Kaip sudarytas KONJAKŲ sąrašas?

Šis konjakų sąrašas nėra ir negali būti baigtinis. Pristatomi konjakai, tai konjakų gamintojai, pas kuriuos teko lankytis 2003-2008 metų laikotarpiu arba vėlesniais laikotarpiais kelionių metu. Iki šiol buvo aplankyti net virš 100 gamintojų, gaminančių konjaką savo vardu. Tai ir konjako gamintojai, kurių konjakais prekiauja COGNAC BOUTIQUE. Tai ir konjako gamintojai, kurių konjakai yra mano asmeninėje kolekcijoje. Tai ir konjako gamintojai, kurių jau nėra dėl atitinkamų priežąsčių, bet jų sukurtų konjakų dar galima surasti, o ir mano kolekcijoe yra ne vienas ir ne du…. Kai ką galima dar surasti ir COGNAC BOUTIQUE!

Čia taip pat pateikiami ir konjakai visai kitokiais pavadinimais nei kad juos gamina kai kurie konjako gamintojai, t. y. aš juos įvardinu tik kaip atskirus prekinius ženklus. Savaime suprantama kad bet kuris konjakas – tai įregistruotas prekinis ženklas. Tai kodėl aš sugalvojau išskirti šiuos du dalykus? Mano nuomone ir tuo esu įsitikinęs – tai yra labai svarbu. Tenka rasti net informacijos knygose apie konjaką, kad toks ir toks COGNAC (konjakas) yra  to paties pavadinimo gamintojo konjakas. O iš tikrųjų tai tik prekinis ženklas, kurį gamina vienas arba kitas gamintojas kažkam tai kitam įvairiais bei skirtingais tikslais. Arba praktiškai tenka susidurti su situacija, kai konjako pardavėjas įvardina prekinį ženklą ir aiškina, kad tai to paties pavadinimo gamintojo konjakas.

Todėl aš į šį sąrašą itraukiau ir tokius konjakas (kadangi jie yra konjakai!), kurie yra sukuriami ir kitokiais pavadinimais nei kad pačio konjako gamintojo. Todėl aš juos iškyriau, kad būtų lengviau išskirti ir geriau suprasti, į tokią atskirą grupę, suteikdamas žodį „COGNAC“. Vadinasi ten kur yra šis žodis – tai prekinis ženklas, o kur yra tik pavadinimas – tai reiškia kad tai yra gamintojas, kuriantis savo paties vardo konjaką. Apie tai bus galima rasti atitinkamą informaciją aprašymuose.

Tokių prekinių ženklų yra ir mano kolekcijoje, jais prekiaujama ir COGNAC BOUTIQUE, esu aplankęs daugelį gamintojų, kurie kuria tokius prekinius ženklus kitiems įvairiais tikslais. Paprasčiausia yra viską vadinti savais vardais ir žinoti kas ką gamina.

Todėl visuomet įvardinsiu kad toks konjakas yra prekinis ženklas, t.y. konjakas, o tas kas kuria konjaką savo vardu – tas bus konjako gamintojas arba konjako namai. Nors šios sąvokos yra ir nevienareikšmės, bet apie tai jau kitose dalyse arba atskiruose straipsniuose.

Daug plačiau apie prekinius ženklus galite surasti „VISKAS APIE KONJAKĄ“ – „teorinė dalis“ – „konjakas ir prekiniai ženklai“.