriausis. Kartais jo kokybė lyginama su kitų, bet niekam nepavyko jos pranokti. 1977 m. ūkį už 72 mln. frankų nupirko amžiną atilsį Andre Mentzelopoulosas ir lygiai tiek išleido jam atnaujinti, o dabar šį nuostabų brangakmenį Medoco karūnoje prižiūri jo duktė Corinne'a Mentzelopoulos. Ir "Chateau Margaux", ir antras vynas "Pavillon Rouge", fermentuojami ąžuoliniuose kubiluose, 18-24 mėn. brandinami tik naujose ąžuolinėse statinėse. Skaityti daugiau

Chateau Mouton-Rothschild

(rodyti visus)
Įžymus atvejis, kai vieninteliam vynui nuo 1855 m. buvo oficialiai suteikta kita kategorija. Sunki barono Philippe'o de Rothschildo padėtis baigėsi, kai Mouton statusas 1973 m. buvo pelnytai pakeltas iki premier cru. Reklamuodamas unikalų "Mouton" charakterį, tikriausiai kaip tik jis atkreipė dėmesį į "Cabarnet Sauvignon" vynuoges. Dalis jo kampanijos garsinant šį chateau buvo specialiai tapomi paveikslai kiekvieno naujo derliaus etiketei. Rankomis skintų vynuogių vynas iki 22 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Skaityti daugiau

Chateau Nenin

(rodyti visus)
Didelis ir gerai žinomas ūkis tarp Catussau ir Liburno priemesčių. Atsiliepimai apie vyną nuvildavo, tačiau aiškių pokyčių vyko nuo tada, kai 1997 m. valdą įsigijo Jean-Hebert'as Delonas. Jis prijungė 4 ha žemės iš Certan-Giraud priklausančios valdos. Neturi panašumo su ankstesniu Neninu. Nuo 1998 m. vynui būdingas vis gerėjantis svarumas, sodrumas, koncentracija ir prabangus, šilkinis, sodrus vaisių poskonis. Laikyti: 5-18 metų. Skaityti daugiau

Chateau Pape-Clement

(rodyti visus)
Po katastrofiško laikotarpio 8 deš. ir 9 deš. pradžioje Pape-Clement pradėjo tobulėti 1985 m. ir 1986 m. Kai kurie kritikai gerai vertina šiuos du vynmečius ir labai gerą vyną. 1988-1990 m. vynų trio pasirodė geriausiais šiame chateau nuo 1953 m.  1995, 1996, 1998 ir 1999 m. Pape Clement'ui pavyko padaryti gerą vyną, jis išties atgavo ankstesnių šlovingų metų reputaciją. Raudonas vynas iš šio chateau 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse. Skaityti daugiau

Chateau Petrus

(rodyti visus)
Tai išaukštintasis "Pomerol" ir Jean-Pierre Moueix imperija, kurioje vynas gaminamas išskirtinai iš Merlot vynuogių. "Chateau Petrus" ilgą laiką yra laikomas pačiu brangiausiu vynu pasaulyje. Nepaisant didelės "Merlot" vynuogės proporcijos, vynai pasižymi galinga struktūra ir yra tinkami ilgam laikymui. Skaityti daugiau

Chateau Pichon Longueville Comtesse-De-Lalande

(rodyti visus)
Bet kokio vyno kokybė turi ribas ir jas nustato jo vynuogių kokybe. Bet Pichon-Comtesse (kiek žinoma) ryžtingoji ponia de Lencquesaing reikalauja visko iš savo terroir-ir nuolat tai gauna. Vynas 20 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-puse). Laikyti: 10-30 metų. Skaityti daugiau

Chateau Pontet-Canet

(rodyti visus)
Šio chateau reputacija nukentėjo pastaraisiais dešimtmečiais, bet daugelis galvojo, kad situacija pasikeis, kai 1975 m. ūkį nusipirko Guy Tesseronas. 1985 m. derlius įžiebė vilties kibirkštėlę, deja, lūžis įvyko tik 1995 m. , o 1998 m. derlius tikrai nuostabus. Šis vynas, kurį neabejotinai verta stebėti, iš rankomis skintų vynuogių, 15-20 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-60%). Skaityti daugiau

Chateau Potensac

(rodyti visus)
Šis ūkis priklauso tiems patiems savininkams kaip ir Chateau Leoville-Las-Casesas St-Juliene, o jo vynas dažnai siekia cru classe kokybę ir visiškai atitinka cru bourgeois exceptionnel kategoriją, suteiktą 2003 m. Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno statinėse, paskui 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-20%). Šis vynas pirmos klasės, svarus, malonios plytų spalvos, intensyvaus vaisių skonio su šokolado ir prieskonių užuominomis. Cabarnet Sauvignon 60%, Merlot 25%, Cabarnet Franc 15%. Laikyti: 6-15 metų. Skaityti daugiau

