Chateau Latour

The Pearson Group prancūzų buvo apkaltinta, kad pavertėBordo premier cru pienine, kai 1964 m. buvo pastatytos nerūdijančio plieno statinės, kuriuose reguliuojama temperatūra. Šie prancūzų kritikai dėl patogumo nepaisė fakto, kad Chateau Haut-Brionas padarė tą patį prieš trejus metus. Iš tiesų Pearsonui tuo metu priklausė tik kiek daugiau nei pusė Latouro, o Harvey'ui iš Bristolio- ketvirtis. Drauge jie sumokėjo mažiau nei vieną milijoną svarų už beveik 80% šio premier cru. Tai buvo geras sandoris, nors jie daug investavo i vynines ir vynuogynų atnaujinimą, Allied-Lyonai sumokėjo beveik 60 mln. svarų 1989 m. už Pearsono dalį, įvertinę visą ūki 110 mln. svarų. Tačiau Allied-Lyonai pralošė, kai 1993 m. jiems teko likviduoti įvairias akcijas, kad finansuotų bendrovių susiliejimą, ir parduoti Latourą Francois Pinault, prancūzų pramoninkui, už 86 mln. svarų. Pinault paskyrė Fredericą Engerenį, vienos geriausių Prancūzijos verslo mokyklų absolventą, nauju jaunuoju latouro prezidentu. Šis drauge su Fredericu Ardouinu, savo nauju dar jaunesniu vyndariu, drastiškai pertvarkė nusistovėjusią darbo tvarką tiek vynuogyne tiek vyninėje. Atrodė, kad pokyčiai Latourui bus tokie pat dramatiški kaip Margaux. Šis vynas iš rankomis skintų vynuogių 18 mėn. brandinamas ąžuolinėse statinėse.

Laikyti: 15-60 metų.