Atgal

Laikotarpis nuo 1975 iki 1999

1975Martell akcijomis pradeda prekiauti Paryžiaus vertybinių popierių birža.

1975 – konjaką savo vardu pristato vynuogių augintojai DOMINIQUE  CHAINIER, turintys 36 ha vynuogynų, esančių Grande ir Petite Champagne subregionuose.

1975 –  vynuogių augintojų ir profesionalių distiliuotojų Collin šeima, pradeda gaminti konjaką savo vardu JEAN-NOEL COLLIN. Šiuo metu konjako namams vadovauja VII kartos atstovas Jean-Noel Collin, kuris buvo Konjako regiono nepriklausomų vynuogių augintojų asociacijos Prezidentas.

1976 – vynuogių augintojų ir spirito distiliuotojų Bouju šeima pradeda gaminti konjaką savo vardu DANIEL BOUJU. Šeimos kaip vynuogių augintojų istorija prasidėjo dar 1805, kuomet  Allard šeima įsigijo vynuogynus St Preuil vietovėje. Šiuo metu konjako namams vadovauja VII kartos atstovas Daniel Bouju, kuris yra vedęs Allard dukrą. Šiuo metu kompanijoje dirba ir Daniel Bouju sūnus (VIII kartos atstovas).

1976 – konjaką savo vardu pradeda gaminti BLANCHARD BRARD, kuriems priklauso 20 ha sertifikuotų 1972 BIO vynuogynų.

1976 – konjako namai DELAMAIN pristato konjaką „Tres Venerable Grande Champagne“, tuo metu konjako namams vadovavo Alain Braastad – Delamain, kuris buvo Robert DELAMAIN (1879-1949) anūkas. Šiuo metu konjako namuose dirba jo sūnus Charles Braastad-Delamain.

1976 – Jacques Delpech pristato konjaką prekiniu ženklu FOUGERAT DELPECH, kurį gamina profesionali darykla Distillerie Vinet. 1998 metais ji susijungia su prekybos eksporto įmone EGE export ir tampa Distillerie VINET EGE. Ir  jiems tuo metu priklauso 93 ha vynuogynų, esančių 2-se vietovėse Petite Champagne subregione /Font Gireau; La Cigogne/ bei Fins Bois subregione, kuriuose auginamos Ugni Blanc, Colombard ir Folle Blanche. Kompanijai vadovauja Jacques Delpech sūnus Etienne. Kadangi šeima yra profesionalūs eaux-de-vie distiliuotojai (Bouilleur de Profession), todėl  jie gamina konjaką tokiais prekiniais vardais, priklausančiais šeimos nariams: Jean-Baptiste Delannoy; Bruno Delannoy; Etienne Delpech; Guy Vinet; Felix Chartier;  bei konjaką prekiniu ženklu Saunier de Longchamps. 2012 metais įvyksta dar vienas apsijungimas ir kompanija tampa Distillerie VINET – DELPECH, kuri pradeda kurti konjaką Vinet-Delpech bei tęsia ankstesnių konjakų kūrimą, o taip pat gamina konjakus ir tokiais prekiniais ženklais, kaip Diamond Jubille Grande Champagne Cognac; Avenue Champs Elysees XO Fine Champagne Cognac ir kitus.

1977 – konjaką savo vardu pristato PAUL BEAU, vynuogių augintojai nuo 1890. 1914 metais, kai vadovavimą po tėvo Samuel Beau perėmė Paul Beau, šeimai priklausė net virš 100 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione netoli Segonzac miesto. Bet eau-de-vie buvo pardavinėjamas pagrinde didiesiems konjako namams. Šį konjaką dabar gamina kita vynuogių augintojų šeima (Michel ir Collete Larichesse), bet konjakas pardavinėjamas ir toliau PAUL BEAU vardu.

1977 – konjaką savo vardu pristato CHOLLET, vynuogiu augintojai nuo 1954 (Jeannine ir Jacques CHOLLET susituokė turėdami 10 ha vynuogynų), turintys 20 ha nuosavų vynuogynų, bei esantys profesionalūs distiliuotojai (Bouilleur de Profession), turintys Distillerie du Planty. Iki 1977 metų visas eaux-de-vie buvo parduodamas konjako SALIGNAC gamybai. Šiuo metu namams vadovauja Jacques Chollet. Gamina konjaką Chollet bei konjaką prekiniu ženklu Marquis de Vallade. Šeimai taip pat turi ir profesionalią išpilstymo į butelius liniją, todėl teikia šias paslaugas ir kitiems konjako gamintojams. Šeima taip pat perka iš kitų vynuogių augintojų vynuoges, eau-de-vie iš kitų Marchand en Gross, gamina pineau de chatentes.

1977 – konjaką savo vardu  pristato FORGERON, vynuogiu augintojai (viticulter) nuo 1909. Šeimai priklauso 19 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (vietovė Chez Richon, šalia Segonzac miesto). Patys distiliuoja eaux-de-vie (Bouilleur de Cru) nuo 1965 metų. Nuo 1998 namams vadovauja Michael sūnus Pierre FORGERON, o nuo 2002 metų prisijungė ir vyresnysis brolis Christophe.

1977 – konjaką savo vardu pristato JEAN-LUC PASQUET, vynuogiu augintojai (viticulter) nuo 1730, kurie pradėjo ir eau-de-vie distiliavimą (Bouiller de Cru) dar 1873 metais. Jean – Luc Pasquet  pagamintą konjako spiritą pagrinde parduodavo didiesiems konjako namams ir tik apie 10% spirito naudojo savo konjako gamybai. Prieš keletą metų Jean – Luc perdavė konjako gamybą savo sūnui Jean Pasquet, kuris nusprendė pagamintą eau-de-vie naudoti tik savo konjako gamybai. Šiuo metu šeimos nuosavybėje vynuogynai yra sertifikuoti ir gamina tik ekologinį konjaką. Kaip manoma, ši šeima yra vienintelė, kuri konjaką iki išpilstymo į butelius, brandino ąžuolo statinėse net 80 metų. 2004 metais išpilstyta tik virš 600 butelių natūralaus stiprumo konjako,  kuriuos dabar galima rasti nebent tik pas kolekcionierius. Šeimai priklauso 7,5 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (Eraville vietovė).