Chateau Rayne-Vigneau

(rodyti visus)
"Rayne-Vigneau" kokybė buvo pasiekusi dugną, bet 1985 m. pradėjo gerėti. Dabar vynas 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Jame yra daugiau "Semillon", nei rodo statistika, nes 5000 dėžių sauso "Sauvignon Blanc parduodama kaip "Rayne Sec". "Chateau Rayne-Vigneau" dabar yra labai aukštos kokybės vynas, prie pilkojo puvinio savybių prisideda elegantiškas prinokusių persikų skonis. Semillon 65%, Sauvignon Blanc 35%. Laikyti: 8-25 metus.  Skaityti daugiau

Chateau Respide-Medeville

(rodyti visus)
Christianas Medeville'is, vyras, atsakingas už Chateau Gilette, kylančią Sauternes'o žvaigždę, daro puikų vyną remdamasis savotiška vyno filosofija. Tiek raudonas, tiek baltasis vynas yra puikus geriausios šiuolaikinės vyndarystės ir brandinimo naujose ąžuolinėse statinėse pavyzdys. Raudonasis vynas yra gražios spalvos, su sodriais, sunokusiais vaisiais, kiek prieskonių ir grietinėlę primenančiunaujo ąžuolo poskoniu, tinkamas gerti jaunas. Baltasis primena grietinėlės ir vanilės mišinį su švelniais, sultingais vaisiais ir klampiu poskoniu. Skaityti daugiau

Chateau Rieussec

(rodyti visus)
Šis geras ūkis tikriausiai darys dar geresnį vyną, nes jį 1984 m. įsigijo "Domaines Rothschild". Čia daromas "Sauvignon" nenaudojamas "Chateau Rieussec" (jis naudojamas vynui "R"), vyną sudaro 96 proc. "Semillon". Jis 18-30 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-iki pusės) ir kubiluose. Šis vynas vienas sodriausių ir įmantriausių "Sauternes", intensyvaus ananasų skonio, stipriai jaučiamas pilkasis puvinys. Semillon 75%, Sauvignon 22%, Muscadelle 3%. Skaityti daugiau

Chateau Rouget

(rodyti visus)
Vienas iš seniausių Pomerolio ūkių. Savininkui priklauso ir gretimas Vieux Chateau des Templiers ūkis. Vynas 24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse. Chateau Rouget daromas vynas yra puikus, kuriam būdinga gera puokštė ir elegantiškas skonis. Klampus ir sodrus, geros struktūros, prinokusių vaisių vynas būna įspūdingiausias subrandintas. Laikyti: 10-25 metus. Skaityti daugiau

Chateau Smith-Haut-Lafitte

(rodyti visus)
Šio vyno reputacija pašoko konsultantu dirbant Michaeliui Rolland'ui, bet kokybė pakilo nuo 2001 m., kai konsultavimą perėmė Stephane'as Derenoncourt'as. Raudonas vynas 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-pusė). Šis vynas dabar yra sodresnis, su grietinėlę primenančiais ąžuolo pustoniais ir aiškiai jaučiamais vaisiais. Laikyti: 8-20 metų. P.S. Daromas ir baltasis "Graves". Jis nėra cru classe. Dabar jis laikomas vienu geriausių baltųjų vynų Pessac-Leognane. Skaityti daugiau

Chateau Suduiraut

(rodyti visus)
Šis puikus XVII a. chateau su vaizdingu parku pažadina gracingą kvapaus vyno grozį. Puikus Suduiraut 100 ha vynuogynas gerai paveikiamas "kilniojo puvinio" ir ribojasi su Yquemo vynuogynu. Vynas 9 deš. buvo pastovus, bet smarkiai pagerėjo akylai stebimas Jean-Michelio Gazes'o "AXA" draudimo grupės. Vynas fermentuojamas ir 24 mėn. brandinamas statinėse (naujų- bent trečdalis). Skaityti daugiau

