Chateau Haut-Brion

1663 m. įžymus chateau buvo paminėtas Pepys'io "Dienorštyje" kaip HO Bryanas. Nuo 1935 m. jis priklausė amerikiečiams, nes jį nupirko bankininkas Clarence'as Dillonas. Pagrindinė bendrovė vadinasi "Domaine Clarence Dillon". o Dillono vaikaitė hercogienė de Mouchy yra prezidentė. Jeanas delmasas yra techninis direktorius. Raudonas vynas yra fermentuojamas nerūdijančio plieno statinėse ir 24-27 mėn. brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse. Baltasis vynas fermentuojamas ir brandinamas tik naujose ąžuolinėse statinėse.

Raudonas. Šis subtilus, stilingas vidutinio svarumo arba svarus vynas yra nuostabiai tiršto skonio bei dvelkia šokoladu ir žibuoklėmis. Idealus komercinis produktas: jis greitai subręsta ir gracingai sensta.

Laikyti: 10-40 metų.

Baltas: Tai nėra vienas galingiausių "Graves", bet jis sukurtas išlikti. Jis prabangus, turi ąžuolo prieskonių ir yra citrusinių bei dar egzotiškesnių vaisių skonio.

Laikyti: 5-20 metų.