1978 – mirė ponia Albert FRAPIN, kuri palikimą FRAPIN konjako namus užrašė Geneviene Cointreau (mergautinė pavardė Frapin, kuriai ponia Albert buvo teta), o kadangi jos vyras Max Cointreau buvo dideliame konflikte su Remy Martin konjako namais, todėl Remy Martin nutraukė konjako pirkimo kontraktą su FRAPIN konjako namais. Max Cointreau tampa FRAPIN konjako namų prezidentu.

1978 – BNIC papildo reglamentą dėl konjako brandinimo amžiaus, nustatydamas Compte 6

1979 – vienas iš konjako namų HARDY šeimos narių Armand Hardy sūnus Francis Hardy tampa COGNAC miesto meru ir vadovauja miestui iki 2001 metų.

1979HENNESSY konjako namai sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Paradis Extra Rare Cognac“ (Maurice Fillioux), gaminamą iš daugiau nei 100 sumaišytų eaux-de-vie.

1979 – CCG International priklauso prekiniai konjako vardai MEUKOW; BRUGEROLLE; FOUCAULD LUCIEN; CHARTIER; RICHARD; ROUYER GUILLET; FAVRAUD; SAUVION; F.LATOUR  ir kt.

1980 – savo vardu konjaką pradeda gaminti BERNARD BOUTINET, kurių šeima užsiima vynuogių auginimu bei eaux-de-vie distiliavimu daugiau kaip 150 metų. Šeimai priklauso 27 ha vynuogynų, kuriuose auginamos Ugni Blanc ir Colombard Fins Bois subregione ( vietovė Le Brissonneau; Breville) ir jie turi 1-ą distiliavimo aparatą. Konjako etiketėse puikuojasi jų emblema – karieta ( pranc. “La Caleche”). Bernard Boutinet gyvenimo partnerė yra dailininkė Marie-Claire Pajeile, o konjako kūrime Bernard padeda jo sūnus Pierre.

1979 – Baccarat krištolo kompanija sukuria specialų grafiną HARDY konjako namams Cassino.

1980 – 2000CAMUS konjako namai pardavė visus turėtus vynuogynus (apie 50 ha) Grande Champagne subregione (apie vietovę Bonneuil ir pilį Chateau d’Uffault).

1980Remy Martin konjako namai Kinijoje (Tianjin) įsteigia bendrą įmonę Dynasty Winery.

1981 – BNIC direktoriumi paskiriamas Yves-Body (iki 1987).

1981 – konjako namų HARDY direktorius Jacques Hardy kartu su dviem amerikos importuotojais sukuria grafinus konjakams PERFECTION – kaip liukso klasės gaminius. Krištolo gamintojai DAUM kartu su dailininku Jacques Carzou sukuria unikalius grafinus. Vėliau seka kiti Perfection krištolo gaminiai skirti tik Hardy konjako namams: Perfection Eau (1996); Perfection Flamme (2001); Perfection Air (2005). Su ta pačia DAUM kompanija buvo sukurtas ir dar vienas unikalus grafinas: Noces de Platine (1997)

1982CAMUS konjako namai (Jean-Paul Camus), pažymėdami Michel Camus (1911-1985), kuris pradėjo dirbti 1932 metais ir jai vadovavo iki 1977 metų, darbo šeimos įmonėje 50 metų jubiliejų, kartu su Baccarat krištolo kompanija bei menininku Serge Mansau sukuria specialų krištolinį grafiną, kurį naudoja iki šiol savo specialiai išleidžiamų ir retų konjakų supilstymui į juos.

1982 – konjako namai Château Paulet S.A. nuperka iš konjako namų  CUSEINIER dar apie 1870 metus pastatytus bei integruotus į vieną pastatą:  eau-de-vie (spirito) varyklą, rūsius (sandėlius) statinių laikymui ir konjako brandinimui, supilstymą į butelius vietą, statinių gamybos bei remonto dirbtuves, administracijos biurą, kuriuos pastarieji buvo nupirkę 1908 metais iš A.Tribot Fils & Co konjako namų (įsteigti 1830 metais). Šie pastatai yra vietovėje  Cognac priemiestyje Châteaubernard ( 26 rue du Dominant la Plante).

1983 (rugpjūtis) – pradeda veikti profesionali eau-de-vie varykla Distillerie d’Aumagne , priklausanti LOUIS ROYER konjako namams.

1983 – išleidžiama Herbert SPENCER knyga: „Cognac Coutry: The Hennessy Book of a People and their Spirit“.

1983 – įsteigiami prekybos namai MARQUIS DE SYLENE, kurie parduoda tiek konjaką, tiek ir kitus gėrimus: armanjaką, kalvadosą, viskį ir kt.

1983HARDY konjako namai pristato dar vieną meno kūrinį: Cuvee Benedicte Grande Champagne Cognac, kuris išpilstytas į specialų Caryota grafiną, kurį sukūrė Marie-Claude Lalique. Iš viso buvo sukurti tik 333 tokie grafinai, kurie kiekvienas buvo su Benedicte Hardy parašu.

1984FRAPIN konjako namams pradeda vadovauti Beatrice Cointreau, Max Cointreau dukra, kurią 2010 metais pakeitė jos vyresnis brolis.

1984 – įsteigiama prekybos įmonė UNEXPA (Negociant), kuri pradeda prekiauti konjaku prekiniu ženklu Denis CHARPENTIER, kurį jiems gamina profesionalūs eau-de-vie distiliuotojai (Bouilleur de Profession – Distillerie Michel Bosnaud).

1984 – konjako namus GODET nuperka Gran Metropolitan Group (dabar tai DIAGEO pasaulinė kompanija), tačiau Godet šeimos XIV kartos atstovas Jean Jacques Godet paskiriamas vadovauti kompanijai.

1984 – vynuogių augintojų kooperatyvas (Cooperative) Cozes-Saujon, jungiantis 150 vynuogių augintojų, pradeda gaminti konjaką prekiniu ženklu PRINCE DE DIDONNE.

1985 – Jarnac mieste savo pilyje konjako namai COURVOISIER atidaro muziejų, kuriame dalis eksponatų skirta NAPOLEONUI I-jam. Šiame pastate taip pat yra privatūs svečių namai, kuriuose kiekvienas kambarys turi savo pavadinimus – Napoleono I šeimos narių vardus.

1985Dominique CHAINIER, perėmęs iš savo šeimos narių vynuogynus 18,2 ha (Petite Champagne subregione, netoli Arthenac miesto, pradeda gaminti konjaką. 1988 metais Domonique ir jo žmona Nicole nuperka 16,4 ha Grande Champagne subregione (vietovė Lignieres Sonneville). Šiuo metu tai šeima auginanti vynuoges (Vinticulteur), distiliuojanti savo paties eau-de-vie (Bouilleur de Cru) ir parduodanti savo vardo konjaką.

1985 – Remy Martin Group nuperka šampano namus Charles Heidsieck.

1986 – Couvoisier konjako namus nuperka Allied Domecq.

1986 – vietiniai vynuogių augintojai, pradėję eau-de-vie distiliaciją dar 1922, pradeda gaminti konjaką LES ANTIQUARES DU COGNAC. Šiuo metu konjako namams vadovauja Maurice PINARD ir jiems priklauso 14 ha vynuogynų bei ir toliau tęsia profesionalių distiliuotojų ( Bouilleur de Profession) verslą „Distillerie Pinard“.

1986 – profesionalūs distiliuotojai ir konjako gamintojai J.Dupont kompanija pristato naują prekinį ženklą – konjaką Signature de France.

1986 – konjaką savo vardu pristato Thierry BONNIN, kuris įsigijo vynuogynus 1981 metais vietovėje Le Maine Michaud ( žemė dar 1600 metais priklausė Angoulême miesto merui ir kuri priklausė tai pačiai šeimai iki 1807 metų). Po to savininkai keitėsi iki 1948 metų, kai ją įsigijo BONNIN šeima.

1987 – Sukuriama Louis – Vuitton – Moet – Hennessy (LVMH).

1987 – T.Hine konjako namai tampa dalimi LVMH grupės, kuomet nupirko kompaniją Guinness.

1987 – savo vardu konjaką pradeda gaminti DROUET & FILS, vynuogiu augintojai nuo 1915. Profesionalūs distiliuotojai nuo 1968 metų. Vynuogynai yra Grande Champagne subregiono vietovėje Salles D‘Angles, o taip pat turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione/ iš viso 74 akrai. Šiuo metu konjako namams vadovauja Patrick Drouet ir jo žmona Stephanie.

1987 – savo vardu konjaką pradeda gaminti NAVARRE, vynuogiu augintojai nuo 1868. Šiuo metu namams vadovauja Jacky Navarre ir jiems priklauso pilis: Chateau de Gondeville.

1987Pascal Dumont, vynuogių augintojo ir distiliuotojo anūkas, įsteigia savo įmonę ir pradeda prekiauti savo vardo konjaku.

1987 – konjako namai BRUGEROLLE tampa CDG dalimi.

1987 – BNIC direktoriumi paskiriamas Jean Graille (iki 1995).

1987 – Frapin konjako namuose pradėjo dirbti Olivier PAULTRES (pats jauniausias rūsio meistras, būdamas tik 25 metų amžiaus) , garsus rūsio meistras, kuris paliko kompaniją 2011 metais ir pradėjo dirbti HENNESSY konjako namuose, pakeisdamas garsios FILLIOUX šeimos VII kartos atstovą Yann Fillioux, kuris išėjęs į pensiją tapo konjako namų Prezidento konsultantu.

1987 – J.G.Monnet & Co konjako namai parduodami vokiečių kompanijai Asbach, kurie juos 1991 metais pardavė Hennessy grupei, o pastaroji labai greitai 1992-1993 metais ją perleido savo dukterinei kompanijai Thomas HINE & Co. O kai pastarąją 2003 metais nupirko Angostura Limited kompanija, tuomet ir Monnet konjako namai perėjo šios kompanijos žinion. Šiuo metu tai prekinis ženklas.

1987 – SEAGRAM įsigyja 40% МАРТЕLL konjako namų akcijų iš Firin- Martell šeimos, kuriai tuo metu vadovavo Patrick Firino-Martell

1988MARTELL konjako namai nuperka AUGIER konjako namus su visomis jų konjako atsargomis ir Augier tampa tik prekiniu ženklu, kurį gamina Martell konjako namų dukterinė bendrovė, prie kurios prijungiama ir konjako Jules ROBIN bei brendžio BRIAND gamyba.

1988 – Kanados gėrimų kompanija Seagram nuperka ir Firin – Martell šeimos likusias akcijas ir tuo būdu įsigyja MARTELL konjako namus. Patrick Firin-Martell (1945 – 2007) buvo konjako namų direktoriumi iki XXIa. pradžios, o mirė 2007 m., sulaukęs 62 metų.

1988 – Remy Martin Group nuperka šampano namus Piper Heidsieck.

1988 – savo vardu konjaką pradeda gaminti Claude THORIN, kurio šeimos nariai yra vynuogiu augintojai nuo 1947, perėmęs verslą iš savo tėvo Andre Thorin. Šiuo metu šeimai priklauso 106 ha (1999 metais turėjo tik 36 ha) Grande Champagne subregione ( vietovė Mainxe), jie distiliuoja eau-de-vie ir kuria savo vardo konjaką.

1988COURVOISIER konjako namai sukuria konjako kolekciją “ERTE Collection“, kurią sudaro septyni grafinai, kuriuos apipavidalino garsus dailininkas ERTE (rusas, tikra pavardė Romain Tirtoff: 1892-1990), kurių  kiekvienais sekančiais metais buvo pagaminama po 12 000: I-as „Vigne“ (vynuogė) – 1988; II-as „Vendages“ (derlius)- 1989; III-as „Distilation“ (distiliacija) – 1990; IV-tas „Vieillisement“ – 1991; V-tas „Degustation“ (degustacija) – 1992; VI-tas „L‘Esprit du Cognac“ (konjako dvasia) – 1993; VII-as „La Part des Anges“ (duoklė angelams) – 1994. Visi grafinai dekoruoti 18 karatų auksu.

1989LOUIS ROYER konjako namai tampa Suntory Group dalimi.

