Atgal

Bou Ordinarė (Bois Ordinaires)

Bua Ordinarė (Bois Ordinaires) arba Bua (Bois) Communs – bendras plotas 274,2 tūkst. ha.

Vynuogynai užima 1,1 tūkst. ha, kas sudaro tik 0.40 % viso šios vietovės ploto arba 1.5 % viso ploto kuriame auginamos vynuogės, iš kurių gaminamas konjako spiritas.

Kreidos periode susiformavęs, lengvas, pralaidus ir mažai derlingas dirvožemis sudaro Atlanto vandenyno pakrantę ir salas. Dirvožemis yra mažiau molingas, mažiau klintinis ir mažiau akmenuotas, tačiau kuo arčiau vandenynas tuo dirvožemis yra sunkesnis, tuo mažiau jame akmenų, nes jame vyrauja vien smėlis bei žvirgždas. Tai pasakytina ir apie salas, kurios priskirtinos konjako gamybos regionui, Ile de Re ir Ile d’Oleron.

Spiritas labai greitai subręsta, jo skonis labai subtilus, priklausantis nuo čia esančio dirvožemio sudėties, o salose pagamintas spiritas turi savotišką ir stiprų jodo skonį, kuris priklauso ir nuo jūros žolių, kuriomis vyndariai tręšia savo žemes. Pagaminti konjakai, neturintys reikiamos kokybės, pagrinde skirti pardavimui vietoje, turistams. Spiritas maišymui su kitų subregionų spiritais praktiškai nenaudojamas dėl paminėtų jo specifinių savybių.

Kiek žinomesnių konjako gamintojų šiame regione nėra, tik gal kiek marketinginiais tikslais kai kurių gamintojų kuriamus konjakus (pažymėtini Camus konjako namai), kurių pavadinimuose pažymima, kad tai šių salų produktas. Pažymėtina, kad tokie konjakai pagal reglamentą privalo būti būti žymimi tik bendriniu pavadinimu: COGNAC. Ir dar atkreiptinas dėmesys į tai, kad šioje vietovėje pagamintas eau de vie nėra net skiriamas maišymui, todėl kad ne tik didieji namai, bet ir mažesni prekybos namai neperka šių eau de vie. Bet jau neteko susidurti su tokia praktika.

Bua Ordinarė (Bois Ordinaires) arba Bua (Bois) Communs – bendras plotas 274,2 tūkst. ha.

Vynuogynai užima 1,1 tūkst. ha, kas sudaro tik 0.40 % viso šios vietovės ploto arba 1.5 % viso ploto kuriame auginamos vynuogės, iš kurių gaminamas konjako spiritas.

Kreidos periode susiformavęs, lengvas, pralaidus ir mažai derlingas dirvožemis sudaro Atlanto vandenyno pakrantę ir salas. Dirvožemis yra mažiau molingas, mažiau klintinis ir mažiau akmenuotas, tačiau kuo arčiau vandenynas tuo dirvožemis yra sunkesnis, tuo mažiau jame akmenų, nes jame vyrauja vien smėlis bei žvirgždas. Tai pasakytina ir apie salas, kurios priskirtinos konjako gamybos regionui, Ile de Re ir Ile d’Oleron.

Spiritas labai greitai subręsta, jo skonis labai subtilus, priklausantis nuo čia esančio dirvožemio sudėties, o salose pagamintas spiritas turi savotišką ir stiprų jodo skonį, kuris priklauso ir nuo jūros žolių, kuriomis vyndariai tręšia savo žemes. Pagaminti konjakai, neturintys reikiamos kokybės, pagrinde skirti pardavimui vietoje, turistams. Spiritas maišymui su kitų subregionų spiritais praktiškai nenaudojamas dėl paminėtų jo specifinių savybių.

Kiek žinomesnių konjako gamintojų šiame regione nėra, tik gal kiek marketinginiais tikslais kai kurių gamintojų kuriamus konjakus (pažymėtini Camus konjako namai), kurių pavadinimuose pažymima, kad tai šių salų produktas. Pažymėtina, kad tokie konjakai pagal reglamentą privalo būti būti žymimi tik bendriniu pavadinimu: COGNAC. Ir dar atkreiptinas dėmesys į tai, kad šioje vietovėje pagamintas eau de vie nėra net skiriamas maišymui, todėl kad ne tik didieji namai, bet ir mažesni prekybos namai neperka šių eau de vie. Bet jau neteko susidurti su tokia praktika.

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *