Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28 (privati) 1.PHILIPPONNAT Extra Brut CLOS DES GOISSES 2000 L.V.: 65% Pinot Noir, 35 % Chardonnay (Mareui...

Plačiau »

UNIKALI Bruno Paillard šampano „Extra Brut Premiere Cuvee“ degustacija

UNIKALI Bruno Paillard  šampano „Extra Brut Premiere Cuvee“ degustacija – jau  vasario 13d.    BRUNO PAILLARD pirmieji šampano namai, pradėję ofi...

Plačiau »

Bruno Paillard naujienos Lietuvoje 2018

Bruno Paillard šampanai yra skirstomi į tokias grupes (projektas): Maišyti, ne vienų metų derliaus šampanai NV Bruno Paillard Extra Brut Premiere Cuve...

Plačiau »

Bollinger šampanai: vertinimai 2018 metais

Bollinger šampanai: vertinimai 2018 metais Bollinger Special Cuvee: Vertinimai: 93/100 - James Suckling; Wine Spectator, 95/100 - Gilbert & Gailla...

Plačiau »

Terroir šampanai: konkretūs šampanai pagal gamintojus

Terroir šampanai: konkretūs šampanai pagal gamintojus Kaip žinoma, Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 m. – 33 864 ha) plotą, kuriuose a...

Plačiau »

Šampano vakarai: „Terroir“ šampanai 2018 11 28

"Terroir" šampanai 2018 11 28 - 14Horses Braserrie „Terroir“suprantamas kaip visuma: klimatinų sąlygų (šampanės regione yra išskiriami 4 metų laikai:...

Plačiau »

Įžanga: „Terroir“ šampanai makro lygmeniu

Įžanga: „Terroir“ šampanai makro lygmeniu   Kaip yra žinoma Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 metais – 33 864) plotą, kuriuose au...

Plačiau »

Šampano vakarai: Bruno Paillard šampanai 2018 11 07

Vyninė SOMM - 2018 11 07 -  Bruno Paillard šampanai  Bruno Paillard  Extra Brut Premiere Cuvee Magnum Vynuogės: 33 % Chardonnay, 45 % Pinot Noir ir 22...

Plačiau »

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28 (privati)

1.PHILIPPONNAT Extra Brut CLOS DES GOISSES 2000 L.V.:

65% Pinot Noir, 35 % Chardonnay (Mareuil sur Ay, Premier Cru kaimelis). „L.V.“ – Long Vieillissement. Disgorgement: 2015 gegužė (brandinimas ant mielių buteliuose 14 metų). Cukrus 4,5 gr/L.

2.PAUL BARA Brut COMTESSE MARIE DE FRANCE 2006: 

100 % Pinot Noir, Grand Cru Bouzy. Pirminė fermentacija plieninėse talpose arba emalės talpose , nėra: malolaktinės fermentacijos.Disgorgement: 2018 rugpjūtis (brandinimas ant mielių buteliuose 11 metų). Cukrus: apie 8 gr/L.

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28 (privati) 1.PHILIPPONNAT Extra Brut CLOS DES GOISSES 2000 L.V.: 65% Pinot...

Plačiau »

UNIKALI Bruno Paillard šampano „Extra Brut Premiere Cuvee“ degustacija

UNIKALI Bruno Paillard  šampano „Extra Brut Premiere Cuvee“ degustacija – jau  vasario 13d. 

BRUNO PAILLARD pirmieji šampano namai, pradėję oficialiai rašyti „disgorgement“ (išvalymas butelio turinio nuo nuosėdų ir mielių, prieš pat butelio uždarymą kamščiu) datą antrinėje etiketėje (kol kas tai nėra privaloma iki šių dienų). Ir tai padarė dar 1983 metais! (Šampano namai įsteigti 1981 metais), po to tai pradėjo daryti ir kiti šampano, gamintojai, kurie mano giliu įsitikinimu, gerbia ne tik save, bet pirmiausia vartotojus, kuriems tai yra svarbu: kiek ilgai šampaną galima laikyti ir ar jam nėra besibaigiantis vartojimo laikotarpis.

UNIKALI Bruno Paillard  šampano „Extra Brut Premiere Cuvee“ degustacija – jau  vasario 13d.    BRUNO PAILLARD pirmi...