1989 – atidaromas geriausias restoranas visame konjako regione (Bourg-Charente vietovė, tarp Cognac ir Jarnac miestų) La Ribauderie, pertvarkant kavinę, kuri buvo atidaryta dar 1902 metais, ant upės kranto. Savininkai Thierry Verrat (jis yra ir šefas) bei jo žmona Patricia.

1990Remy Martin ir Škotijos viskio kompanija Highlald Distillers pasirašo tarpusavio prekybos sutartį.

1990 – Dominique  Heriard-Dubreuil tampa konjakoi namų Remy Martin Prezidente.

1990Martell konjako namai pristato naujoves – konjaką “Napoleon Special Reserve”.

1990LOUIS ROYER konjako namai pirmą kartą rinkai pristato savo XO kategorijos konjaką grafino formoje.

1991Martell konjako namai pristato savo naujus konjakus “Gobelet Royal”.

1991 – išleidžiama knyga „REMY MARTIN L‘ESTRIT DU COGNAC“ (leidykla E.P.A., Paryžius).

1991 – sukuriamas  korporatyvinis vardas Remy Cointreau group.

1991 – Daniel Banchereau, įsigijęs vynuogynus 1968 metais Grande Champagne subregiono vietovėje Puy Mesnard, su savo sūnumis Frederic ir Laurent pradeda distiliuoti eaux-de-vie ir gaminti konjaką savo vardu BANCHEREAU.

1991 – konjako namai HINE išpilsto konjaką “Thomas Hine Family Reserve” į rankų darbo krištolinius grafinus Baccarat.

1991 – išleidžiama Marco Maria Ricci knyga: „ERTE and COGNAC“ (2000 egz., turimas nr. 1470).

1991 – Bernard HINE sukuria konjaką „MARIAGE De Thomas Hine“, sumaišytą iš 12 eaux-de-vie pagamintų Grande Champagne subregione tarp 1921 – 1959 metų derliaus ir supilstytų į krištolinį Baccarat grafiną.

1991HINE konjako namai /Bernard Thomas Hine ir Jacques Thomas Hine/ pristato konjaką TALENT de Thomas Hine, supilstytą į unikalų rankų darbo krištolinį Baccarat grafiną, kuris yra įdedamas į prestižinį cigarų humidorą.

1991Remy Martin konjako namai tampa priklausomi REMY COUITREAU kompanijai.

1992Martell konjako namai parduoda konjako namams Cognac Ferrand pilį Chateau de Bonbonnet.

1992 –  du jauni verslininkai iš Paryžiaus A. Gabriel ir J.D Andreu kartu su vienu iš žinomiausių vynuogių augintoju (šeimos istorija nuo 1702) ir profesionaliu vynuogių spirito distiliuotojumi  P.Ferrand įkuria konjako namus COGNAC FERRAND. Vėliau Žymus vardas FERRAND buvo užregistruotas sukurtos kompanijos vardu,  o P.Ferrand vėliau buvo išstumtas iš verslo,  tačiau vardas, net ir po daugelį metų besitesiančių teismų, paliekamas naujai kompanijai. Konjako namams COGNAC FERRAND priklauso kiti prekiniai ženklai: GABRIEL & Associes; CLAUDE CHATELIER; LANDY; CHATEAU DE RAILLERIE; Pierre FERRAND.Konjako namams priklauso 100 ha vynuogynų esančių Grande champagne subregione – vietovė Logis d’Angeac bei darykla, veikianti nuo 1776, o taip pat ir Chateau de Bonbonnet, kuri anksčiau iki 1992 metų priklausė MARTELL konjako namams.

1992Martell konjako namai pristato konjaką „L‘OR de J. & F. Martell“, kuris gaminamas labai limituotais kiekiais. Grafinas dekoruotas 24 karatų auksu.

1992 – Jean Grosperin, konjako brokeris ir pardavėjas, įkuria konjako prekybos  namus LA GABARE, kurie neturi nei vynuogynų, neatlieka eaux-de-vie distiliacijos, o perka iš kitų konjako namų, nedidelių vynuogių augintojų bei konjako gamintojų jau senus ir daug metų brandintus konjakus. Šiuos konjakus /eaux-de-vie/ jie dar brandina arba/ir išpilsto į butelius arba ir parduoda savo vardu. Šiuo metu jiems kuria konjakus su tokiais prekiniais vardais: „Cognac de Collection Jean Grosperin“, „Cognac Le Roch“.Šiuo metu namams vadovauja Jean sūnus Guilhem  Grosperin, ofisas yra vietovėje Chermignac. Turimi labai seni konjakai, pagaminti iš 1914, 1922, 1924, 1944  metų derliaus.

1993 – susidarius nesutarimams tarp konjako namų COGNAC FERRAND akcininkų ir kito akcininko Pierre Ferrand, pastarasis kartu su kitais konjako gamintojais (Franck G.Monier) sukuria kitą prekinį ženklą MONIER-FERRAND.

1994 – Cognac miestas švenčia Prancūzijos karaliaus Francois I – ojo 500 gimimo metines.

1994 – Konjako mieste / COGNAC / prasidėjo muzikos festivalis BLUES PASSION, kuris vyksta kiekvienų metų vasarą.

1994REMY MARTIN, pažymintys savo kompanijos 270 metų jubiliejų, pagamina specialų konjaką.

1994 – vynuogių augintojai nuo 1968 metų, pradeda gaminti konjaką savo vardu BANCHEREAU. Šeimai priklauso 24 ha vynuogynų, esančių vietovėje Eraville.

1994FRAPIN konjako namai, švenčiant Francois RABLE 500 metų  gimimo jubiliejų pagamina tik 600 konjako grafinų – „laikrodžių“. Grafinas dekoruotas 24 karatų auksu.

1994PAULET konjako namai, pracūzijos karaliaus FRANCOIS I 500 metų gimimo proga, pagamina 500 krištolinių grafinų (krištolo gamintojas Lalique).

1994 – konjako namuose MARTELL pradeda dirbti Patrick Firino-Martell sūnus Michel Firino-Martell, kuris 2006 metais palieka konjako namus ir 2006 metais įsteigia savo vyno ir stipriųjų gėrimų agentūrą bei prekybos namus „Elite Selection Company“.