Chateau Talbot

(rodyti visus)
Pavadintas pagal anglų vadą, žuvusį Kastilijos mūšyje 1453 m., šis ūkis priklauso Cordier šeimai, o jam giminingas chateau Gruaud-Larose'as dar priklauso "Groupe Taillan". Gretinti šių dviejų "St-Julien" stilių pateisinama, tačiau lyginti jų kokybę - ne: "Chateau Talbot" yra puikus vynas ir artimesnis klasikinio "St. Julien" stiliui, bet iš esmės jam nebūdinga nei "Chateau Gruaud-Larose" kokybė, nei pastovumas. Talbot 15-18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-trečdalis). Skaityti daugiau

Chateau Troplong Mondot

(rodyti visus)
Ūkis priklauso Claude;ui Valette'ui, o valdo jo duktė Christine'a. Pusė produkcijos 18 mėn. brandinama ąžuolinėse statinėse (naujų-80 proc.). Pradėjus taikyti kontroliuojamos temparatūros fermentaciją ir 1985 m. pradėjus antrą vyną, kai kurie kritikai manė, kad šio vyno kokybė bus lygi premier grand cru classe kokybei, tačiau "Troplong Mondot" tapo tikrai sensancingu 1988, 1989, 1990, 1992, 1996 ir 1999 m. vynmečiais (neišvardintais čia metais jis buvo papraščiausiai puikus). Laikyti: 4-8 metus. Skaityti daugiau

Chateau Villegorge

(rodyti visus)
Šiam chateau 1932 m. buvo suteikta cru bourgeois kategorija. Jį 1973 m. nusipirko Lucienas Lurtonas. Vėliau jis pasitraukė iš sindikato, todėl chateau nepateko į 1978 m. sąrašą, nors yra geresnis už keletą įtrauktųjų. Ūkį paveldėjo Lurtono duktė Marie-Louise'a, dabartinė savininkė. Ji toliau gerino kokybę ir 2003 m. kvalifikacijoje gavo superieur statusą. Vynas 10-24 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-iki 30%). Skaityti daugiau

Clos De L'Oratoire

(rodyti visus)
Ūkis priklauso Stephanui von Neippergui. Jam vertėtų stiprinti šio vyno kultą. Vynas 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų- trečdalis). Šis taurus ir sodraus skonio vynas yra labai koncentruotas ir stilingas. Laikyti: 7-15 metų. Skaityti daugiau

Clos St-Martin

(rodyti visus)
Šis vynas kartu su "Chateau Grandes Murailles" daromas Chateau Cote Beleau ūkyje. Iš trijų vynų tik "Clos St-Martin" išsaugojo grand cru classe statusą po 1985 m. klasifikacijos. Vynas brandinamas ąžuolinėse statinėse (kas 4 metus 25 proc. statinių pakeičiamos naujomis). Ryški spalva, subrendusių "Merlot" vaisių kvapas, šilkinė tekstūra ir elegantiškas stilius. Laikyti: 6-15 metų. Skaityti daugiau

Delas Freres

(rodyti visus)
Tai Prancūzijos Šiaurinėje Ronos slėnio dalyje prieš 160 metų įsikūrusi pilis, vėliau prijungta prie Deutz šampano namų ir nuo 1993 m. priklausanti Louis Roederer grupei. Delas Freres - viena didžiausių pilių šiame regione, dalį vynuogių superkanti iš vietinių vynuogių augintojų. Šiuo metu vyno gamybai vadovauja pagrindinis vyndarys - Jacques Grange. Jo ir komandos sukurti vynai yra pripažinti kaip geriausi intensyvaus skonio, puikios kokybės ir geros kainos kategorijose. Skaityti daugiau

Langlois Chateau

(rodyti visus)
Langlois Chateau įkurta 1885 metais. Šiuo metu namams priklauso 73 ha vynuogynų Luaros slėnyje. Tai vyndariai siekiantys gaminti aukščiausios kokybės vyną. Chateau Langlois kuria ne tik puikų, elegantišką, turtingo skonio vyną, bet ir išskirtinį putojantį vyną Cremant. Jis gaminamas iš rankomis skintų 6 skirtingų rūšių vynuogių. Skaityti daugiau

Sebastien Riffault

(rodyti visus)
Sebastien RIFFAUT ūkis yra sertifikuotas ekologinis ūkis, esantis SANCCERE vietovėje/Luaros žemuma. Nors vynuogynai sudaro 12 ha, tačiau tai susidaro iš 36 mažų sklypelių, esančių skirtingose vietose/ Verdigny; Sancerre; St Satur/. Jo gaminami vynai yra natūralūs: t.y. vyno gamyboje nenaudojami jokie stabilizatoriai, sulfitai; filtracija neatliekama; naudojamos tik natūralios mielės ir t.t. Trumpai apie kiekvieną vyną. Skaityti daugiau