Ąžuolo statinių gamintojai

Konjako regione yra daug statinių gamintojų (Tonnellerie), kurie gamina statines eau-de-vie brandinimui, bet ir gamina statines kitiems regionams (Bordo ir kitų regionų vyno brandinimui). Statinių gamintojai yra nepriklausomi, yra priklausančių atskiriems konjako namams, yra veikiantys kaip vidiniai konjako namų padaliniai ir pan. Galima paminėti tokius gamintojus, kaip:

VICARD TONNELLERIE – Paul Vicard statinių gamybą pradėjo dar 1925 metais, pagaminant vidutiniškai 10 statinių konjako brandinimui. Tuo metu statinių gamyba buvo vykdoma pačiame Cognac miesto centre. Vėliau Paul Vicard sūnus Jean išplėtę gamybą ir perkėlė patalpas už miesto ribų ir 1970 metais jau gamino vidutiniškai 35 statines per dieną ir išplėtė statinių pardavimus už Prancūzijos ribų. 1987 metais prie šeimos verslo prisijungė ir Jean-Charles Vicard. 1990 metais jau buvo gaminama 100 statinių per dieną. VI kartos atstovas Jean-Louis Vicard prisijungė prie šeimos verslo 1994 metais, baigęs studijas. 2009 metais ši šeimos valdoma įmonė tampa pačia didžiausia statinių gamintoja Prancūzijoje, kuomet per dieną vidutiniškai pagamina daugiau kaip 300 statinių. 2013 metais šią šeimos įmonė nupirko Tonnellerie CADUS (Burgundija), tai šeimos įsteigta gamykla dar 1996 metais. Šiuo metu Jean Vicard ir Jean-Charles Vicard vadovauja šiai įmonei. Gaminamų statinių talpos nuo 225 L iki 700 L, o konjako brandinimui naudojamos statinės paprastai yra 270-350 L.

TARANSAUD TONNELLERIE – veikia dar nuo 1672 metais (Juilles-le-Coq vietovė), 1972 metais ją (tuo metu jos gamybinės patalpos buvo Cognac miesto ribose vietovėje Merpins) nuperka HENNESSY konjako namai. Ji ne tik užtikrina Hennessy ąžuolo statinių poreikius, bet parduodamos geriausioms Bordeaux region vyno pilims, vyno gamintojams Kalifornijoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Afrikoje ir kt.SANSAUD TONNELLERIE – šeimos įmonė, veikianti daugiau kaip 40 metų, įsikūrusi Segonzac mieste ir gaminanti statines eau-de-vie ir vyno brandinimui, dirba 22 statinių gamintojai.SEGUIN MOREAU TONNELLERIE – ši įmonė nuo 1970 metų 100% priklauso REMY MARTIN konjako namams, kurie nuo 1958 metų pirkdami statines iš tuo metu veikiančios įmonės SEGUIN (įsteigta dar 1870 metais) pradėjo nustatyti reikalavimus bei vykdyti kokybės kontrolę jų poreikiams gaminamoms statinėms. Kadangi Remy Martin konjako namų poreikiai statinėms augo, todėl SEGUIN įmonė susijungė su kita statinių darykla MOREAU (įsteigta dar 1838 metais). Statinės Remy Martin konjako namams yra labai svarbus dalykas ir jiems reikalingos ypač naujos statinės, atsižvelgiant į jų specifinį darbą, perkant eau-de-vie iš vynuogių augintojų, atliekančių distiliaciją. Remy Martin perduoda tokiems vynuogių savininkams nuosavas statines ir reikalauja, kad distiliacija būtų atliekama pagal jų reikalavimus ir pagamintas eau-de-vie būtų 2 metus brandinamas pas vynuogių savininkus ir po to jie nuperka eau-de-vie pagal esantį tūrį. Plačiau apie tai bus rašoma analizuojant REMY MARTIN konjako gamybos procesus. Šiuo metu statinių gamyba yra išdėstyta keliose vietose: be Cognac miesto, yra Bordo ir Burgundijoje bei Napa (JAV) ir gamina įvairias statines tiek eau-de-vie, tiek vyno brandinimui ir įvairių dydžių. Per metus pagamina apie 75 tūkst. statinių.MARCHIVE TONNELLERIE – įsteigta 1949 metais netoli nuo Cognac miesto (Barbezieux vietovė). ANJEMS TONNELLERIE – įsteigta 2001 metais Cognac miesto ribose, gamina statines eau-de-vie brandinimui (talpa 300L; 350L; 400L).

LEROI  TONNELLERIE – 2006 metais MARTELL konjako namai vietoje jų esančio vidinio padalinio įsteigia naują statinių gamybos įmonę Cognac miesto ribose, kurioje dirba 12 profesionalių statinių gamintojų.