Atgal

AOC

Konjako AOC („Appelation d’Origine Controlee) – pavadinimas, kontroliuojamas pagal kilmę.

Reglamentas apibrėžia 7 konjako kilmės pavadinimus:

 

COGNAC (konjakas) arba FINE COGNAC – bazinis pavadinimas, kurį gali naudoti visi gamintojai, naudojantys konjako gamybai vynuoges užaugintas iš bet kurios subregiono vietovės.

GRANDE CHAMPAGNE arba GRANDE FINE CHAMPAGNE arba FINE GRANDE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) subregiono. Tokio konjako gamintojai turi išskirtinę teisę etiketėje ant butelio nurodyti, kad tai pagaminta iš pačio geriausio subregiono vynuogių (PREMIER arba 1 er CRU DE (DU) COGNAC).

PETITE CHAMPAGNE arba PETITE FINE CHAMPAGNE arba FINE PETITE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų Mažosios Šampanės (PETITE CHAMPAGNE) subregiono. Kartais konjako gamintojai etiketėje ant butelio gali nurodyti, kad tai pagaminta iš antro geriausio subregiono vynuogių ( 2 nd CRU DE (DU) COGNAC).

FINE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina iš vynuogių užaugintų 2 subregionuose: Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) bei Mažosios Šampanės (PETITE CHAMPAGNE) ir tik su sąlyga kad konjako gamybai panaudoti spiritai iš Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) sudaro daugiau kaip 50% viso kiekio panaudoto to konjako gamybai.

BORDERIES arba FINE BORDERIES – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų BORDERIES subregione.

FINS BOIS arba FINE FINS BOIS – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų FINS BOIS subregione.

BONS BOIS arba FINE BONS BOIS – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų BONS BOIS subregione.

Gamintojai, kurie konjaką gamina iš vynuogių užaugintų subregione BOIS ORDINAIRES arba BOIS COMMUNS gali naudoti tik pavadinimą COGNAC, kadangi jiems nėra nustatytas atskiras AOC. Tokį pat pavadinimą COGNAC privalo nurodyti tie konjako gamintojai, kurie konjako gamybai naudoja spiritą pagamintą iš vynuogių užaugintų skirtinguose subregionuose.

Konjako AOC („Appelation d’Origine Controlee) – pavadinimas, kontroliuojamas pagal kilmę.

Reglamentas apibrėžia 7 konjako kilmės pavadinimus:

 

COGNAC (konjakas) arba FINE COGNAC – bazinis pavadinimas, kurį gali naudoti visi gamintojai, naudojantys konjako gamybai vynuoges užaugintas iš bet kurios subregiono vietovės.

GRANDE CHAMPAGNE arba GRANDE FINE CHAMPAGNE arba FINE GRANDE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) subregiono. Tokio konjako gamintojai turi išskirtinę teisę etiketėje ant butelio nurodyti, kad tai pagaminta iš pačio geriausio subregiono vynuogių (PREMIER arba 1 er CRU DE (DU) COGNAC).

PETITE CHAMPAGNE arba PETITE FINE CHAMPAGNE arba FINE PETITE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų Mažosios Šampanės (PETITE CHAMPAGNE) subregiono. Kartais konjako gamintojai etiketėje ant butelio gali nurodyti, kad tai pagaminta iš antro geriausio subregiono vynuogių ( 2 nd CRU DE (DU) COGNAC).

FINE CHAMPAGNE – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina iš vynuogių užaugintų 2 subregionuose: Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) bei Mažosios Šampanės (PETITE CHAMPAGNE) ir tik su sąlyga kad konjako gamybai panaudoti spiritai iš Didžiosios Šampanės (GRANDE CHAMPAGNE) sudaro daugiau kaip 50% viso kiekio panaudoto to konjako gamybai.

BORDERIES arba FINE BORDERIES – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų BORDERIES subregione.

FINS BOIS arba FINE FINS BOIS – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų FINS BOIS subregione.

BONS BOIS arba FINE BONS BOIS – šį pavadinimą gali naudoti tik tie gamintojai, kurie konjaką pagamina tik iš vynuogių užaugintų BONS BOIS subregione.

Gamintojai, kurie konjaką gamina iš vynuogių užaugintų subregione BOIS ORDINAIRES arba BOIS COMMUNS gali naudoti tik pavadinimą COGNAC, kadangi jiems nėra nustatytas atskiras AOC. Tokį pat pavadinimą COGNAC privalo nurodyti tie konjako gamintojai, kurie konjako gamybai naudoja spiritą pagamintą iš vynuogių užaugintų skirtinguose subregionuose.

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *