Atgal

Laikotarpis nuo 1850 iki 1899

1850MARTELL konjako namai baigia pilies rekonstrukciją Chateau de Chanteloup, kurią įsigijo iš konjako prekybos namų Gautier 1838 metais. Ši pilis buvo pastatyta dar XIVa. (pirklys Richard) – kuriai Prancūzijos karalius Louis XIV (valdė Prancūziją 1643 – 1715) suteikė pavadinimą Richard de Chanteloup , o Gautier konjako prekybos namai juos įsigijo 1790 metais.  Šiuo metu tai reprezentacinė Martell pilis su didžiuliu parku (viso teritorija 22 ha) apie ją ( vietovė Cherves-Richemont).

1850 – Louis Menuet įsigyja vynuogynus Konjako regione (Grande Champagne vietovė). Nuo 1927 metų pradedamas konjako išpilstymas į butelius ir pardavimas nuosavu vardu MENUET. Šiuo metu konjako namams vadovauja Marie-Josette Menuet ir jos vyro Michel Croizet sūnus David Croizet ir jos žmona Christine, kurie turi vynuogynus 20 ha Grande Champagne subregione (vietovė St-Même Les Carrières). Gaminamas konjakas ir kitais prekiniais ženklais: Le Grand Charlemagne; Morancy; Old Earl Louis.

1850 – įkuriami konjako prekybos  namai JULES ROBIN & Co. Šiuo metu tai MARTELL prekinis konjako ženklas.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai BARRIASSON & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis BACARDI grupei.

1850 – vietinis vynuogių augintojas Vivien Brillet (šešta karta) įkuria konjako namus BRILLET, kurie tik tuo metu pradeda gaminti konjaką, nors vynuogynus pirmosios kartos atstovas Guy Brillet įsigijo dar 1684 ( vietovė Bois d’ Angeac) bei pradėjo eau-de-vie distiliavimą. Šiuo metu konjako namams nuo 1985 vadovauja dešimtos kartos šeimos atstovas Jean -Louis Brillet ir jų nuosavybėje yra 80 ha vynuogynų esančių Grande Champagne subregione (vietovė: Graves St – Amant) ir Petite Champagne vietovėje.

1850 – prie Jarnac miesto buvo surastas nuostabus grafinas, teises į kurio reprodukciją įsigijo konjako namai REMY MARTIN, kuriems vadovavo Emile Remy Martin. 1874 metais yra įregistruojamas prekinis konjako LOUIS XIII vardas, kuris išpilstomas į krištolinį grafiną, esantį REMY MARTIN nuosavybe. Nuo 1936 metų grafinas gaminamas iš Baccarat krištalo. Naujas gaminys kartu su konjaku LOUIS XIII buvo pristatytas 1938 metais Versalyje per Anglijos Karalienės Elizabeth ir  Karaliaus George VI priėmimą.

1850 – prasideda dabartinių konjako namų RAGNAUD – SABOURIN šeimos istorija, kuomet buvo įsigyta nuosavybė bei vynuogynai. Tai padarė Gaston Briand, vėliau plėsdamas veiklos ribas – distiliacija ir nuo 1930 konjako pardavimas savo vardu. 1941 metais, kilus nesutarimams tarp brolių Raymond ir Marcel, verslai atsiskyrė ir buvo įsteigti atskiri konjako namai: Raymond Ragnaud. Gaston Briand pradėtą veiklą tęsė jo žentas Marcel Ragnaud, kurio dukrai Anne ištekėjus už Paul Sabourin, konjako namai buvo pavadinti dabartiniu vardu RAGNAUD – SABOURIN. Šiuo metu šie namai dar vadinami „trijų moterų valdomis“: Denise (Gaston Briand dukra bei Marcel Ragnaud žmona); jos dukra Annie (Paul Sabourin žmona); anūkė Patricia, kuri dabartiniu metu ir atsakinga už konjako namų veiklą. Šiuo metu namams vadovauja Anne Ragnaud Sabourin ir jos sūnus Olivier. Konjako namai turi ne tik 50 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (vietovė La Voute, Ambleville miestelyje), bet ir nemažus senų konjakų atsargas. Jų konjakai HERITAGE RAGNAUD ir PARADIS yra gaminami iš eaux-de-vie, kurie yra išdistiliuoti dar iki 1870 metų.

1850 – pirmieji konjako pardavimai į Australiją.

1850 – vynuogių augintojų šeima TESSERON įkuria konjako namus JP TESSERON & Fils. Šeima 1991 metais įkuria privatų konjako muziejus „L‘Ecomusee Du Cognac“ (Migron miestelyje), namams dabar vadovauja Patrick TESSERON.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai C.DUPUIS FILS & Co. Istorija nežinoma.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai HIVERT PELLEVISIN & Co. Istorija nežinoma.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai DUBOIS Freres & CAGNION. Vėliau tai prekinis ženklas, priklausęs konjako namams Chateau PAULET.

1852 (spalis) – Cognac mieste apsilanko Antrosios Prancūzijos Respublikos Prezidentas Charles-Louis Napoleon Bonoparte, kuris po dviejų mėnesių pasiskelbia Prancūzijos Imperatoriumi NAPOLEONU III.

1852 – Antrosios Prancūzijos Respublikos Prezidentas Charles-Louis Napoleon Bonoparte (1808.04.20 – 1879.01.08), kuris buvo Prancūzijos Parlamente išrinktas Prezidentu 1951 metais, o vėliau 1852.12.08 d. pasivadina save NAPOLEONU III („Antrasis Imperatorius“) ir jis buvo paskutinis Prancūzijos monarchas iki 1870m. 1870 m. rugsėjo 4d. Paryžiuje įvyko revoliucija ir Prancūzija buvo paskelbta Respublika. Charles-Louis Napoleon tėvas buvo Louis Napoleon Bonoparte (1778-1846) – tai Napoleon Bonoparte (I-asis Prancūzijos Imperatorius) jauniausias brolis.   

1852 – Auguste Dupuy įkuria konjako prekybos kompaniją DUPUY, o jo sūnus Auguste Dupuy perima valdymą 1895. 1905 du norvegai Peter Rustad ir Thomas Bache-Gabrielsen nuperka šią kompaniją ir tęsia Dupuy konjakų pardavimą. Po Rustad mirties visą konjako namų valdymą perima Bache-Gabrielsen šeima – po Thomas valdymą 1942 m. perima jo sūnus Rene, kuris mirė 1990m. Nuo 1968 kompanijoje dirba Rene sūnus Christian. Šiuo metu kompanijai vadovauja Christian Bache-Gabrielsen, 1990 perėmęs vadovavimą iš savo tėvo, kuris ją valdė beveik 50 metų. Konjako namai Dupuy gamina  konjaką Bache Gabrielsen vardu bei konjaką su kitais prekiniais ženklais:  bei Rochas (parfumerijos kompanijos vardas).

1852 – įkuriami konjako prekybos namai MOUILLON & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1852 – įkuriami konjako prekybos namai JACQUES NICOT & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1852 – įkuriami konjako prekybos namai BOULESTIN & Co. Istorija nežinoma.

1852 – įkurimai konjako namai ADET. Dabar tai prekinis ženklas MARQUIS ADET, priklausantis Bordo mieste, registruotiems prekybos namams.

1852 – įkuriami konjako namai DUPHOT & SARDOU. Istorija nežinoma.

1853 – konjako gamybos meistras Louis Royer įkuria nuosavus prekybos namus LOUIS ROYER, kuriuos šeimos nariai – IV kartų atstovai-  valdė iki 1988 (Alain-Louis Royer), kuomet ją nupirko Japonų kompanija SUNTORY. Konjako namai LOUIS ROYER  nuosavus vynuogynus įsigyja pirmą kartą tik 2012 metais /34 ha. Konjako namai gamina konjaką prekiniu ženklu E & J GALLO (Californijos vyno gamybos gigantui), jiems priklauso prekiniai ženklai: JULES DURET (nuo 1983); BREDON (nuo 1999).

1853 – įkuriami konjako namai JULES DURET & Co. Dabar tai prekinis ženklas nuo 1983 m. priklausantis konjako namams LOUIS ROYER.

1854 – Chermignac vietovėje: Domaine Des Forges vynuogių augintojas G.VALLEIN pradeda gaminti konjaką savo vardu. Šiuo metu tai konjako namai VALLEIN TERCINIER, gaminantys ir kitus konjakus prekiniais ženklais: Roland de Meriac; C.Dupuis fils; Pierre Balman.

1854 – pirmą kartą sudarytas oficialus Konjako regiono žemėlapis (autorius E.Lacroix), kuriame nurodytos vietovės: GRANDE CHAMPAGNE; PETITE CHAMPAGNE; PREMIERS BOIS; DEUXIEMES BOIS. 1861 metais žemėlapis buvo patobulintas, tačiau išliko padrindiniai regionai. Konjako pardavėjai naudojo šias vietoves kainų nustatymui. Tačiau daugelis konjako pardavėjų, nenorėdami nurodyti gaminamos vietovės ant butelių nurodydavo tik savo namų pavadinimą, tuo padidindami savo konjako, nors jis ir buvo pagamintas už žemėlapyje nurodytų ribų, pardavimo kainą.

1855 RENAULT konjakai eksportuojami į Skandinaviją laivais.

1855Hennessy konjako namams stiklo butelius pagamina Poilly Brigode kompanija.

1855 – Bordo vynuogynų savininkas p. Chabanneau ir olandų prekybininkas p. Dunlop įsteigia konjako prekybos namus CHABANNEAU. Dar 1947 metais buvo galima sutikti šių namų konjaką Pierre Chabanneau Cognac, tačiau tolimesnė istorija yra dar nagrinėjama, tik šiuo metu tai prekinis ženklas, kurį gamina CAMUS konjako namai.

