Chateau Pavie

Šį puikiai veikiantį chateau kartu su Pavie Decesse'u ir La Clusiere 1998 m. įsigijo Gerard'as Perse;is. Jam ankščiau priklausė didelių parduotuvių grupė, tačiau 1993 m., kai įsigijo Monbousquet, jo veiklai vis labiau įtakos turėjo meilė puikiam vynui. Su ankstesniais savininkais, Valette'ų šeima, sieja Michelis Rolland'as, toliau čia dirbantis konsultantu. Nors Pavie pastaraisiais dešimtmečiais padarė vieną iš geriausių St-Emilion vynų, akivaizdus Rolland'o pranašumas yra tas, kad Perse'is nemažai investavo į naujus įrenginius. Vynas 18-24 mėn. brandinamas tik ąžuolinėse statinėse.

Puikus, stilingas vynas, kupinas grietinėliško vaisiškumo ir rafinuotai pakylėtas naujo ąžuolo. Nuo 1998 m. jo nepaprasta koncentracija visiškai neprarandant elegancijos, o apie 2003 m. vyną, nedarysime išvadų dar maždaug dešimtį metų.

Laikyti: 8-30 metų.