Chateau Guiraud

Šis ūkis išgyvena pakilimą nuo 1981 m., kai jį nusipirko Narby'ių šeima iš Kanados. Chateau ir vynuogynai buvo labai apnykę. Narby'is iškasė didžiąją dalį "Sauvignon" ir pasodino "Semillon", tada supirko naują įrangą vyninei ir atnaujino chateau. Tik Yquemas yra tokioje aukštumoje kaip Guiraud, o kadangi drenažas yra svarbiausias geriasių "Sauternes" kokybei, kur vyrauja sunkaus molio dirvos, šio vyno potencialas išties jaudinantis, ir jį talentingai panaudojo padedant Xavierui Plantey;ui, buvusiam Chateau la Gaffeliere'o vadovui. Vynas 30 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse (naujų-bent pusė). Pirmieji sauso baltojo "Vin Blanc Sec "G" vynmečiai buvo nuobodūs, bet nuolatinės pastangos pagerino vyną.

Po dviejų slogių dešimtmečių į šį chateau atkeliavo puikusis "Sauternes"- klasikinis 1983 m. derlius, pirmasis tikras pilkojo puvinio vynas, kai savininkai tapo Narby'iai. Dabar "Guiraud" gausiai turi "Semillon" vaisiškumo bei pilkojo puvinio stiliaus klampumo. Puikus, saldus, prabangaus naujo ąžuolo skonio, kompleksiškas ir labai elegantiškas vynas.

Semillon 70%, Sauvignon 30%.

Laikyti: 12-35 metus.