Plačiau »

Bruno Paillard naujienos Lietuvoje 2018

Bruno Paillard šampanai yra skirstomi į tokias grupes (projektas):

Maišyti, ne vienų metų derliaus šampanai NV

Bruno Paillard Extra Brut Premiere Cuvee

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Bruno Paillard Extra Brut Rose Premiere Cuvee

Vienų metų derliaus šampanai „Vintages“ (paskutiniai)

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs 2006

Bruno Paillard Extra Brut Asamblage 2008

N.P.U. Nec Plus Ultra (Vintages)

Bruno Paillard Extra Brut N.P.U. Nec Plus Ultra 2002

Bruno Paillard Extra Brut N.P.U. Nec Plus Ultra 2003

Bruno Paillard šampanai yra skirstomi į tokias grupes (projektas): Maišyti, ne vienų metų derliaus šampanai NV Bruno Pai...

Plačiau »

Terroir šampanai: konkretūs šampanai pagal gamintojus

Terroir šampanai: konkretūs šampanai pagal gamintojus

Kaip žinoma, Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 m. – 33 864 ha) plotą, kuriuose auginamos vynuogės šampano gamybai. Iš viso regione yra 634 kaimeliai, tačiau vynuogės auginamos tik 320 iš jų – tuose, kurie pagal teritorines vietoves yra 4 vynuogių auginimo subregionuose: Cote de Blancs; Montagne de Reims; Vallee de la Marne bei Cote de Bar. Šie subregionai dar yra padalinti į 17 skirtingų vietovių („terroirs“). Beje, vynuogių augimo subregionai neatitinka administracinių Šampanės regionų Aube, Haute-Marne, Marne ir Seine-et-Marne.

Terroir šampanai: konkretūs šampanai pagal gamintojus Kaip žinoma, Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 m....

Plačiau »

Šampano vakarai: „Terroir“ šampanai 2018 11 28

„Terroir“ šampanai 2018 11 28 – 14Horses Braserrie

„Terroir“suprantamas kaip visuma:

  • klimatinų sąlygų (šampanės regione yra išskiriami 4 metų laikai: žiema, pavasaris, vasara ir ruduo bei atitinkamas klimatas su atitinkama oro temperatūra bei drėgme),
  • dirvožemis ir podirvožeminis (požeminis gruntas) sluoksnis su jo formavimosi laikotarpiais bei ypatumais. Kiekviena subregiono ar jame esančios vietovės arba jame esančių kaimelių arba net ir juose esančių vynuogynų plotelių dirvožemų  (kreida, smėlis, kalkakmenis – klintys, klintmolis, molžemis ir dumbliuotas molis, karbonatinės uolienos) skirtingumas pasireiškia įvairiai, o jį galima pamatyti  atskirai, nagrinėjant atskirus subregionus bei vietoves, įskaitant ir atskirais atvejais atskirus kaimelius arba net ir skirtingus vynuogynus, esančius tame pat kaimelyje.
  • reljefas (kalvos bei šlaitai, auštumos, lygumos, slėniai,upės, miškai ir pan.). Kalvose ar aukštumose esantys vynuogynai taip pat randasi skirtingose geografinėse padėtyse (ypatingai: šiaurė bei pietūs).

Tai toks pačio šampano regiono išskirtinumas, jį palyginus su kitais vynuogynų regionais Prancūzijoje, o ypač gretimai esančiu Burgundijos regionu, kur kiekvienas kaimelis turi atskirą jo apeliaciją (AOC). Ir toks suskirstymas į 17 skirtingų vietovių, kurios yra 4 šampanės subregionuose (Cote de Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne bei Aube) yra tik makro lygmenių, tačiau tos pačios vietovės kaimeliai skiriasi vienas nuo kito dirvožemio bei jo gyliu ir podirvožeminiu sluoksniu bei skirtingu reljefu, kaip ir skirtinga drėgme. Nežiūrint į tai, visas pagamintas šampanas turi vieną apeliacija (AOC Champagne), nežiūrint iš kurios vietovės ar kaimelio vynuogių jis būtų pagamintas. Tik yra išskiriama, kad yra pagaminta iš Grand Cru (tik 17 kaimelių) ar Premier Cru (44 kaimeliai) bei Cru (visi likę 259 kaimeliai).

"Terroir" šampanai 2018 11 28 - 14Horses Braserrie „Terroir“suprantamas kaip visuma: klimatinų sąlygų (šampanės regione...

Plačiau »

Įžanga: „Terroir“ šampanai makro lygmeniu

Įžanga: „Terroir“ šampanai makro lygmeniu

Kaip yra žinoma Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 metais – 33 864) plotą, kuriuose auginamos vynuogės šampano gamybai. Iš viso yra 634 kaimelių, tačiau vynuogės auginamos tik 320 kaimelių, kurie pagal teritorines vietoves yra 4 vynuogių auginimo subregionuose (tai neatitinka administraciniams Šampanės regionams, kurie yra Aisne; Aube; Haute-Marne; Marne ir Seine-et-Marne): Cote de Blancs; Montagne de Reims; Vallee de la Marne bei Cote de Bar. Šie subregionai dar yra padalinti į 17 skirtingų vietovių („terroirs“). Toks „terroir“suprantamas kaip visuma:

Įžanga: „Terroir“ šampanai makro lygmeniu   Kaip yra žinoma Šampanės vynuogynai užima apie 34 tūkst. ha (2017 metai...

Plačiau »

Šampano vakarai: Bruno Paillard šampanai 2018 11 07

Vyninė SOMM – 2018 11 07 –  Bruno Paillard šampanai 

Bruno Paillard  Extra Brut Premiere Cuvee Magnum

Vynuogės: 33 % Chardonnay, 45 % Pinot Noir ir 22 % Pinot Meunier (daugiau kaip iš 30 kaimelių, kurie kaip teigia gamintojas yra jų paslaptis). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei 20% ąžuolo statinėse. Naudojama net 50% rezervinių vynų, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 3 metus. „Disgorgement“ atliktas 2017 metų liepos mėn. Cukrus: 6 gr/L

Vyninė SOMM - 2018 11 07 -  Bruno Paillard šampanai  Bruno Paillard  Extra Brut Premiere Cuvee Magnum Vynuogės: 33 % Cha...

Plačiau »

Šampano vakarai: Bollinger šampano R.D. pristatymas restorane SOMM 2018 09 26

Bollinger šampano R.D. Extra Brut 2004 premjera  ir  kitų Bollinger prestižinių šampanų degustacija restorane SOMM     (2018 09 26) (redaguojama)

Bollinger Special Cuvee Brut NV Magnum

Vynuogės: 60 % Pinot Noir , 25 % Chardonany ir 15 % Pinot Meunier. Vynuogės yra  daugiau nei 85 % iš Grand Cru ir Premier Cru vynuogynų. Naudojamos tik pirmo spaudimo sultys. Pirminė vyno fermentacija atliekama pagrinde ąžuolo statinėse (225 L talpa), bet yra naudojama ir plieninės talpos. Šiam šampanui pagaminti yra naudojami rezerviniai vynai, kurie yra laikomi magnum buteliuose tarp 5 ir 15 metų. „Disgorgement“ – 2017….. Cukrus: 8-9 gr/L.

Bollinger šampano R.D. Extra Brut 2004 premjera  ir  kitų Bollinger prestižinių šampanų degustacija restorane SOMM     (...

Plačiau »

Šampano vakarai: restoranas VILA KOMODA (Palanga) 2018 08 24 

Šampano vakarai: restoranas VILA KOMODA (Palanga) 2018 08 24 

Restorano šefas Martin Meid sukūrė  šiam vakarui 5 patiekalų įspūdingą vakarienę:

Pasitikimo šampanas:

Leclerc Briant Brut Rose

Vynuogės: 95 % Chardonnay (Grand Cru kaimelis Chouilly, subregionas Cote de Blancs ir Cru kaimelis Montguex, subregionas Cote de Blancs) ir 5 % Pinot Noir (subregionas Cote de Aube, les Riceys Cru kaimelis). Rožinis šampanas pagaminamas įmaišant raudono Pinot Noir vyno. Tai 2015 metų derlius, antrinė fermentacija ant mielių, t.y. „disgorgement“ atliktas 2018 m. sausio mėn. Nors tai ir vienerių metų derliaus šampanas, bet kadangi brandintas butelyje ant mielių mažiau kaip 3 metai – tai nėra „vintages“ šampanas. Cukrus: 5 gr/L.

Šampano vakarai: restoranas VILA KOMODA (Palanga) 2018 08 24  Restorano šefas Martin Meid sukūrė  šiam vakarui 5 patieka...

Plačiau »