1994 – konjako namai HENNESSY bendradarbiaudami su DAVIDOFF kompanija sukuria pastarajai konjaką prekiniu ženklu „Davidoff Classic“. 2006 metais paminėtas kompanijos įkūrėjo Zino Davidoff (1906 – 1994), išeivio iš Ukrainos ir sukūrusio prekinių ženklų imperiją, 100 gimimo metinės.

1994 – konjako namai Martell pristato savo naująjį konjaką NOBLIGE.

1994 – Paryžiečiai Sabine ir Bertrand de Witasse nusprendė pradėti savo verslą konjako regione. Jie tapo vynuogių augintojais, eau-de-vie distiliuotojais ir konjako kūrėjais. Turi 20 ha vynuogynų vietovėje D’Angeac-Champagne, kuri yra Grande Champagne subregione, distiliuoja eau-de-vie 2 distiliavimo aparatais ir brandina eau-de-vie ąžuolo statinėse bei išpilsto į butelius. 2014 metais jie pristatė savo pirmajį XO kategorijos konjaką, pavadintą Raison Personnelle Cognac. Šis konjakas yra sukurtas, maišant eau-de-vie distiliuotus iš 1996, 1998 ir 2000 metų vynuogių derliaus. Pagamintas labai ribotas skaičius butelių – tik 486!

1995 – konjako namai Martell pristato savo naująjį kūrinį – CREATION konjaką, pažymint namų įsteigimo 280 metų sukaktį.

1995 – tabako kompanijos DUNHILL užsakymu CAMUS konjako namai pradeda gaminti konjaką su Dunhill prekiniu ženklu (tabako kompanija), kuris pardavinėjamas specializuotose liukso klasės parduotuvėse bei duty-free tinkle.

1995COURVOISIER papildo savo ERTE kolekciją dar viena serija “INEDIT“ („neturintis analogo“),  išleidžiant tik 4000 grafinų.

1995 –  konjako namai GAUTIER pradeda gaminti konjaką „Pinar del Rio Cigar Blend“ vietovės, kurioje auginamas tabakas Kuboje, vardu.

1995 – konjako namai JEAN FILLIOUX pristato konjaką „Fillioux Cigar Club“, gaminamą  iš 1968 metų derliaus.

1995 – išleidžiama Gert v. Paszensky knyga (vokiečių kalba): „COGNAC. Aktualisierte und erweiterte Neuausgabe“ (leidykla Hadecke). Konjako gamintojų teigimu viena iš geriausių ir išsamiausių knygų apie konjaką bei jo gamintojus bei prekinius ženklus.

1995 – konjako namai MARTELL, pažymėdami savo konjako namų įsteigimo 280 metų  jubiliejų, pagamina konjaką CREATION.

1995 – konjaką savo vardu pradeda gaminti vynuogių augintojai D.DU VERON. Tai profesionalūs distiliuotojai, turintys 40 ha vynuogynų, esančių Borderies subregione ir jiems priklauso pilis: Chateau de Mesnac. Namams vadovauja Christel Churlaud ir Christophe Moinardeau.

1995 – Michael Coste pakeičia MEUKOW konjako butelių dizainą ir ant butelių atsiranda juodoji Pantera.

1995 – Konjako namai OTARD pristato konjaką EXTRA, skirtą 200 metų konjako namų įsteigimo proga. Konjakas išpilstytas į Saint Louis krištolinius grafinus, kurių kiekvienas turi savo personalinį nr., iš viso pagaminta 800 vnt.

1995HENNESSY konjako namai sukuria atskiriems prekybos centrams  skirtingus konjakus: CHOISE (Kinijos rinkai); BRAS d‘OR ir Extra (Duty-free prekybos sistemai); PRIVE (Japonijos rinkai).

1995 – Jean Jacques Godet išsiperka GODET konjako namus iš Gran Metropolitan Group (dabar tai DIAGEO pasaulinė kompanija), todėl jie vėl tampa šeimos valdomais namais. 2004 metais pradeda dirbti šeimos XV kartos atstovas Jean Edouard Godet, o nuo 2011 metų prie šeimos verslo prisijungia ir Jean Edouard brolis Cyril.

1996HENNESSY konjako namai atidaro pirmąjį lankytojams skirtą centrą LES QUAIS HENNESSY.

1996CAMUS konjako namai pristato konjaką „Belle de Camus Cognac“.

1996HENNESSY konjako namai (Yann Fillioux) sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Richard Hennessy“, parduodamą krištoliniame grafine (gamintojas Saint Louis).

1996 – konjako namai HENNESSY bendradarbiaudami su DAVIDOFF kompanija sukuria pastarajai konjaką prekiniu ženklu „Davidoff Extra“.

1997 – konjako savo vardu GOURRY DE CHADEVILLE (vynuogynai nuo 1619) pradeda šeimos atstovai, kuriems priklauso vynuogynai vietovėje Domaine de Chadeville (Segonzac miestas).

1997 – konjako namai MARTELL pagamina konjaką L‘ART de Martell , kurį išpilsto tik į 1997 krištolinių grafinų (gamintojas DAUM).

1997 – išleidžiama Axel & Bibiana Behrendt knyga: COGNAC (leidykla Abbeville Pres Publishers). Pirmą kartą ši knyga buvo išleista vokiečių kalba 1995.

1997FRAPIN konjako namai pristato konjaką „Miss You Cognac Grande Champagne„.

1998LOUIS ROYER konjako namai pristato rinkai savo naujų konjakų rinkinį: „Distillerie Collection“, kurį sudaro atskirų profesionalių distiliarijų eau-de-vie pagrindu sukurti 5 konjakai, kurių AOC yra skirtingi 5 subregionai: Les Magnolias Grande Champagne Cognac; De L’Ecole Petite Champagne Cognac; Des Saules Borderes  Cognac; D’Aumagne Fins Bois  Cognac; Chantal Bons Bois  Cognac.

1998 – Dominique Heriard-Dubreuil išrenkama Remy-Cointreau grupės valdynos pirmininke.

1999 – Remy-Cointreau, Highland Distillers ir Jim Beam Brands sukuria bendrą pasaulinį distribucinį vienetą, išskyrus JAV.

1999HENNESSY konjako namai, sutikdami antrą tūkstantmetį pagamina konjaką TIMELESS – tik 2000 krištolinių grafinų („Baccarat“).