1855 – įkuriami konjako prekybos namai Leon Pouilloux (Saint – Jean – d’Angely; eaux-de-vie des Charentes). Istorija nežinoma.

1856Hennessy sukuria savo simbolį ranka su kalaviju „BRAS ARMEE“, kuris pradedamas klijuoti ant butelio.

1856 – įkuriami konjako prekybos namai De Laage Fils & Co, kuriuos įsteigė Theophile De LAAGE de Meux (1833-1922). Po Theophille namų valdymą perėmė jo vyriausias sūnus Elie de Laage de Meux (1860-1942). 1919 metais prie tėvo Elie prisijungė jo sūnus Hubert de Laage de Meux (1893-1976). Huberto sūnus (antras pagal amžių iš penkių vaikų) Guy de Laage de Meux (1924) įsijungė į šeimos verslą 1950, o 1971 metais perėmė jo valdymą bei pertvarkė su kitais partneriais į prekybos įmonę GEMACO Group, gaminančią konjaką : Cognac Faucon D’or De Laage. Šiuo metu tai prekinis ženklas DE LAAGE Cognac, priklausantis GAUTIER konjako namams.

1856 – ant butelių pasirodo pirmieji Hennessy konjako namų etikečių prototipai.

1857 – Prancūzijoje įsigaliojus Patentų įstatymui, reglamentuota prekinių ženklų registravimo bei žymėjimo etiketėse tvarka. Nuo tų metų birželio 23 dienos turėjo būti registruoti visi prekiniai konjako ženklai. Kelių metų eigoje visi konjako gamintojai jau turejo įregistravę po kelis prekinius ženklus. Registrą tvarkyti buvo pavesta Cognac miesto „Tribunal of the Chamber of Commerce“. Tame registre yra virš 16000 registruotų prekinių ženklų, bet iš tikrųjų yra apie 3000 veikiančių legaliai, kadangi kas 8 metai prekinis ženklas turi būti perregistruotas. Tuo metu pagrinde etiketėse buvo atvaizduojami žalių vynuogių lapai arba auksiniai lapai, drambliai ir tigrai, vėlaivos ir karūnos bei pilys. Ir tais laikais dar nebuvo etiketėse žymimi tokie vardai, kaip Louis XIV, Napoleon I, Empress Josephine, Napoleon III ar Anglijos karalienė Victorija, nors ji po vyro Princo Alberto mirties 1861 metais, vartojo konjaką kas vakarą dar 40 metų!

Iki to laiko galima buvo sutikti Ispaniškus brendžius pavadinimo „conac“, Portugališkus – „conhac“ ir Centrinėje Europoje „konyak“, kadangi jau 1726 metais eau-de-vie iš konjako regiono buvo pripažintas geriausiu brendžiu Pasaulyje.

1857 – įkuriami konjako namai ALPHONSE BELOT & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas priklausantis konjako namams LARSEN.

1858 – vietinių vynuogių augintojų atstovas Amedee-Edouard Dor įkuria konjako prekybos namus A.E.DOR, kurie iki 1972 metų priklausė Dor šeimos atsovams, kol namus nupirko Benedictine grupė, kuri juos perleido Jacques Riviere šeimai. Šiuo metu A.E.DOR konjako namams vadovauja Pierre-Antoine Riviere. Gamina ir kitus konjakus prekiniais ženklais: ALBERT JARAUD; RENE DANTAN; P.DESBORDES; J.FOUCHE; G.GOUDERT; L.HUBERT; PASCAL.  

1858 – sukuriami pirmieji prekiniai ženklai, kurie žymimi ant statinių.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai MOUNIER & Cie, kuriuos įkuria Cognac mieste gimęs Henri Mounier, rūsio meistras Jean Salmon bei vynuogynų savininkas Eugene Bellet. Iki 1874 metų ši kompanija pardavinėjo konjaką tik dideliais kiekiais ir tik Olandijai, kai kompanija pakeitė savo pavadinimą į HENRI MOUNIER & Co ir pradėjo konjaką išpilstyti į butelius ir jį pardavinėti visai Europai. 1969 metais H.Mounier pristato savo naują produktą – pineau de charente (likerinis vynas) prekiniu ženklu REYNAC. Vienas iš didžiausių Konjako regiono vynuogių augintojų kooperatyvu UNICOOP, susikūręs 1931 metais, 1969 metais nupirko H.Mounier konjako namus.

1858 – prie JARNAC miesto, esančioje pilyje Chateau de Souillac, įkuriami konjako prekybos namai J.FAVRAUD. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai PASCAL COMBEAU & Co. Šiuo metu tai GAUTIER konjako namų prekinis ženklas.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai Th. CHABANIER & Fils. (maison & distillerie). Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai J.FAVRAUD & Co (Chateau de Sonillac -Jarnac). Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai J. Clement & Co. Istorija nežinoma.

1858 – šveicaras Auguste Staub įkuria prekybos namus STAUB & Cie. Šiuo metu tai brendžio prekybos namai, tačiau turintys ir konjaką prekiniu ženklu Cognac Francois 1er.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai CH.NAVARRE & Co. Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai COUNT DE BEAUFORT. Istorija nežinoma.

1859 – įkuriami konjako namai Joseph ETOURNAUD & Co. Istorija nežinoma.

1859 – vynuogių augintojai Trijol šeima pradeda distiliuoti eaux-de-vie. Tuometinis šeimos narys Maxime Trijol 1954 metais plečia savo veiklą ir tampa eau-de-vie prekybininku (merchand en Gros; Negociant). Nuo 1962 metų distiliuojamas konjakas ne tik iš nuosavų vynuogių, bet ir iš perkamų vynuogių iš kitų vynuogių augintojų, esančių skirtingose vietovėse, t.y. profesionaliu distiliuotoju (Bouilleur de Professional). Maxime Trijol konjako namų veikla tęsiama jau 5-tos kartos ir šiuo metu nuo 1972 metų vadovauja Jean-Jacques Trijol (Maxime Trijol sūnus). Šeimai priklauso ir vynuosavi vynuogynai (40 ha), esantys Saint Martial S/NE vietovėje. Gamina dar ir konjaką prekiniu ženklu Duboigalant.

1859 – pirmieji Hennessy konjakų namų tiekimai į Kiniją. 

1859 – pirmieji konjako tiekimai į Indiją (Calcutta).

1860 – vynuogių augintojas Philippe de Castaigne (kilmė – italas), kurio šeima apsigyveno dar XVI a. pradžioje, pradėjo gaminti konjaką savo vardu, bet XX a. išnyko iš konjako gamintojų gretų, kai Philippe Vallantin-Dulac 1980 metais nupirko vynuogynus 18,2 ha bei valdą Domaine de Lafont.Tačiau jau 1994 metais bankrutavo. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1860 – pasirašoma istorinė laisvųjų mainų sutartis tarp Prancūzijos ir Anglijos, pagal kurią konjako mokesčiai buvo sumažinti beveik per pusę, o Anglijos spiritinių gėrimų mokesčiai buvo šiek tiek padidinti, todėl jie beveik susilygino. Iš Anglijos pusės sutartį pasirašiusiam Richard Cobden Cognac mieste yra suteikta jo vardo gatvė, tai įrodo kad Cognac miestas atsidėkojo už konjako plėtrą bei prekybos augimą.

1860 – konjako eksportas išaugo iki 420 000 hl nuo 35 000 hl  1815 metais.

1860 – įkuriami konjako prekybos namai DUBOIS FRERES & CAGNION. Istorija nežinoma.

1861 – pertvarkomas/ tobulinamas 1854 metais sudarytas konjako gamybos regiono žemėlapis, paliekant pagrindinius keturis subregionus, tačiau juos labiau detalizuojant juos nuo septynių iki šešiolikos skirtingų vynuogių auginimo vietovių.

1861 – konjako namų Martell pirmas eksportas į Australiją.

1861 – pirmieji konjako namų Martel pardavimai į Kiniją. 

1861 – įkuriami konjako prekybos namai H.D‘AUSSY & Co. Istorija nežinoma.

1862 – išeiviai iš Rusijos broliai August ir Karl Meukow bei Konjako gyventojas Charles Levoire įkuria konjako prekybos namus MEUKOW, kurie nuo 1979 priklauso CCG grupei. Šiai grupei priklauso konjako namai BRUGEROLLE (nuo 1987) bei prekiniai ženklai „Chartier“; Bigord; Mirador; Rodin;  Foucauld Lucien“ (buvę konjako namai, kurie buvo įsteigti 1847) ir jie gamina konjaką „Kazumian“ kaip prekinį ženklą (nuo kada?); ROUYER GUILLET (buvę konjako namai įsteigti dar 1701 metais) ir daugelis kitų. Šios grupės nuosavybėje yra ir didelė profesionali eaux-de- vie darykla: Distillery de Matha. Kompanijai šiuo metu vadovauja prezidentas Michel Coste, o viceprezidentas Claude Brugerolle – V-tos kartos atstovas.

1863 – vietinis vynuogių augintojas Jean- Batiste Camus (1835-1901) įkuria konjako namus CAMUS. Prie Camus šeimos įmonės 1894 prisijungė 2 Jean – Batiste sūnūs Edmond (1859-1933) ir Gaston (1865-1945). 1932 metais konjako namuose pradėjo dirbti Gaston Camus sūnus Michel (1911-1985), kuris šeimos vairą perdavė Jean-Paul 1977 metais. Vyriausias sūnus Jean-Baptiste įmonėje pradėjo dirbti 1988 metais, o jaunesnysis Cyrill – 1994. Šiuo metu vadovauja penktos kartos šeimos atstovas Cyrill Camus (1971), 2004 metais perėmęs vadovavimą iš savo tėvo Jean-Paul Camus (1945). Yra ir 6-tos kartos atstovas, 1999 metais gimęs Cyrill sūnus Royan.

Šeimai priklauso pilis: Chateau du Plesis su vynuogynais, esančių Borderies subregione bei Chateau d‘Uffaut su vynuogynais, iš viso 150 ha. Camus konjako namai turi nuosavybėje esančią eau-de –vie daryklą: Le Nrolle vietovėje šalia Segonzac miesto. Camus gamina konjakus kaip prekinius ženklus: Chateau du Plesis (Borderies Cognac); Chateau d‘Uffaut (Grande Champagne Cognac); Cardinal; Chabanneau; Planat; Pionneau ir kt.

1863 – Anglas Anthone (pranc. Antoine) Hardy įkuria prekybos namus A.HARDY, kurie iki 2004 metų priklausė Hardy šeimos atstovams (Jacques Hardy bei jo dukros Benedicte ir Sophie – V-tos kartos atstovės), kuomet juos nupirko kooperatyvas UNICOGNAC. HARDY žymioji konjakų, išpilstytų į krištolinius grafinus, NOCES kolekcija: d‘OR Captain (rankų darbo Cristallerus des Vosges gamintojo grafinas); de Perle (Art Deco gamintojo grafinas); de Diamant DIAMOND (rankų darbo Cristallerus des Vosges gamintojo grafinas); d‘Albatre; d‘OR ir kt.

1863 – įkuriami konjako prekybos namai A.Drouillard & Co (distillateurs). Istorija nežinoma.

1864 – Konjako miesto centre pastatytas paminklas Prancūzijos karaliui Francois I (skulptorius A. Etex).

1864 – vynuogių augintojas Emile Moyet įkuria konjako namus MOYET, kurie per daugelį metų patyrė daugelį pasikeitimų. 1984 Moyet konjako namai buvo parduoti keletui asmenų: Marc Georges ir Pierre Dubary, kuris pastaruoju metu kompanijai  vadovauja.

1864HENNESSY įregistruoja savo prekinį ženklą bei logo („ranka su kirviu“).

1864 (1870) – REMY MARTIN įregistruoja savo kentauro (“Centaur”) ženklą.

1865HENNESSY sukuria pirmą etiketę konjakui Hennessy Privee or Private Reserve, šiuo metu šios etiketės naudojamos specialiai išleidžiamiems konjakams.

1865HENNESSY pradeda konjako klasifikavimą, atsižvelgiant į konjako brandinimo ąžuolo statinėse laiką, nustatydami žymėjimą žvaigždutėmis: (*) – 2 metai; (**) – 4 metai; (***) – 6 metai. Nuo 1870 įvedamas ir žymėjimas X.O. Šios kategorijos konjakai pirmą kartą buvo eksportuoti į Kiniją (1872), Rusiją (1896) ir Japoniją (1900).

1865HENNESSY konjako namai sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Very Special Cognac“ – VS (Maurice Hennessy).

1865 – įkuriami konjako prekybos namai A.DUGAS & Co. Istorija nežinoma.

1865 – Konjako regiono vynuogynai, užimantys 235 000 ha plotą, yra patys didžiausi pasaulyje

1866 – Augustin-Pierre Vallet, 1837 įsigyjęs vynuogynus, pradeda vykdyti spirito distiliaciją. Šeima gamina konjaką su prekiniu ženklu “CHATEAU DE MONTIFAUD”, atsižvelgiant valdomą į to paties pavadinimo pilį. Šiuo metu konjako namams vadovauja V kartos atstovas Michel Vallet, o  2000 kompanijoje pradėjo dirbti ir VI kartos atstovas Laurent Vallet.

1867HINE įregistruoja savo prekinį ženklą („Elnias“). Tuo metu konjako namams vadovavo Isaac Georges Hine (1843-1902).

1868 – pirmieji MARTELL konjako namų tiekimai Kinijos, Japonijos bei kitas Azijos šalis.

1868 – įkuriami konjako prekybos namai A.L.BOITEAU & Co. Istorija nežinoma.

1868De Laage konjako namai užregistravo žodį „vieille“ (senas) konjakui, kuris buvo brandinamas ilgiau kaip 6 metus  ir kas atitiko trijų žvaigždučių (XXX) žymėjimą.

1869 – įkuriami konjako prekybos namai JUAN AUGUSTIN DELGADO & Co. Istorija nežinoma. 

1869 – įkuriami konjako prekybos namai BARNETT & FILS. Istorija nežinoma. 

1869 – NAPOLEONAS III-asis suteikia Courvoisier konjako namams teisę naudoti ženklą „Courvoisier Le Cognac de Napoleon“.

1870 – Prancūzija paskelbta RESPUBLIKA, ko pasekoje prasideda naujas politinis gyvenimas ir atnaujinami ir merų rinkimai.

1870 – Konjako regiono teritorijų peržiūrėjimas: prie auksčiau paminėtų 4 vietovių prijungiamos dar dvi: FINS BOIS ir BONS BOIS. Išleidžiami pirmieji norminiai aktai, reglamentuojantys spiritų kilmės žymėjimus.

1870HENNESSY konjako namai užregistruoja kaip prekinį ženklą ir  iki šiol gaminamą konjaką „X.O. Cognac“ (Maurice Hennessy), tačiau kaip logo šį ženklą Hennessy užregistruoja tik 1900.

1870 – įkuriami konjako namai JEAN LOUIS MARTEL & Co. Istorija nežinoma.

1870 – pirmieji konjako pardavimai į Indiją (Bombay).

1870 – Cognac miesto meru išrenkamas Alexandre Robin, kuris buvo konjako prekybos namų J.ROBIN šeimos narys (1870-1871).

1871 – Leon Croizet anūkas Benjamin Leon Croizet įregistruoja savo konjako namų CROIZET prekinį ženklą. Benjaminas už nuopelnus kovojant su Phylloxera, t.y. už vynuogių Ugni Blanc užsodinimą bei jų apsaugą (vynuogynai buvo aptveriami mūrinėmis tvoromis) buvo apdovanotas Prancūzijos Prezidento, jam suteikiant Légion d’Honneur vardą.  

1872 – konjako namai REMY MARTIN baigia pilies Château de Lignères , kuri pastatė šeima La Porte aux Loups dar  XVIII a., rekonstrukciją. Tačiau 1965 metais ją nuperka Pernod Ricard grupei priklausantys konjako namai BISQUIT, kurie įsigyja ir esančius vynuogynus 205 ha bei pertvarko distiliacinį padalinį į vieną didžiausių konjako regione  (vietovė Rouillac).

1872 – įkuriami konjako prekybos namai E.DURAS. Istorija nežinoma.

1872 – Viskio pardavimai pradeda lenkti konjako pardavimui (skai2iuojant % bendruose pardavimuose).

1872 – Konjako regiono vynuogynus užpuola ligos: PHYLLOXERA VASTATRIX, kuri naikina vynuogynus, kurie sumažėja nuo 283 000 ha iki 41 000 ha 1893 metais.

1872 – įkuriami konjako prekybos  namai J.NORMANDIN-MERCIER. Vynuogynų neturi, o perka eaux-de-vie iš vynuogių augintojų, turinčių vynuogynus subregionuose Grande ir Petit Champagne. Šiuo metu namams vadovauja Jean-Marie Normandin ir jie įsikūrę pilyje: Chateau de la Peraudiere.  

1872 – įkuriami konjako prekybos namai J.DUPONT & Co. Dupont šeima – vynuogių augintojai nuo 1650 metų bei profesionlūs distiliuotojai – pradeda gaminti konjaką JULIEN DUPONT.

1872 – pirmosios  Hennessy XO konjako 5 dėžės pasiekia Shanghai.

1874 – konjako namai REMY MARTIN, pažymėdami 150 metų įkūrimo jubiliejų, sukuria ir pristato konjaką Louis XIII, pagamintą iš 1200 skirtingų eaux-de-vie ir tik is Grande Champagne subregiono.

1874 (kovo 22d.) – COGNAC mieste gimė Louis Delage, žymus automobilių konstruktorius, 1905 metais sukūręs savo vardo automobilį (mirė 1947.12.14d.) .

1874Courvoisier konjako namai pastato spirto (eaux-de-vie) varyklos kompleksą sklype A 1212, kuris 1886 m. buvo praplėstas -sklype A 1207, adresu Jarnac, 24 rue du Docteur Roux. Tačiau po 1950 m. atliktos rekonstrukcijos iš dalies buvusių dviejų varyklų vietoje pastatyti dideli sandėliai, .

1875 – Mederic Tiffon įsteigia konjako namus La Maison TIFFON. 1913m. išeivis iš Norvegijos Sverre Braastad, kuris pradėjo dirbti Bisquet konjako namuose 1899 metais, veda Mederic Tiffon anūkę Edith Rousseau ir po I pasaulinio karo palieka Bisquet konjako namus ir  1919 11 6d. pervadina konjako namus į Cognac Tiffon S.A. 1946 metais Sverre Braastad nuperka Chateau Triac, kurios istorija skaičiuojama net nuo XI a. Nuo 1950 metų, pastarajam išėjus į pensiją, konjako namų valdymą perima jo sūnūs: Eric, Christian ir Jacques. Šiuo metu namams vadovauja du broliai Richard ir Antoine Braastard. Šie namai užima labai stiprias konjako pardavimo pozijas NORVEGIJOJE, kurioje dominuoja kartu su kitais „norvegiškais namais“:  Bache – Gabrielsen, Larsen.  Konjako namams priklauso 40 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne ir Fins Bois subregionuose. Tiffon konjako namas priklauso kiti prekiniai ženklai: BRAASTAD–TIFFON; CHAGTEAU TRIAC; DUQUAI; BOUTELLEAU; MAISON SUPRENNE.

1875 – Eugene Lheraud, kurio šeimos šaknys siekia 1680 kuomet Alexandre Lheraud augino vynuoges Lasdoux vietovėje, tampa profesionaliu distiliuotoju, tačiau tik nuo 1970 pradedama pardavinėti  konjakus (Guy Lheraud, perėmęs kompanijos valdymą iš savo tėvo Remy Lheraud) nuosavu vardu LHERAUD.

1875 – įkuriami konjako prekybos namai H.BONNAUD & Co. Istorija nežinoma.

1875 – įkuriami konjako prekybos namai G.BONHOMME &Co. Istorija nežinoma.

1875 – trečią kartą keičiamas/tobulinamas konjako regiono žemėlapis su pasiskirstymu, atsižvelgaint į tai kad buvo žinomas skirtumas tarp eau-de-vie pagaminto skirtingose vietovėse kokybę bei norint nustatyti kainos struktūrą.

1876 – Konjako namai COURVOISIER pagamina pirmasias etiketes savo konjako buteliams.

1876 – Konjako namai RENAULT užregistruoja JK savo konjaką CARTE NOIRE -kaip prekinį ženklą.

1878 – Cognac miesto meru išrenkamas Oscar Planat, kuris buvo konjako prekybos namų PLANAT šeimos nariu (1878-1889).

1878 – įkuriami konjako prekybos namai AUDRY, kurių veikla buvo kurį tai laiką sustabdyta ir 1978 buvo iš naujo atgaivinta, pradedant pardavinėti iš anksčiau sukauptus spiritus. Šiuo metu namams vadovauja Bernard Boisson.  

1878 – Claude Boucher (1842-1913) modernizuoja stiklo gamyklą, sukuriant pusiauautomatines stiklo liejimo mašinas, o 1881 metais užpatentuoja butelių gamybos technologijas.

1879 – įkuriami konjako prekybos namai A.NAULIN. Šiuo metu tai prekinis ženklas priklausantis konjako namams J.DUPONT.

1879 – konjako eksportas išauga iki 478 383 hl nuo 420 000 hl 1860 metais.

1880 – vietiniai vynuogių augintojai Honore FILLIOUX, anksčiau tiekę eaux-de-vie Hennessy konjako namams, įsteigia nuosavus konjako namus. Po Honore valdymą perėmė jo sūnus Jean Fillioux, kurio vardu šiandien vis dar gaminamas jų konjakas. Po Jean valdymą perėmė jo sūnus Michel Fillioux. Šiuo metu namams priklauso 22 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregiono vietovėje Juillac-Le-Coq (ūkis La Poyade), kuriems dabartiniu metu vadovauja Pascal Fillioux – IV kartos atstovas (pradėjo vadovauti 1982 metais ir yra Honore proanūkas) bei jo žmona Monique. Dirba taip pat jų sūnus Christophe – V kartos atstovas, kuris perima valdymą 2015 metais.

1880 – Paryžiuje įsteigiami įžymieji MOULIN ROUGE namai.  JEAN FILLIOUX konjako namai gamina šio pavadinimo konjaką.

1880 – Gaston Tessendier pradeda užsiimti vynuogių auginimu, o 1928 tampa profesionaliais distiliuotojais. Šiuo metu konjako namams TESSENDIER & FILS vadovauja IV kartos atstovai broliai Jerome ir Lilian Tessendier. Gaminamas konjakas su prekiniais ženklais : CAMPAGNERE ; GRAND BREUIL ; DOMAINE DU BUISSON ; PARK ; COMONDON.

1883Hennessy konjako namai tampa 3-iais pagal pardavimus namais, o 1890 tampa konjako pardavimo lyderiais.

1884 – įkuriami konjako prekybos namai RIBET & Co. Istorija nežinoma.

1885 – Rene Jules Lalique (1860.04.06, Ay miestas – 1945.05.05, Paryžius) atidaro privačią juvelyrikos ir stiklo dirbinių įmonę.

1887 – įkuriami konjako prekybos namai BIRKEDAL HARTMAN. Nuo 1985 konjako namams vadovauja Kim BIRKEDAL HARTMAN.  

1888 – Konjako mieste yra įsteigiama nepriklausoma organizacija vienijanti tiek vynuogių augintojus bei konjako prekybos namus: de Comite de viticulture de l‘arrondissement de Cognac.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai FRANSAC. 2014 m. šiuos namus nupirko Kinijos vyno importuotoja.

1888 – Thomas Edouard HINE (1837-1914) sukuria savo konjaką TRIOMPHE, taip pažymėdamas Konjako regiono vynuogynų atsodinimą po phylloxera krizės.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai P.DESBORDES & Co. Šiuo metu tai A.E.DOR konjako namams priklausantis prekinis ženklas.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai JULES BOUCHET & Co. Šiuo metu tai konjako namams LOUIS ROYER priklausantis prekinis ženklas.

1889 – įkuriami konjako prekybos namai DAULLIAC & Co. Istorija nežinoma.

1889 – Leopold Raffin pradeda eau-de-vie distiliaciją  kaip profesionalai Bouilleur de Profession.  Šiuo metu šeimai LACLIE priklauso 32 ha vynuogynų vietovėje Bercloux.

1889 – Paryžiuje atidaromas EIFELIO bokštas.

1889 – Cognac miesto meru išrenkamas Jules Brisson, kuris buvo konjako prekybos namų J.BRISSON šeimos narys (1889-1900).

1890 – Pierre Sequinot, įsigijęs 1880 metais vynuogynus, pradeda distiliaciją bei įsteigia konjako namus  SEGUINOT. Šiuo metu konjako namams vadovauja Gerard Seguinot. 

1890 – Jean – Baptiste Camus, išpirkęs akcijas iš savo partnerių, įregistruoja  prekinį ženklą CAMUS „Le Grande Marque“.

1890 – konjako namai BISQUIT pristato savo konjaką First Consul Cognac su Bonaparto Napoleono portretu.

1891 – Madride priimama Konvencija, kuri numato prekinių ženklų apsaugą bei nustato prekių, pagamintų tam tikroje vietovėje, kilmės žymėjimą. Tačiau tai tik principų, paremtų sąžiningumu, deklaracija. Taigi konjakas tik iš Konjako regiono!

1891 – pradedamas gaminti MARTELL konjako namų EXTRA kategorijos konjakas (gaminamas iš sumaišytų 50-60 metų brandintų spiritų).

1892 – Anglija atšaukia su Prancūzija pasirašyta 1860 metais laisvos prekybos sutartį.

1892 – įkuriami konjako prekybos namai SAUVION & Co. Šiuo metu tai grupei CCG priklausantis prekinis ženklas. 

1892 – Konjako miesto centre esanti pilis pertvarkoma į administracinį vietos valdžios reprezentacinį pastatą, kuriame ir šiuo metu yra Konjako miesto merija. Šis pastatas vadinamas prancūziškai „l‘Hotel de Ville de Cognac“.

1892 – Konjako mieste įkuriame vynuogininkystės mokslinė-tiriamoji laboratorija, kuriai vadovauja Montpeljė Profesorius Louis RAVAZ. 1900 išleidžiama profesorius parašyta knyga „LE PAYS du COGNAC“. Profesorius, aiškindamas, kodėl tik Šarentės regione galima pagaminti KONJAKĄ, tai apibūdino: „Vynuogės gali būti auginamos visur ir net vadovaujantis tokiais pat principais kaip Šarentėje, distiliuoti galima ne tik Konjako mieste, distiliatas gali būti laikomas lygiai tokiose statinėse kaip ir šiame regione, tačiau niekur kitur pasaulyje negali pasitaikyti tokių pačių dirvožemio ir klimato ypatybių. Niekur kitur negalima pagaminti KONJAKO“.

1895 – konjako regione atsodinama 12 tūkst. ha vynuogynų (Ugni Blanc vynuogė).

1895 – įkuriami konjako prekybos namai EDMOND DUPUY & Co. Istorija tikslinama.

1896 – pirmieji Hennessy konjako namų XO kategorijos konjako pardavimai į Rusiją.

1896 – įkuriami konjako prekybos namai Edmond Martell & Sauge. Istorija nežinoma.

1898 – vynuogių augintojai Paul Dudugnon pradeda distiliuoti eaux-de-vie ir gaminti konjaką savo vardu, nors jų šeimos šaknys kaip vynuogių augintojų siekia dar 1776. Vėliau valdymą perėmė jo sūnus Raymond, kuriam priklausė 35 ha vynuogynų. Nuo 2002 metų konjako namams vadovauja viena iš trijų Raymond dukrų Claudine Dudugnon ir jos vyras Gerard Buraud. Dalį pagaminamo iš nuosavų vynuogynų (vynuogių veislės: Ugni Blanc; Folle Blanche ir Montils), esančių Grande Champagne subregione (vietovė Lignieres Sonneville), eaux-de-vie konjako namai parduoda kitiems gamintojams, o iš kita dalis panaudojama nuosavo konjako gamybai.

1898 – įkuriami konjako prekybos namai JULES COURBET & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1898 – išleidžiama knyga „COGNAC“ (H.Massoneau & Cie.).

1898 – įkuriami konjako prekybos namai ALBERT ROBIN & Co. Šiuo metu Prunier konjako namų gamina tokio pavadinimo konjaką kaip prekinį ženklą.

1898 – įkuriami konjako prekybos namai DAULLIAC & Co. Istorija nežinoma.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai DUFAUR & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai LOUIS BOUDEY FILS. Istorija nežinoma.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai ARNAUD DE BEAUMAINE. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai DE BAUPREAU & Co. Istorija nežinoma.

1899 – konjako namai MEUKOW pristato savo konjaką Grande Champagne Cognac Marque Napoleon, nurodant kad tai 1812 metų derlius.

XIX a. pabaigaRENAULT kompanija sukuria Renault Carte Noir butelį.

 

1850MARTELL konjako namai baigia pilies rekonstrukciją Chateau de Chanteloup, kurią įsigijo iš konjako prekybos namų Gautier 1838 metais. Ši pilis buvo pastatyta dar XIVa. (pirklys Richard) – kuriai Prancūzijos karalius Louis XIV (valdė Prancūziją 1643 – 1715) suteikė pavadinimą Richard de Chanteloup , o Gautier konjako prekybos namai juos įsigijo 1790 metais.  Šiuo metu tai reprezentacinė Martell pilis su didžiuliu parku (viso teritorija 22 ha) apie ją ( vietovė Cherves-Richemont).

1850 – Louis Menuet įsigyja vynuogynus Konjako regione (Grande Champagne vietovė). Nuo 1927 metų pradedamas konjako išpilstymas į butelius ir pardavimas nuosavu vardu MENUET. Šiuo metu konjako namams vadovauja Marie-Josette Menuet ir jos vyro Michel Croizet sūnus David Croizet ir jos žmona Christine, kurie turi vynuogynus 20 ha Grande Champagne subregione (vietovė St-Même Les Carrières). Gaminamas konjakas ir kitais prekiniais ženklais: Le Grand Charlemagne; Morancy; Old Earl Louis.

1850 – įkuriami konjako prekybos  namai JULES ROBIN & Co. Šiuo metu tai MARTELL prekinis konjako ženklas.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai BARRIASSON & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis BACARDI grupei.

1850 – vietinis vynuogių augintojas Vivien Brillet (šešta karta) įkuria konjako namus BRILLET, kurie tik tuo metu pradeda gaminti konjaką, nors vynuogynus pirmosios kartos atstovas Guy Brillet įsigijo dar 1684 ( vietovė Bois d’ Angeac) bei pradėjo eau-de-vie distiliavimą. Šiuo metu konjako namams nuo 1985 vadovauja dešimtos kartos šeimos atstovas Jean -Louis Brillet ir jų nuosavybėje yra 80 ha vynuogynų esančių Grande Champagne subregione (vietovė: Graves St – Amant) ir Petite Champagne vietovėje.

1850 – prie Jarnac miesto buvo surastas nuostabus grafinas, teises į kurio reprodukciją įsigijo konjako namai REMY MARTIN, kuriems vadovavo Emile Remy Martin. 1874 metais yra įregistruojamas prekinis konjako LOUIS XIII vardas, kuris išpilstomas į krištolinį grafiną, esantį REMY MARTIN nuosavybe. Nuo 1936 metų grafinas gaminamas iš Baccarat krištalo. Naujas gaminys kartu su konjaku LOUIS XIII buvo pristatytas 1938 metais Versalyje per Anglijos Karalienės Elizabeth ir  Karaliaus George VI priėmimą.

1850 – prasideda dabartinių konjako namų RAGNAUD – SABOURIN šeimos istorija, kuomet buvo įsigyta nuosavybė bei vynuogynai. Tai padarė Gaston Briand, vėliau plėsdamas veiklos ribas – distiliacija ir nuo 1930 konjako pardavimas savo vardu. 1941 metais, kilus nesutarimams tarp brolių Raymond ir Marcel, verslai atsiskyrė ir buvo įsteigti atskiri konjako namai: Raymond Ragnaud. Gaston Briand pradėtą veiklą tęsė jo žentas Marcel Ragnaud, kurio dukrai Anne ištekėjus už Paul Sabourin, konjako namai buvo pavadinti dabartiniu vardu RAGNAUD – SABOURIN. Šiuo metu šie namai dar vadinami „trijų moterų valdomis“: Denise (Gaston Briand dukra bei Marcel Ragnaud žmona); jos dukra Annie (Paul Sabourin žmona); anūkė Patricia, kuri dabartiniu metu ir atsakinga už konjako namų veiklą. Šiuo metu namams vadovauja Anne Ragnaud Sabourin ir jos sūnus Olivier. Konjako namai turi ne tik 50 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (vietovė La Voute, Ambleville miestelyje), bet ir nemažus senų konjakų atsargas. Jų konjakai HERITAGE RAGNAUD ir PARADIS yra gaminami iš eaux-de-vie, kurie yra išdistiliuoti dar iki 1870 metų.

1850 – pirmieji konjako pardavimai į Australiją.

1850 – vynuogių augintojų šeima TESSERON įkuria konjako namus JP TESSERON & Fils. Šeima 1991 metais įkuria privatų konjako muziejus „L‘Ecomusee Du Cognac“ (Migron miestelyje), namams dabar vadovauja Patrick TESSERON.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai C.DUPUIS FILS & Co. Istorija nežinoma.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai HIVERT PELLEVISIN & Co. Istorija nežinoma.

1850 – įkuriami konjako prekybos namai DUBOIS Freres & CAGNION. Vėliau tai prekinis ženklas, priklausęs konjako namams Chateau PAULET.

1852 (spalis) – Cognac mieste apsilanko Antrosios Prancūzijos Respublikos Prezidentas Charles-Louis Napoleon Bonoparte, kuris po dviejų mėnesių pasiskelbia Prancūzijos Imperatoriumi NAPOLEONU III.

1852 – Antrosios Prancūzijos Respublikos Prezidentas Charles-Louis Napoleon Bonoparte (1808.04.20 – 1879.01.08), kuris buvo Prancūzijos Parlamente išrinktas Prezidentu 1951 metais, o vėliau 1852.12.08 d. pasivadina save NAPOLEONU III („Antrasis Imperatorius“) ir jis buvo paskutinis Prancūzijos monarchas iki 1870m. 1870 m. rugsėjo 4d. Paryžiuje įvyko revoliucija ir Prancūzija buvo paskelbta Respublika. Charles-Louis Napoleon tėvas buvo Louis Napoleon Bonoparte (1778-1846) – tai Napoleon Bonoparte (I-asis Prancūzijos Imperatorius) jauniausias brolis.   

1852 – Auguste Dupuy įkuria konjako prekybos kompaniją DUPUY, o jo sūnus Auguste Dupuy perima valdymą 1895. 1905 du norvegai Peter Rustad ir Thomas Bache-Gabrielsen nuperka šią kompaniją ir tęsia Dupuy konjakų pardavimą. Po Rustad mirties visą konjako namų valdymą perima Bache-Gabrielsen šeima – po Thomas valdymą 1942 m. perima jo sūnus Rene, kuris mirė 1990m. Nuo 1968 kompanijoje dirba Rene sūnus Christian. Šiuo metu kompanijai vadovauja Christian Bache-Gabrielsen, 1990 perėmęs vadovavimą iš savo tėvo, kuris ją valdė beveik 50 metų. Konjako namai Dupuy gamina  konjaką Bache Gabrielsen vardu bei konjaką su kitais prekiniais ženklais:  bei Rochas (parfumerijos kompanijos vardas).

1852 – įkuriami konjako prekybos namai MOUILLON & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1852 – įkuriami konjako prekybos namai JACQUES NICOT & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1852 – įkuriami konjako prekybos namai BOULESTIN & Co. Istorija nežinoma.

1852 – įkurimai konjako namai ADET. Dabar tai prekinis ženklas MARQUIS ADET, priklausantis Bordo mieste, registruotiems prekybos namams.

1852 – įkuriami konjako namai DUPHOT & SARDOU. Istorija nežinoma.

1853 – konjako gamybos meistras Louis Royer įkuria nuosavus prekybos namus LOUIS ROYER, kuriuos šeimos nariai – IV kartų atstovai-  valdė iki 1988 (Alain-Louis Royer), kuomet ją nupirko Japonų kompanija SUNTORY. Konjako namai LOUIS ROYER  nuosavus vynuogynus įsigyja pirmą kartą tik 2012 metais /34 ha. Konjako namai gamina konjaką prekiniu ženklu E & J GALLO (Californijos vyno gamybos gigantui), jiems priklauso prekiniai ženklai: JULES DURET (nuo 1983); BREDON (nuo 1999).

1853 – įkuriami konjako namai JULES DURET & Co. Dabar tai prekinis ženklas nuo 1983 m. priklausantis konjako namams LOUIS ROYER.

1854 – Chermignac vietovėje: Domaine Des Forges vynuogių augintojas G.VALLEIN pradeda gaminti konjaką savo vardu. Šiuo metu tai konjako namai VALLEIN TERCINIER, gaminantys ir kitus konjakus prekiniais ženklais: Roland de Meriac; C.Dupuis fils; Pierre Balman.

1854 – pirmą kartą sudarytas oficialus Konjako regiono žemėlapis (autorius E.Lacroix), kuriame nurodytos vietovės: GRANDE CHAMPAGNE; PETITE CHAMPAGNE; PREMIERS BOIS; DEUXIEMES BOIS. 1861 metais žemėlapis buvo patobulintas, tačiau išliko padrindiniai regionai. Konjako pardavėjai naudojo šias vietoves kainų nustatymui. Tačiau daugelis konjako pardavėjų, nenorėdami nurodyti gaminamos vietovės ant butelių nurodydavo tik savo namų pavadinimą, tuo padidindami savo konjako, nors jis ir buvo pagamintas už žemėlapyje nurodytų ribų, pardavimo kainą.

1855 RENAULT konjakai eksportuojami į Skandinaviją laivais.

1855Hennessy konjako namams stiklo butelius pagamina Poilly Brigode kompanija.

1855 – Bordo vynuogynų savininkas p. Chabanneau ir olandų prekybininkas p. Dunlop įsteigia konjako prekybos namus CHABANNEAU. Dar 1947 metais buvo galima sutikti šių namų konjaką Pierre Chabanneau Cognac, tačiau tolimesnė istorija yra dar nagrinėjama, tik šiuo metu tai prekinis ženklas, kurį gamina CAMUS konjako namai.

1855 – įkuriami konjako prekybos namai Leon Pouilloux (Saint – Jean – d’Angely; eaux-de-vie des Charentes). Istorija nežinoma.

1856Hennessy sukuria savo simbolį ranka su kalaviju „BRAS ARMEE“, kuris pradedamas klijuoti ant butelio.

1856 – įkuriami konjako prekybos namai De Laage Fils & Co, kuriuos įsteigė Theophile De LAAGE de Meux (1833-1922). Po Theophille namų valdymą perėmė jo vyriausias sūnus Elie de Laage de Meux (1860-1942). 1919 metais prie tėvo Elie prisijungė jo sūnus Hubert de Laage de Meux (1893-1976). Huberto sūnus (antras pagal amžių iš penkių vaikų) Guy de Laage de Meux (1924) įsijungė į šeimos verslą 1950, o 1971 metais perėmė jo valdymą bei pertvarkė su kitais partneriais į prekybos įmonę GEMACO Group, gaminančią konjaką : Cognac Faucon D’or De Laage. Šiuo metu tai prekinis ženklas DE LAAGE Cognac, priklausantis GAUTIER konjako namams.

1856 – ant butelių pasirodo pirmieji Hennessy konjako namų etikečių prototipai.

1857 – Prancūzijoje įsigaliojus Patentų įstatymui, reglamentuota prekinių ženklų registravimo bei žymėjimo etiketėse tvarka. Nuo tų metų birželio 23 dienos turėjo būti registruoti visi prekiniai konjako ženklai. Kelių metų eigoje visi konjako gamintojai jau turejo įregistravę po kelis prekinius ženklus. Registrą tvarkyti buvo pavesta Cognac miesto „Tribunal of the Chamber of Commerce“. Tame registre yra virš 16000 registruotų prekinių ženklų, bet iš tikrųjų yra apie 3000 veikiančių legaliai, kadangi kas 8 metai prekinis ženklas turi būti perregistruotas. Tuo metu pagrinde etiketėse buvo atvaizduojami žalių vynuogių lapai arba auksiniai lapai, drambliai ir tigrai, vėlaivos ir karūnos bei pilys. Ir tais laikais dar nebuvo etiketėse žymimi tokie vardai, kaip Louis XIV, Napoleon I, Empress Josephine, Napoleon III ar Anglijos karalienė Victorija, nors ji po vyro Princo Alberto mirties 1861 metais, vartojo konjaką kas vakarą dar 40 metų!

Iki to laiko galima buvo sutikti Ispaniškus brendžius pavadinimo „conac“, Portugališkus – „conhac“ ir Centrinėje Europoje „konyak“, kadangi jau 1726 metais eau-de-vie iš konjako regiono buvo pripažintas geriausiu brendžiu Pasaulyje.

1857 – įkuriami konjako namai ALPHONSE BELOT & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas priklausantis konjako namams LARSEN.

1858 – vietinių vynuogių augintojų atstovas Amedee-Edouard Dor įkuria konjako prekybos namus A.E.DOR, kurie iki 1972 metų priklausė Dor šeimos atsovams, kol namus nupirko Benedictine grupė, kuri juos perleido Jacques Riviere šeimai. Šiuo metu A.E.DOR konjako namams vadovauja Pierre-Antoine Riviere. Gamina ir kitus konjakus prekiniais ženklais: ALBERT JARAUD; RENE DANTAN; P.DESBORDES; J.FOUCHE; G.GOUDERT; L.HUBERT; PASCAL.  

1858 – sukuriami pirmieji prekiniai ženklai, kurie žymimi ant statinių.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai MOUNIER & Cie, kuriuos įkuria Cognac mieste gimęs Henri Mounier, rūsio meistras Jean Salmon bei vynuogynų savininkas Eugene Bellet. Iki 1874 metų ši kompanija pardavinėjo konjaką tik dideliais kiekiais ir tik Olandijai, kai kompanija pakeitė savo pavadinimą į HENRI MOUNIER & Co ir pradėjo konjaką išpilstyti į butelius ir jį pardavinėti visai Europai. 1969 metais H.Mounier pristato savo naują produktą – pineau de charente (likerinis vynas) prekiniu ženklu REYNAC. Vienas iš didžiausių Konjako regiono vynuogių augintojų kooperatyvu UNICOOP, susikūręs 1931 metais, 1969 metais nupirko H.Mounier konjako namus.

1858 – prie JARNAC miesto, esančioje pilyje Chateau de Souillac, įkuriami konjako prekybos namai J.FAVRAUD. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai PASCAL COMBEAU & Co. Šiuo metu tai GAUTIER konjako namų prekinis ženklas.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai Th. CHABANIER & Fils. (maison & distillerie). Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai J.FAVRAUD & Co (Chateau de Sonillac -Jarnac). Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai J. Clement & Co. Istorija nežinoma.

1858 – šveicaras Auguste Staub įkuria prekybos namus STAUB & Cie. Šiuo metu tai brendžio prekybos namai, tačiau turintys ir konjaką prekiniu ženklu Cognac Francois 1er.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai CH.NAVARRE & Co. Istorija nežinoma.

1858 – įkuriami konjako prekybos namai COUNT DE BEAUFORT. Istorija nežinoma.

1859 – įkuriami konjako namai Joseph ETOURNAUD & Co. Istorija nežinoma.

1859 – vynuogių augintojai Trijol šeima pradeda distiliuoti eaux-de-vie. Tuometinis šeimos narys Maxime Trijol 1954 metais plečia savo veiklą ir tampa eau-de-vie prekybininku (merchand en Gros; Negociant). Nuo 1962 metų distiliuojamas konjakas ne tik iš nuosavų vynuogių, bet ir iš perkamų vynuogių iš kitų vynuogių augintojų, esančių skirtingose vietovėse, t.y. profesionaliu distiliuotoju (Bouilleur de Professional). Maxime Trijol konjako namų veikla tęsiama jau 5-tos kartos ir šiuo metu nuo 1972 metų vadovauja Jean-Jacques Trijol (Maxime Trijol sūnus). Šeimai priklauso ir vynuosavi vynuogynai (40 ha), esantys Saint Martial S/NE vietovėje. Gamina dar ir konjaką prekiniu ženklu Duboigalant.

1859 – pirmieji Hennessy konjakų namų tiekimai į Kiniją. 

1859 – pirmieji konjako tiekimai į Indiją (Calcutta).

1860 – vynuogių augintojas Philippe de Castaigne (kilmė – italas), kurio šeima apsigyveno dar XVI a. pradžioje, pradėjo gaminti konjaką savo vardu, bet XX a. išnyko iš konjako gamintojų gretų, kai Philippe Vallantin-Dulac 1980 metais nupirko vynuogynus 18,2 ha bei valdą Domaine de Lafont.Tačiau jau 1994 metais bankrutavo. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1860 – pasirašoma istorinė laisvųjų mainų sutartis tarp Prancūzijos ir Anglijos, pagal kurią konjako mokesčiai buvo sumažinti beveik per pusę, o Anglijos spiritinių gėrimų mokesčiai buvo šiek tiek padidinti, todėl jie beveik susilygino. Iš Anglijos pusės sutartį pasirašiusiam Richard Cobden Cognac mieste yra suteikta jo vardo gatvė, tai įrodo kad Cognac miestas atsidėkojo už konjako plėtrą bei prekybos augimą.

1860 – konjako eksportas išaugo iki 420 000 hl nuo 35 000 hl  1815 metais.

1860 – įkuriami konjako prekybos namai DUBOIS FRERES & CAGNION. Istorija nežinoma.

1861 – pertvarkomas/ tobulinamas 1854 metais sudarytas konjako gamybos regiono žemėlapis, paliekant pagrindinius keturis subregionus, tačiau juos labiau detalizuojant juos nuo septynių iki šešiolikos skirtingų vynuogių auginimo vietovių.

1861 – konjako namų Martell pirmas eksportas į Australiją.

1861 – pirmieji konjako namų Martel pardavimai į Kiniją. 

1861 – įkuriami konjako prekybos namai H.D‘AUSSY & Co. Istorija nežinoma.

1862 – išeiviai iš Rusijos broliai August ir Karl Meukow bei Konjako gyventojas Charles Levoire įkuria konjako prekybos namus MEUKOW, kurie nuo 1979 priklauso CCG grupei. Šiai grupei priklauso konjako namai BRUGEROLLE (nuo 1987) bei prekiniai ženklai „Chartier“; Bigord; Mirador; Rodin;  Foucauld Lucien“ (buvę konjako namai, kurie buvo įsteigti 1847) ir jie gamina konjaką „Kazumian“ kaip prekinį ženklą (nuo kada?); ROUYER GUILLET (buvę konjako namai įsteigti dar 1701 metais) ir daugelis kitų. Šios grupės nuosavybėje yra ir didelė profesionali eaux-de- vie darykla: Distillery de Matha. Kompanijai šiuo metu vadovauja prezidentas Michel Coste, o viceprezidentas Claude Brugerolle – V-tos kartos atstovas.

1863 – vietinis vynuogių augintojas Jean- Batiste Camus (1835-1901) įkuria konjako namus CAMUS. Prie Camus šeimos įmonės 1894 prisijungė 2 Jean – Batiste sūnūs Edmond (1859-1933) ir Gaston (1865-1945). 1932 metais konjako namuose pradėjo dirbti Gaston Camus sūnus Michel (1911-1985), kuris šeimos vairą perdavė Jean-Paul 1977 metais. Vyriausias sūnus Jean-Baptiste įmonėje pradėjo dirbti 1988 metais, o jaunesnysis Cyrill – 1994. Šiuo metu vadovauja penktos kartos šeimos atstovas Cyrill Camus (1971), 2004 metais perėmęs vadovavimą iš savo tėvo Jean-Paul Camus (1945). Yra ir 6-tos kartos atstovas, 1999 metais gimęs Cyrill sūnus Royan.

