Vynuogių augintojai

Vynuogių augintojai – tai grupė konjako gamintojų, kurių veikla gali būti priskiriama prie aiškiausiai suprantamų. Šiuo požiūriu galima išskirti tris grupes:

1. Tai vynuogių augintojai, kurie atlieka visus konjako procesus, įskaitant ir distiliavimą, savarankiškai ir parduoda visą savo pagamintą konjaką 100 % savo vardu, kurie vadinami  INDEPENDANT VIGNERON ir kuriems nebūtina/nereikia steigti įmonių pagal atitinkamus Prancūzijos įstatymus, kadangi tokią veiklą reglamentuoja žemės ūkio sistemos pagrindai. Tokiems vynuogių augintojams yra galima pirkti iš kitų augintojų tik vynuoges, kurios gamybai negali viršyti 5 proc. bendro kiekio, naudojamo konjako gamybai. Paprastai konjakų pavadinimai sutampa su savininko pavarde (tėvų, senelių, prosenelių pavardėmis). Tai priklauso nuo šeimos nario, kuris pirmasis priėmė  sprendimą: gaminti konjaką tik savo vardu. Gali būti ir ūkio pavadinimas, tačiau savininkas – kaip asmuo yra nepriklausomas vynuogių augintojas.

Patys žinomiausia ir labai aukštai vertinami tokie gamintojai, kaip Paul GIRAUD (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); Jean-Luc PASQUET (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); Claude THORIN (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); Famille ESTEVE (vynuogynai yra Petite Champagne subregione); GIBOIN (vynuogynai yra Borderies subregione); Bernard BOUTINET (vynuogynai yra Fins Bois subregione); Dominique CHAINIER (vynuogynai yra Grande Champagne ir Petit Champagne subregionuose); Jean-Noel COLLIN (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); Henri GEFFARD (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); Claude THORIN (vynuogynai yra Grande Champagne subregione); DROUET et Fils (vynuogynai Grande Champagne subregione); Michael FORGERON (vynuogynai Grande Champagne subregione); Thierry BONNIN (vynuogynai Fins Bois subregione); Domaine du Puits Faucon (vynuogynai Borderies subregione); Domaine Des Brisson De Laage (vynuogynai Petite Champagne subregione); MERRY et Fils (vynuogynai Grande Champagne subregione); Andre PETIT (vynuogynai Fins Bois subregione); Brard BLANCHARD (vynuogynai Grande Champagne subregione); JP TESSERON & Fils (vynuogynai Fins Bois subregione); Jacques ORDONNEAU (vynuogynai Borderies subregione); GUILLON-PAINTURAUD ir kt.

2. Tai vynuogių augintojai, kurie atlieka visus konjako procesus, įskaitant ir distiliavimą, savarankiškai ir tik dalį pagaminto eau-de-vie skiria konjako savo vardu pagaminimui, kitą dalį  pagaminto eau-de-vie (kaip taisyklė tai didžiausia dalis) parduodantys kitiems konjako gamintojams. Konjako pavadinimas paprastai atitinka tokio vynuogių augintojo pavardę. Tokie vynuogių augintojai gaminantys konjako savo vardu jau įeina į istoriją, nes kitų vien tik vynuogių augintojų pasaulyje niekas net nežino, nors jie gali būti ir eau-de-vie distiliuotojai.

Patys žinomiausi tokie konjako gamintojai, kaip Jean BALLUET; SAUNIER; SERPLET; Veuve BARON & Fils; Marcadier BORBOT; J.PAINTURAUD ir kt.

3. Tai ūkio subjektai, turintys savo nuosavybėje vynuogynus bei atliekantys visus konjako kūrimo procesus ir parduodantys konjaką savo vardu, bet tuo pačiu jie gali gaminti vyną arba/ir kitus produktus, kurie vadinami „uses“ arba „mistelle“ (pinneau de charentes; likerius ar įvairias užpiltines), kadangi jų gamybai yra naudojamas brandintas eau-de-vie. Jie sunaudoja visas vynuoges savo poreikiams 100 proc. Atskirais atvejais tokie ūkio subjektai gali pirkti vynuoges, vyną, eau-de-vie iš kitų vynuogių augintojų. Konjako pavadinimas daugiausia sutampa su ūkio pavadinimu (Chateau; Domaine) arba savininkų arba šeimos narių pavardėmis.

Patys žinomiausia ir labai aukštai vertinami tokie gamintojai, kaip FRAPINCHATEAU DE BEAULON; CHATEAU MONTIFAUD; CHATEAU CHESNEL; CHATEAU BELLEVUE; DOMAINE ABK6; DOMAINE DU BREUIL DE SEGONZAC; GUERBE; Jean FILLIOUX; Francois VOYER; LEOPOLD GOURMEL; RAGNAUD SABOURIN; LOUIS BAURON; BRILLET; CROIZET; MENARD; PAUL BEAU; DANIEL BOUJU ir kt.