1999 – konjako namai REMY MARTIN, švęsdami savo namų įkūrimo 275 metų jubiliejų, pristato konjaką Rémy Martin Collection 1724-1999 (275° Anniversaire) Cognac / pagaminta 38 709 numeruotų butelių.

1999 – Distillerie Moisans nuperka konjako vardą DEAU ir tęsia šio konjako gamybą – prekiniu ženklu DEAU Cognac.

1999 – vynuogių augintojai pradeda gaminti konjaką JACQUES DENIS, kurie turi vynuogynus, priklausančius jau kelioms kartoms Grande Champagne subregione. Jacques DENIS yra ir specializuotos konjako parduotuves La COGNATHEQUE, esančios COGNAC miesto centre, savininkas.

1999 – konjako namai BISQUIT pagamina konjaką COHIBA EXTRA, kurį pristato Kuboje Tarptautinio cigarų festivalio metu (maišytas konjakas pagamintas iš  1953-1964 metų derliaus spiritų). Toks konjakas nuo 2005 metų pakeičia savo pavadinimą pradedamas išpilstyti nauju vardu MARTELL Cohiba Extra.

1999 – Alexis Cabanne / šešta Cabanne karta/ profesionalus eaux-de-vie distiliuotojas, turintis ir nuosavus vynuogynus  įkuria prekybos kompaniją HAWKINS DISTRIBUTION. Nuosavi vynuogynai dabartinės kartos šeimai priklauso nuo 1806, nors šeimos giminės šaknys skaičiuojamos dar nuo 1686. Iki 1999 metų šeimai priklausanti darykla turėjo pavadinimą Distilerry CABANNE. Gamina konjaką prekiniu ženklu: Richard Delisle.

1999 – savo konjaką pristato / išpilsto į butelius Škotiško viskio gamintojai GORDON & MACPHAIL, kurį iš 1968 metų derliaus pagamino konjako namai CHATEAU PAULET.

1999 – išleidžiama Gilbert Delos knyga: „The World of Cognac“ (leidykla Chartwell Books, Inc.).

1999 – konjako namai LEOPOLD GOURMEL pristato konjaką prekiniu ženklu JON BERTELSEN.

1999REMY COINTREAU kompanija įsteigia bendrą distribucinį tinklą MAXXIUM kartu su Edrington Group ir Fortune Brands, iš kurio pasitraukia 2009 metais.

1999COURVOISIER konjako namai pristato Azijos rinkai skirtą konjaką Courvoisier Year of the Dragon Special Blend.

1999 – Hardy konjako namų valdymą perima bankas – French bank Credit Commercial de France, kadangi konjako namai bankrutuoja.

1999Remy Martin konjako namai pirmieji paskelbia savo eksperimentą: konjako derinimas su maistu. Ir jų partneriais tapo La Ribaudiere restoranas (Bourg-Charente vietovė, tarp Cognac ir Jarnac miestų), atsovaujamas jo savininko ir virtuvės šefo Thierry Verrat. Jų gastronominiame meniu buvo sukurta apie 50 pateikalų prie kurių pateikiami suderinti konjakai.

1999 (metų pabaiga) –  labai didelė audra nusiaubė Cognac miestą ir sunaikino 90% Francois I parko teritorijos ir apgadino labai daug pastatų.

1975Martell akcijomis pradeda prekiauti Paryžiaus vertybinių popierių birža.

1975 – konjaką savo vardu pristato vynuogių augintojai DOMINIQUE  CHAINIER, turintys 36 ha vynuogynų, esančių Grande ir Petite Champagne subregionuose.

1975 –  vynuogių augintojų ir profesionalių distiliuotojų Collin šeima, pradeda gaminti konjaką savo vardu JEAN-NOEL COLLIN. Šiuo metu konjako namams vadovauja VII kartos atstovas Jean-Noel Collin, kuris buvo Konjako regiono nepriklausomų vynuogių augintojų asociacijos Prezidentas.

1976 – vynuogių augintojų ir spirito distiliuotojų Bouju šeima pradeda gaminti konjaką savo vardu DANIEL BOUJU. Šeimos kaip vynuogių augintojų istorija prasidėjo dar 1805, kuomet  Allard šeima įsigijo vynuogynus St Preuil vietovėje. Šiuo metu konjako namams vadovauja VII kartos atstovas Daniel Bouju, kuris yra vedęs Allard dukrą. Šiuo metu kompanijoje dirba ir Daniel Bouju sūnus (VIII kartos atstovas).

1976 – konjaką savo vardu pradeda gaminti BLANCHARD BRARD, kuriems priklauso 20 ha sertifikuotų 1972 BIO vynuogynų.

1976 – konjako namai DELAMAIN pristato konjaką „Tres Venerable Grande Champagne“, tuo metu konjako namams vadovavo Alain Braastad – Delamain, kuris buvo Robert DELAMAIN (1879-1949) anūkas. Šiuo metu konjako namuose dirba jo sūnus Charles Braastad-Delamain.

1976 – Jacques Delpech pristato konjaką prekiniu ženklu FOUGERAT DELPECH, kurį gamina profesionali darykla Distillerie Vinet. 1998 metais ji susijungia su prekybos eksporto įmone EGE export ir tampa Distillerie VINET EGE. Ir  jiems tuo metu priklauso 93 ha vynuogynų, esančių 2-se vietovėse Petite Champagne subregione /Font Gireau; La Cigogne/ bei Fins Bois subregione, kuriuose auginamos Ugni Blanc, Colombard ir Folle Blanche. Kompanijai vadovauja Jacques Delpech sūnus Etienne. Kadangi šeima yra profesionalūs eaux-de-vie distiliuotojai (Bouilleur de Profession), todėl  jie gamina konjaką tokiais prekiniais vardais, priklausančiais šeimos nariams: Jean-Baptiste Delannoy; Bruno Delannoy; Etienne Delpech; Guy Vinet; Felix Chartier;  bei konjaką prekiniu ženklu Saunier de Longchamps. 2012 metais įvyksta dar vienas apsijungimas ir kompanija tampa Distillerie VINET – DELPECH, kuri pradeda kurti konjaką Vinet-Delpech bei tęsia ankstesnių konjakų kūrimą, o taip pat gamina konjakus ir tokiais prekiniais ženklais, kaip Diamond Jubille Grande Champagne Cognac; Avenue Champs Elysees XO Fine Champagne Cognac ir kitus.