Šeimai priklauso pilis: Chateau du Plesis su vynuogynais, esančių Borderies subregione bei Chateau d‘Uffaut su vynuogynais, iš viso 150 ha. Camus konjako namai turi nuosavybėje esančią eau-de –vie daryklą: Le Nrolle vietovėje šalia Segonzac miesto. Camus gamina konjakus kaip prekinius ženklus: Chateau du Plesis (Borderies Cognac); Chateau d‘Uffaut (Grande Champagne Cognac); Cardinal; Chabanneau; Planat; Pionneau ir kt.

1863 – Anglas Anthone (pranc. Antoine) Hardy įkuria prekybos namus A.HARDY, kurie iki 2004 metų priklausė Hardy šeimos atstovams (Jacques Hardy bei jo dukros Benedicte ir Sophie – V-tos kartos atstovės), kuomet juos nupirko kooperatyvas UNICOGNAC. HARDY žymioji konjakų, išpilstytų į krištolinius grafinus, NOCES kolekcija: d‘OR Captain (rankų darbo Cristallerus des Vosges gamintojo grafinas); de Perle (Art Deco gamintojo grafinas); de Diamant DIAMOND (rankų darbo Cristallerus des Vosges gamintojo grafinas); d‘Albatre; d‘OR ir kt.

1863 – įkuriami konjako prekybos namai A.Drouillard & Co (distillateurs). Istorija nežinoma.

1864 – Konjako miesto centre pastatytas paminklas Prancūzijos karaliui Francois I (skulptorius A. Etex).

1864 – vynuogių augintojas Emile Moyet įkuria konjako namus MOYET, kurie per daugelį metų patyrė daugelį pasikeitimų. 1984 Moyet konjako namai buvo parduoti keletui asmenų: Marc Georges ir Pierre Dubary, kuris pastaruoju metu kompanijai  vadovauja.

1864HENNESSY įregistruoja savo prekinį ženklą bei logo („ranka su kirviu“).

1864 (1870) – REMY MARTIN įregistruoja savo kentauro (“Centaur”) ženklą.

1865HENNESSY sukuria pirmą etiketę konjakui Hennessy Privee or Private Reserve, šiuo metu šios etiketės naudojamos specialiai išleidžiamiems konjakams.

1865HENNESSY pradeda konjako klasifikavimą, atsižvelgiant į konjako brandinimo ąžuolo statinėse laiką, nustatydami žymėjimą žvaigždutėmis: (*) – 2 metai; (**) – 4 metai; (***) – 6 metai. Nuo 1870 įvedamas ir žymėjimas X.O. Šios kategorijos konjakai pirmą kartą buvo eksportuoti į Kiniją (1872), Rusiją (1896) ir Japoniją (1900).

1865HENNESSY konjako namai sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Very Special Cognac“ – VS (Maurice Hennessy).

1865 – įkuriami konjako prekybos namai A.DUGAS & Co. Istorija nežinoma.

1865 – Konjako regiono vynuogynai, užimantys 235 000 ha plotą, yra patys didžiausi pasaulyje

1866 – Augustin-Pierre Vallet, 1837 įsigyjęs vynuogynus, pradeda vykdyti spirito distiliaciją. Šeima gamina konjaką su prekiniu ženklu “CHATEAU DE MONTIFAUD”, atsižvelgiant valdomą į to paties pavadinimo pilį. Šiuo metu konjako namams vadovauja V kartos atstovas Michel Vallet, o  2000 kompanijoje pradėjo dirbti ir VI kartos atstovas Laurent Vallet.

1867HINE įregistruoja savo prekinį ženklą („Elnias“). Tuo metu konjako namams vadovavo Isaac Georges Hine (1843-1902).

1868 – pirmieji MARTELL konjako namų tiekimai Kinijos, Japonijos bei kitas Azijos šalis.

1868 – įkuriami konjako prekybos namai A.L.BOITEAU & Co. Istorija nežinoma.

1868De Laage konjako namai užregistravo žodį „vieille“ (senas) konjakui, kuris buvo brandinamas ilgiau kaip 6 metus  ir kas atitiko trijų žvaigždučių (XXX) žymėjimą.

1869 – įkuriami konjako prekybos namai JUAN AUGUSTIN DELGADO & Co. Istorija nežinoma. 

1869 – įkuriami konjako prekybos namai BARNETT & FILS. Istorija nežinoma. 

1869 – NAPOLEONAS III-asis suteikia Courvoisier konjako namams teisę naudoti ženklą „Courvoisier Le Cognac de Napoleon“.

1870 – Prancūzija paskelbta RESPUBLIKA, ko pasekoje prasideda naujas politinis gyvenimas ir atnaujinami ir merų rinkimai.

1870 – Konjako regiono teritorijų peržiūrėjimas: prie auksčiau paminėtų 4 vietovių prijungiamos dar dvi: FINS BOIS ir BONS BOIS. Išleidžiami pirmieji norminiai aktai, reglamentuojantys spiritų kilmės žymėjimus.

1870HENNESSY konjako namai užregistruoja kaip prekinį ženklą ir  iki šiol gaminamą konjaką „X.O. Cognac“ (Maurice Hennessy), tačiau kaip logo šį ženklą Hennessy užregistruoja tik 1900.

1870 – įkuriami konjako namai JEAN LOUIS MARTEL & Co. Istorija nežinoma.

1870 – pirmieji konjako pardavimai į Indiją (Bombay).

1870 – Cognac miesto meru išrenkamas Alexandre Robin, kuris buvo konjako prekybos namų J.ROBIN šeimos narys (1870-1871).

1871 – Leon Croizet anūkas Benjamin Leon Croizet įregistruoja savo konjako namų CROIZET prekinį ženklą. Benjaminas už nuopelnus kovojant su Phylloxera, t.y. už vynuogių Ugni Blanc užsodinimą bei jų apsaugą (vynuogynai buvo aptveriami mūrinėmis tvoromis) buvo apdovanotas Prancūzijos Prezidento, jam suteikiant Légion d’Honneur vardą.  

1872 – konjako namai REMY MARTIN baigia pilies Château de Lignères , kuri pastatė šeima La Porte aux Loups dar  XVIII a., rekonstrukciją. Tačiau 1965 metais ją nuperka Pernod Ricard grupei priklausantys konjako namai BISQUIT, kurie įsigyja ir esančius vynuogynus 205 ha bei pertvarko distiliacinį padalinį į vieną didžiausių konjako regione  (vietovė Rouillac).

1872 – įkuriami konjako prekybos namai E.DURAS. Istorija nežinoma.

1872 – Viskio pardavimai pradeda lenkti konjako pardavimui (skai2iuojant % bendruose pardavimuose).

1872 – Konjako regiono vynuogynus užpuola ligos: PHYLLOXERA VASTATRIX, kuri naikina vynuogynus, kurie sumažėja nuo 283 000 ha iki 41 000 ha 1893 metais.

1872 – įkuriami konjako prekybos  namai J.NORMANDIN-MERCIER. Vynuogynų neturi, o perka eaux-de-vie iš vynuogių augintojų, turinčių vynuogynus subregionuose Grande ir Petit Champagne. Šiuo metu namams vadovauja Jean-Marie Normandin ir jie įsikūrę pilyje: Chateau de la Peraudiere.  

1872 – įkuriami konjako prekybos namai J.DUPONT & Co. Dupont šeima – vynuogių augintojai nuo 1650 metų bei profesionlūs distiliuotojai – pradeda gaminti konjaką JULIEN DUPONT.

1872 – pirmosios  Hennessy XO konjako 5 dėžės pasiekia Shanghai.

1874 – konjako namai REMY MARTIN, pažymėdami 150 metų įkūrimo jubiliejų, sukuria ir pristato konjaką Louis XIII, pagamintą iš 1200 skirtingų eaux-de-vie ir tik is Grande Champagne subregiono.

1874 (kovo 22d.) – COGNAC mieste gimė Louis Delage, žymus automobilių konstruktorius, 1905 metais sukūręs savo vardo automobilį (mirė 1947.12.14d.) .

1874Courvoisier konjako namai pastato spirto (eaux-de-vie) varyklos kompleksą sklype A 1212, kuris 1886 m. buvo praplėstas -sklype A 1207, adresu Jarnac, 24 rue du Docteur Roux. Tačiau po 1950 m. atliktos rekonstrukcijos iš dalies buvusių dviejų varyklų vietoje pastatyti dideli sandėliai, .

1875 – Mederic Tiffon įsteigia konjako namus La Maison TIFFON. 1913m. išeivis iš Norvegijos Sverre Braastad, kuris pradėjo dirbti Bisquet konjako namuose 1899 metais, veda Mederic Tiffon anūkę Edith Rousseau ir po I pasaulinio karo palieka Bisquet konjako namus ir  1919 11 6d. pervadina konjako namus į Cognac Tiffon S.A. 1946 metais Sverre Braastad nuperka Chateau Triac, kurios istorija skaičiuojama net nuo XI a. Nuo 1950 metų, pastarajam išėjus į pensiją, konjako namų valdymą perima jo sūnūs: Eric, Christian ir Jacques. Šiuo metu namams vadovauja du broliai Richard ir Antoine Braastard. Šie namai užima labai stiprias konjako pardavimo pozijas NORVEGIJOJE, kurioje dominuoja kartu su kitais „norvegiškais namais“:  Bache – Gabrielsen, Larsen.  Konjako namams priklauso 40 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne ir Fins Bois subregionuose. Tiffon konjako namas priklauso kiti prekiniai ženklai: BRAASTAD–TIFFON; CHAGTEAU TRIAC; DUQUAI; BOUTELLEAU; MAISON SUPRENNE.

1875 – Eugene Lheraud, kurio šeimos šaknys siekia 1680 kuomet Alexandre Lheraud augino vynuoges Lasdoux vietovėje, tampa profesionaliu distiliuotoju, tačiau tik nuo 1970 pradedama pardavinėti  konjakus (Guy Lheraud, perėmęs kompanijos valdymą iš savo tėvo Remy Lheraud) nuosavu vardu LHERAUD.

1875 – įkuriami konjako prekybos namai H.BONNAUD & Co. Istorija nežinoma.

1875 – įkuriami konjako prekybos namai G.BONHOMME &Co. Istorija nežinoma.

1875 – trečią kartą keičiamas/tobulinamas konjako regiono žemėlapis su pasiskirstymu, atsižvelgaint į tai kad buvo žinomas skirtumas tarp eau-de-vie pagaminto skirtingose vietovėse kokybę bei norint nustatyti kainos struktūrą.

1876 – Konjako namai COURVOISIER pagamina pirmasias etiketes savo konjako buteliams.

1876 – Konjako namai RENAULT užregistruoja JK savo konjaką CARTE NOIRE -kaip prekinį ženklą.

1878 – Cognac miesto meru išrenkamas Oscar Planat, kuris buvo konjako prekybos namų PLANAT šeimos nariu (1878-1889).

1878 – įkuriami konjako prekybos namai AUDRY, kurių veikla buvo kurį tai laiką sustabdyta ir 1978 buvo iš naujo atgaivinta, pradedant pardavinėti iš anksčiau sukauptus spiritus. Šiuo metu namams vadovauja Bernard Boisson.  

1878 – Claude Boucher (1842-1913) modernizuoja stiklo gamyklą, sukuriant pusiauautomatines stiklo liejimo mašinas, o 1881 metais užpatentuoja butelių gamybos technologijas.

1879 – įkuriami konjako prekybos namai A.NAULIN. Šiuo metu tai prekinis ženklas priklausantis konjako namams J.DUPONT.

1879 – konjako eksportas išauga iki 478 383 hl nuo 420 000 hl 1860 metais.

1880 – vietiniai vynuogių augintojai Honore FILLIOUX, anksčiau tiekę eaux-de-vie Hennessy konjako namams, įsteigia nuosavus konjako namus. Po Honore valdymą perėmė jo sūnus Jean Fillioux, kurio vardu šiandien vis dar gaminamas jų konjakas. Po Jean valdymą perėmė jo sūnus Michel Fillioux. Šiuo metu namams priklauso 22 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregiono vietovėje Juillac-Le-Coq (ūkis La Poyade), kuriems dabartiniu metu vadovauja Pascal Fillioux – IV kartos atstovas (pradėjo vadovauti 1982 metais ir yra Honore proanūkas) bei jo žmona Monique. Dirba taip pat jų sūnus Christophe – V kartos atstovas, kuris perima valdymą 2015 metais.

1880 – Paryžiuje įsteigiami įžymieji MOULIN ROUGE namai.  JEAN FILLIOUX konjako namai gamina šio pavadinimo konjaką.

1880 – Gaston Tessendier pradeda užsiimti vynuogių auginimu, o 1928 tampa profesionaliais distiliuotojais. Šiuo metu konjako namams TESSENDIER & FILS vadovauja IV kartos atstovai broliai Jerome ir Lilian Tessendier. Gaminamas konjakas su prekiniais ženklais : CAMPAGNERE ; GRAND BREUIL ; DOMAINE DU BUISSON ; PARK ; COMONDON.

1883Hennessy konjako namai tampa 3-iais pagal pardavimus namais, o 1890 tampa konjako pardavimo lyderiais.

1884 – įkuriami konjako prekybos namai RIBET & Co. Istorija nežinoma.

1885 – Rene Jules Lalique (1860.04.06, Ay miestas – 1945.05.05, Paryžius) atidaro privačią juvelyrikos ir stiklo dirbinių įmonę.

1887 – įkuriami konjako prekybos namai BIRKEDAL HARTMAN. Nuo 1985 konjako namams vadovauja Kim BIRKEDAL HARTMAN.  

1888 – Konjako mieste yra įsteigiama nepriklausoma organizacija vienijanti tiek vynuogių augintojus bei konjako prekybos namus: de Comite de viticulture de l‘arrondissement de Cognac.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai FRANSAC. 2014 m. šiuos namus nupirko Kinijos vyno importuotoja.

1888 – Thomas Edouard HINE (1837-1914) sukuria savo konjaką TRIOMPHE, taip pažymėdamas Konjako regiono vynuogynų atsodinimą po phylloxera krizės.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai P.DESBORDES & Co. Šiuo metu tai A.E.DOR konjako namams priklausantis prekinis ženklas.

1888 – įkuriami konjako prekybos namai JULES BOUCHET & Co. Šiuo metu tai konjako namams LOUIS ROYER priklausantis prekinis ženklas.

1889 – įkuriami konjako prekybos namai DAULLIAC & Co. Istorija nežinoma.

1889 – Leopold Raffin pradeda eau-de-vie distiliaciją  kaip profesionalai Bouilleur de Profession.  Šiuo metu šeimai LACLIE priklauso 32 ha vynuogynų vietovėje Bercloux.

1889 – Paryžiuje atidaromas EIFELIO bokštas.

1889 – Cognac miesto meru išrenkamas Jules Brisson, kuris buvo konjako prekybos namų J.BRISSON šeimos narys (1889-1900).

1890 – Pierre Sequinot, įsigijęs 1880 metais vynuogynus, pradeda distiliaciją bei įsteigia konjako namus  SEGUINOT. Šiuo metu konjako namams vadovauja Gerard Seguinot. 

1890 – Jean – Baptiste Camus, išpirkęs akcijas iš savo partnerių, įregistruoja  prekinį ženklą CAMUS „Le Grande Marque“.

1890 – konjako namai BISQUIT pristato savo konjaką First Consul Cognac su Bonaparto Napoleono portretu.

1891 – Madride priimama Konvencija, kuri numato prekinių ženklų apsaugą bei nustato prekių, pagamintų tam tikroje vietovėje, kilmės žymėjimą. Tačiau tai tik principų, paremtų sąžiningumu, deklaracija. Taigi konjakas tik iš Konjako regiono!

1891 – pradedamas gaminti MARTELL konjako namų EXTRA kategorijos konjakas (gaminamas iš sumaišytų 50-60 metų brandintų spiritų).

1892 – Anglija atšaukia su Prancūzija pasirašyta 1860 metais laisvos prekybos sutartį.

1892 – įkuriami konjako prekybos namai SAUVION & Co. Šiuo metu tai grupei CCG priklausantis prekinis ženklas. 

1892 – Konjako miesto centre esanti pilis pertvarkoma į administracinį vietos valdžios reprezentacinį pastatą, kuriame ir šiuo metu yra Konjako miesto merija. Šis pastatas vadinamas prancūziškai „l‘Hotel de Ville de Cognac“.

1892 – Konjako mieste įkuriame vynuogininkystės mokslinė-tiriamoji laboratorija, kuriai vadovauja Montpeljė Profesorius Louis RAVAZ. 1900 išleidžiama profesorius parašyta knyga „LE PAYS du COGNAC“. Profesorius, aiškindamas, kodėl tik Šarentės regione galima pagaminti KONJAKĄ, tai apibūdino: „Vynuogės gali būti auginamos visur ir net vadovaujantis tokiais pat principais kaip Šarentėje, distiliuoti galima ne tik Konjako mieste, distiliatas gali būti laikomas lygiai tokiose statinėse kaip ir šiame regione, tačiau niekur kitur pasaulyje negali pasitaikyti tokių pačių dirvožemio ir klimato ypatybių. Niekur kitur negalima pagaminti KONJAKO“.

1895 – konjako regione atsodinama 12 tūkst. ha vynuogynų (Ugni Blanc vynuogė).

1895 – įkuriami konjako prekybos namai EDMOND DUPUY & Co. Istorija tikslinama.

1896 – pirmieji Hennessy konjako namų XO kategorijos konjako pardavimai į Rusiją.

1896 – įkuriami konjako prekybos namai Edmond Martell & Sauge. Istorija nežinoma.

1898 – vynuogių augintojai Paul Dudugnon pradeda distiliuoti eaux-de-vie ir gaminti konjaką savo vardu, nors jų šeimos šaknys kaip vynuogių augintojų siekia dar 1776. Vėliau valdymą perėmė jo sūnus Raymond, kuriam priklausė 35 ha vynuogynų. Nuo 2002 metų konjako namams vadovauja viena iš trijų Raymond dukrų Claudine Dudugnon ir jos vyras Gerard Buraud. Dalį pagaminamo iš nuosavų vynuogynų (vynuogių veislės: Ugni Blanc; Folle Blanche ir Montils), esančių Grande Champagne subregione (vietovė Lignieres Sonneville), eaux-de-vie konjako namai parduoda kitiems gamintojams, o iš kita dalis panaudojama nuosavo konjako gamybai.

1898 – įkuriami konjako prekybos namai JULES COURBET & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1898 – išleidžiama knyga „COGNAC“ (H.Massoneau & Cie.).

1898 – įkuriami konjako prekybos namai ALBERT ROBIN & Co. Šiuo metu Prunier konjako namų gamina tokio pavadinimo konjaką kaip prekinį ženklą.

1898 – įkuriami konjako prekybos namai DAULLIAC & Co. Istorija nežinoma.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai DUFAUR & Co. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai LOUIS BOUDEY FILS. Istorija nežinoma.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai ARNAUD DE BEAUMAINE. Šiuo metu tai prekinis ženklas, priklausantis finansinei grupei CCG (Compagnie Commerciale De Guynne), kuriai priklausanti Distillerie de Matha gamina konjakus MEUKOW ir kitus konjakus.

1899 – įkuriami konjako prekybos namai DE BAUPREAU & Co. Istorija nežinoma.

1899 – konjako namai MEUKOW pristato savo konjaką Grande Champagne Cognac Marque Napoleon, nurodant kad tai 1812 metų derlius.

XIX a. pabaigaRENAULT kompanija sukuria Renault Carte Noir butelį.

 

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *