Atgal

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28 (privati)

1.PHILIPPONNAT Extra Brut CLOS DES GOISSES 2000 L.V.:

65% Pinot Noir, 35 % Chardonnay (Mareuil sur Ay, Premier Cru kaimelis). „L.V.“ – Long Vieillissement. Disgorgement: 2015 gegužė (brandinimas ant mielių buteliuose 14 metų). Cukrus 4,5 gr/L.

2.PAUL BARA Brut COMTESSE MARIE DE FRANCE 2006: 

100 % Pinot Noir, Grand Cru Bouzy. Pirminė fermentacija plieninėse talpose arba emalės talpose , nėra: malolaktinės fermentacijos.Disgorgement: 2018 rugpjūtis (brandinimas ant mielių buteliuose 11 metų). Cukrus: apie 8 gr/L.

3.LANSON  Brut CUVEE NOBLE Blanc de Blancs 2002:

100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelių, disgorgement 2017 liepa (brandinimas ant mielių buteliuose 14 metų). Cukrus: 6 gr/L

4.PERRIER-JOUET Brut BELLE EPOQUE 2004:

50% Chardonnay, 45 % Pinot Noir, 5 % Pinot Meunier. Pirminė fermentacija plieninėse talpose, pilna malolaktinė fermentacija. Cukrus 9 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus.

5.TAITTINGER Brut COMTES DE CHAMPAGNE Blanc de Blancs 2000: 

100 % Chardonnay iš subregiono Cote de Blancs kaimelių: Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil sur Oger, Oger, Bergeres les Vertus, Vertus. Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus. Cukrus: 8 gr/L.

6.DUVAL-LEROY BRUT NATURE PRECIEUSES PARCELLES BOUZY 2005:

100% Pinot Noir (Bouzy, Grand Cru kaimelis). Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus. Cukrus: 0 gr/L,  iš viso pagaminta 3258 but.

7.LECLERC BRIANT Brut CUVEE DIVINE 2004:

50% Pinot Noir; 50% Chardonnay (Hautvillers, Cumieres, Dizy). Cukrus 6 gr/L. Disgorgement: 2015 gegužė (Brandinimas ant mielių butelyje 10 metų).  AB (organinis); Demeter (biodinaminis); Vegan.

8.AR LENOBLE Extra Brut LES AVENTURES Grand Cru:

100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelio Chouily, lieux-dit 0,5 ha plotelis „Aventures“. Pagamintas iš maišytų metų derliaus 2002-2006, pirminė fermentacija 22 % ąžuolo statinėse, išpilstytas į butelius 2007 metų kovo mėn. Cukrus 3 gr/L. Disgorgement 2016 (Brandinimas ant mielių butelyje 9 metus). Pagaminama kas metai po 3 500 – 4 000 butelių.

9.DIEBOLT-VALLOIS Brut FLEUR DE PASSION Blanc de Blancs 2006:

7-8 lieux dits – vynuogynas su 100% Chardonnay vynuogėmis „Les Buzons“ (Cramant Grand Cru kaimelis); pirminė fermentacija ąžuolo statinėse; nėra: malolaktinės fermentacijos bei filtravimo. Cukrus 6-8 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 7 metus .

10. CLAUDE CAZALS Extra Brut  CLOS CAZALS Blanc de Blancs 2005 Grand Cru: 

100 % Chardonnay (60 metų amžius, Grand Cru kaimelis OGER, mūrine siena apjuostas vynuogynas „Clos“), pirminė fermentacija plieninėse talpose ir 10 % ąžuolo statinėse. Cukrus 3 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 10 metų .

 

Juozas Kabašinskas

Prestique cuvee šampanų degustacija 2019.02.28 (privati)

1.PHILIPPONNAT Extra Brut CLOS DES GOISSES 2000 L.V.:

65% Pinot Noir, 35 % Chardonnay (Mareuil sur Ay, Premier Cru kaimelis). „L.V.“ – Long Vieillissement. Disgorgement: 2015 gegužė (brandinimas ant mielių buteliuose 14 metų). Cukrus 4,5 gr/L.

2.PAUL BARA Brut COMTESSE MARIE DE FRANCE 2006: 

100 % Pinot Noir, Grand Cru Bouzy. Pirminė fermentacija plieninėse talpose arba emalės talpose , nėra: malolaktinės fermentacijos.Disgorgement: 2018 rugpjūtis (brandinimas ant mielių buteliuose 11 metų). Cukrus: apie 8 gr/L.

3.LANSON  Brut CUVEE NOBLE Blanc de Blancs 2002:

100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelių, disgorgement 2017 liepa (brandinimas ant mielių buteliuose 14 metų). Cukrus: 6 gr/L

4.PERRIER-JOUET Brut BELLE EPOQUE 2004:

50% Chardonnay, 45 % Pinot Noir, 5 % Pinot Meunier. Pirminė fermentacija plieninėse talpose, pilna malolaktinė fermentacija. Cukrus 9 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus.

5.TAITTINGER Brut COMTES DE CHAMPAGNE Blanc de Blancs 2000: 

100 % Chardonnay iš subregiono Cote de Blancs kaimelių: Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil sur Oger, Oger, Bergeres les Vertus, Vertus. Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus. Cukrus: 8 gr/L.

6.DUVAL-LEROY BRUT NATURE PRECIEUSES PARCELLES BOUZY 2005:

100% Pinot Noir (Bouzy, Grand Cru kaimelis). Brandinimas ant mielių butelyje apie 6 metus. Cukrus: 0 gr/L,  iš viso pagaminta 3258 but.

7.LECLERC BRIANT Brut CUVEE DIVINE 2004:

50% Pinot Noir; 50% Chardonnay (Hautvillers, Cumieres, Dizy). Cukrus 6 gr/L. Disgorgement: 2015 gegužė (Brandinimas ant mielių butelyje 10 metų).  AB (organinis); Demeter (biodinaminis); Vegan.

8.AR LENOBLE Extra Brut LES AVENTURES Grand Cru:

100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelio Chouily, lieux-dit 0,5 ha plotelis „Aventures“. Pagamintas iš maišytų metų derliaus 2002-2006, pirminė fermentacija 22 % ąžuolo statinėse, išpilstytas į butelius 2007 metų kovo mėn. Cukrus 3 gr/L. Disgorgement 2016 (Brandinimas ant mielių butelyje 9 metus). Pagaminama kas metai po 3 500 – 4 000 butelių.

9.DIEBOLT-VALLOIS Brut FLEUR DE PASSION Blanc de Blancs 2006:

7-8 lieux dits – vynuogynas su 100% Chardonnay vynuogėmis „Les Buzons“ (Cramant Grand Cru kaimelis); pirminė fermentacija ąžuolo statinėse; nėra: malolaktinės fermentacijos bei filtravimo. Cukrus 6-8 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 7 metus .

10. CLAUDE CAZALS Extra Brut  CLOS CAZALS Blanc de Blancs 2005 Grand Cru: 

100 % Chardonnay (60 metų amžius, Grand Cru kaimelis OGER, mūrine siena apjuostas vynuogynas „Clos“), pirminė fermentacija plieninėse talpose ir 10 % ąžuolo statinėse. Cukrus 3 gr/L. Brandinimas ant mielių butelyje apie 10 metų .

 

Juozas Kabašinskas

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *