Lagavulin / laga-VOO-lin

Lagavulin viskis oficialiai gaminamas nuo 1816 metų, bet sakoma, kad nelegalus varymo verslas jau vyko daugiau negu 50 metų. Šis viskis buvo viena pagrindinių maišyto White Horse viskio sudedamųjų dalių, tačiau dabar apie 85% produkcijos parduodama kaip single malt.

Devintajame dešimtmetyje, labai nukritus škotiško viskio paklausai, darykla dirbo 2-3 dienas per savaitę, tačiau po 16 metų, jai ypač išaugus, buvo sukaupta mažai atsargų ir iš pirmos vietos pagal Islay viskių pardavimus, Lagavulin nukrito į trečia - už Laphroaig ir Bowmore. Buvo atstatyta septynių darbo dienų savaitė ir stipriai susitelkta į gamybą.

Tai viskis, kuris yra distiliuojamas ilgiausiai iš visų Islay viskių. Tai jam duoda labiau subalansuota skonį, kurį taip dievina jo gerbėjai.

Šiuo metu darykla priklauso alkoholinių gėrimų korporacijai Diageo. Taip pat jos istorija yra susijusi su kitu Islay salos gamintoju Laphroaig, kurį manoma įkūrė Lagavulin steigėjo John Johnston sūnus Donald.