1977 – konjaką savo vardu pristato PAUL BEAU, vynuogių augintojai nuo 1890. 1914 metais, kai vadovavimą po tėvo Samuel Beau perėmė Paul Beau, šeimai priklausė net virš 100 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione netoli Segonzac miesto. Bet eau-de-vie buvo pardavinėjamas pagrinde didiesiems konjako namams. Šį konjaką dabar gamina kita vynuogių augintojų šeima (Michel ir Collete Larichesse), bet konjakas pardavinėjamas ir toliau PAUL BEAU vardu.

1977 – konjaką savo vardu pristato CHOLLET, vynuogiu augintojai nuo 1954 (Jeannine ir Jacques CHOLLET susituokė turėdami 10 ha vynuogynų), turintys 20 ha nuosavų vynuogynų, bei esantys profesionalūs distiliuotojai (Bouilleur de Profession), turintys Distillerie du Planty. Iki 1977 metų visas eaux-de-vie buvo parduodamas konjako SALIGNAC gamybai. Šiuo metu namams vadovauja Jacques Chollet. Gamina konjaką Chollet bei konjaką prekiniu ženklu Marquis de Vallade. Šeimai taip pat turi ir profesionalią išpilstymo į butelius liniją, todėl teikia šias paslaugas ir kitiems konjako gamintojams. Šeima taip pat perka iš kitų vynuogių augintojų vynuoges, eau-de-vie iš kitų Marchand en Gross, gamina pineau de chatentes.

1977 – konjaką savo vardu  pristato FORGERON, vynuogiu augintojai (viticulter) nuo 1909. Šeimai priklauso 19 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (vietovė Chez Richon, šalia Segonzac miesto). Patys distiliuoja eaux-de-vie (Bouilleur de Cru) nuo 1965 metų. Nuo 1998 namams vadovauja Michael sūnus Pierre FORGERON, o nuo 2002 metų prisijungė ir vyresnysis brolis Christophe.

1977 – konjaką savo vardu pristato JEAN-LUC PASQUET, vynuogiu augintojai (viticulter) nuo 1730, kurie pradėjo ir eau-de-vie distiliavimą (Bouiller de Cru) dar 1873 metais. Jean – Luc Pasquet  pagamintą konjako spiritą pagrinde parduodavo didiesiems konjako namams ir tik apie 10% spirito naudojo savo konjako gamybai. Prieš keletą metų Jean – Luc perdavė konjako gamybą savo sūnui Jean Pasquet, kuris nusprendė pagamintą eau-de-vie naudoti tik savo konjako gamybai. Šiuo metu šeimos nuosavybėje vynuogynai yra sertifikuoti ir gamina tik ekologinį konjaką. Kaip manoma, ši šeima yra vienintelė, kuri konjaką iki išpilstymo į butelius, brandino ąžuolo statinėse net 80 metų. 2004 metais išpilstyta tik virš 600 butelių natūralaus stiprumo konjako,  kuriuos dabar galima rasti nebent tik pas kolekcionierius. Šeimai priklauso 7,5 ha vynuogynų, esančių Grande Champagne subregione (Eraville vietovė).

1978 – mirė ponia Albert FRAPIN, kuri palikimą FRAPIN konjako namus užrašė Geneviene Cointreau (mergautinė pavardė Frapin, kuriai ponia Albert buvo teta), o kadangi jos vyras Max Cointreau buvo dideliame konflikte su Remy Martin konjako namais, todėl Remy Martin nutraukė konjako pirkimo kontraktą su FRAPIN konjako namais. Max Cointreau tampa FRAPIN konjako namų prezidentu.

1978 – BNIC papildo reglamentą dėl konjako brandinimo amžiaus, nustatydamas Compte 6

1979 – vienas iš konjako namų HARDY šeimos narių Armand Hardy sūnus Francis Hardy tampa COGNAC miesto meru ir vadovauja miestui iki 2001 metų.

1979HENNESSY konjako namai sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Paradis Extra Rare Cognac“ (Maurice Fillioux), gaminamą iš daugiau nei 100 sumaišytų eaux-de-vie.

1979 – CCG International priklauso prekiniai konjako vardai MEUKOW; BRUGEROLLE; FOUCAULD LUCIEN; CHARTIER; RICHARD; ROUYER GUILLET; FAVRAUD; SAUVION; F.LATOUR  ir kt.

1980 – savo vardu konjaką pradeda gaminti BERNARD BOUTINET, kurių šeima užsiima vynuogių auginimu bei eaux-de-vie distiliavimu daugiau kaip 150 metų. Šeimai priklauso 27 ha vynuogynų, kuriuose auginamos Ugni Blanc ir Colombard Fins Bois subregione ( vietovė Le Brissonneau; Breville) ir jie turi 1-ą distiliavimo aparatą. Konjako etiketėse puikuojasi jų emblema – karieta ( pranc. “La Caleche”). Bernard Boutinet gyvenimo partnerė yra dailininkė Marie-Claire Pajeile, o konjako kūrime Bernard padeda jo sūnus Pierre.

1979 – Baccarat krištolo kompanija sukuria specialų grafiną HARDY konjako namams Cassino.

1980 – 2000CAMUS konjako namai pardavė visus turėtus vynuogynus (apie 50 ha) Grande Champagne subregione (apie vietovę Bonneuil ir pilį Chateau d’Uffault).

1980Remy Martin konjako namai Kinijoje (Tianjin) įsteigia bendrą įmonę Dynasty Winery.

1981 – BNIC direktoriumi paskiriamas Yves-Body (iki 1987).

1981 – konjako namų HARDY direktorius Jacques Hardy kartu su dviem amerikos importuotojais sukuria grafinus konjakams PERFECTION – kaip liukso klasės gaminius. Krištolo gamintojai DAUM kartu su dailininku Jacques Carzou sukuria unikalius grafinus. Vėliau seka kiti Perfection krištolo gaminiai skirti tik Hardy konjako namams: Perfection Eau (1996); Perfection Flamme (2001); Perfection Air (2005). Su ta pačia DAUM kompanija buvo sukurtas ir dar vienas unikalus grafinas: Noces de Platine (1997)

1982CAMUS konjako namai (Jean-Paul Camus), pažymėdami Michel Camus (1911-1985), kuris pradėjo dirbti 1932 metais ir jai vadovavo iki 1977 metų, darbo šeimos įmonėje 50 metų jubiliejų, kartu su Baccarat krištolo kompanija bei menininku Serge Mansau sukuria specialų krištolinį grafiną, kurį naudoja iki šiol savo specialiai išleidžiamų ir retų konjakų supilstymui į juos.

1982 – konjako namai Château Paulet S.A. nuperka iš konjako namų  CUSEINIER dar apie 1870 metus pastatytus bei integruotus į vieną pastatą:  eau-de-vie (spirito) varyklą, rūsius (sandėlius) statinių laikymui ir konjako brandinimui, supilstymą į butelius vietą, statinių gamybos bei remonto dirbtuves, administracijos biurą, kuriuos pastarieji buvo nupirkę 1908 metais iš A.Tribot Fils & Co konjako namų (įsteigti 1830 metais). Šie pastatai yra vietovėje  Cognac priemiestyje Châteaubernard ( 26 rue du Dominant la Plante).

1983 (rugpjūtis) – pradeda veikti profesionali eau-de-vie varykla Distillerie d’Aumagne , priklausanti LOUIS ROYER konjako namams.

1983 – išleidžiama Herbert SPENCER knyga: „Cognac Coutry: The Hennessy Book of a People and their Spirit“.

1983 – įsteigiami prekybos namai MARQUIS DE SYLENE, kurie parduoda tiek konjaką, tiek ir kitus gėrimus: armanjaką, kalvadosą, viskį ir kt.

1983HARDY konjako namai pristato dar vieną meno kūrinį: Cuvee Benedicte Grande Champagne Cognac, kuris išpilstytas į specialų Caryota grafiną, kurį sukūrė Marie-Claude Lalique. Iš viso buvo sukurti tik 333 tokie grafinai, kurie kiekvienas buvo su Benedicte Hardy parašu.

1984FRAPIN konjako namams pradeda vadovauti Beatrice Cointreau, Max Cointreau dukra, kurią 2010 metais pakeitė jos vyresnis brolis.

1984 – įsteigiama prekybos įmonė UNEXPA (Negociant), kuri pradeda prekiauti konjaku prekiniu ženklu Denis CHARPENTIER, kurį jiems gamina profesionalūs eau-de-vie distiliuotojai (Bouilleur de Profession – Distillerie Michel Bosnaud).

1984 – konjako namus GODET nuperka Gran Metropolitan Group (dabar tai DIAGEO pasaulinė kompanija), tačiau Godet šeimos XIV kartos atstovas Jean Jacques Godet paskiriamas vadovauti kompanijai.

1984 – vynuogių augintojų kooperatyvas (Cooperative) Cozes-Saujon, jungiantis 150 vynuogių augintojų, pradeda gaminti konjaką prekiniu ženklu PRINCE DE DIDONNE.

1985 – Jarnac mieste savo pilyje konjako namai COURVOISIER atidaro muziejų, kuriame dalis eksponatų skirta NAPOLEONUI I-jam. Šiame pastate taip pat yra privatūs svečių namai, kuriuose kiekvienas kambarys turi savo pavadinimus – Napoleono I šeimos narių vardus.

1985Dominique CHAINIER, perėmęs iš savo šeimos narių vynuogynus 18,2 ha (Petite Champagne subregione, netoli Arthenac miesto, pradeda gaminti konjaką. 1988 metais Domonique ir jo žmona Nicole nuperka 16,4 ha Grande Champagne subregione (vietovė Lignieres Sonneville). Šiuo metu tai šeima auginanti vynuoges (Vinticulteur), distiliuojanti savo paties eau-de-vie (Bouilleur de Cru) ir parduodanti savo vardo konjaką.

1985 – Remy Martin Group nuperka šampano namus Charles Heidsieck.

1986 – Couvoisier konjako namus nuperka Allied Domecq.

1986 – vietiniai vynuogių augintojai, pradėję eau-de-vie distiliaciją dar 1922, pradeda gaminti konjaką LES ANTIQUARES DU COGNAC. Šiuo metu konjako namams vadovauja Maurice PINARD ir jiems priklauso 14 ha vynuogynų bei ir toliau tęsia profesionalių distiliuotojų ( Bouilleur de Profession) verslą „Distillerie Pinard“.

1986 – profesionalūs distiliuotojai ir konjako gamintojai J.Dupont kompanija pristato naują prekinį ženklą – konjaką Signature de France.

1986 – konjaką savo vardu pristato Thierry BONNIN, kuris įsigijo vynuogynus 1981 metais vietovėje Le Maine Michaud ( žemė dar 1600 metais priklausė Angoulême miesto merui ir kuri priklausė tai pačiai šeimai iki 1807 metų). Po to savininkai keitėsi iki 1948 metų, kai ją įsigijo BONNIN šeima.

1987 – Sukuriama Louis – Vuitton – Moet – Hennessy (LVMH).

1987 – T.Hine konjako namai tampa dalimi LVMH grupės, kuomet nupirko kompaniją Guinness.

1987 – savo vardu konjaką pradeda gaminti DROUET & FILS, vynuogiu augintojai nuo 1915. Profesionalūs distiliuotojai nuo 1968 metų. Vynuogynai yra Grande Champagne subregiono vietovėje Salles D‘Angles, o taip pat turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione/ iš viso 74 akrai. Šiuo metu konjako namams vadovauja Patrick Drouet ir jo žmona Stephanie.

1987 – savo vardu konjaką pradeda gaminti NAVARRE, vynuogiu augintojai nuo 1868. Šiuo metu namams vadovauja Jacky Navarre ir jiems priklauso pilis: Chateau de Gondeville.

1987Pascal Dumont, vynuogių augintojo ir distiliuotojo anūkas, įsteigia savo įmonę ir pradeda prekiauti savo vardo konjaku.

1987 – konjako namai BRUGEROLLE tampa CDG dalimi.

1987 – BNIC direktoriumi paskiriamas Jean Graille (iki 1995).

1987 – Frapin konjako namuose pradėjo dirbti Olivier PAULTRES (pats jauniausias rūsio meistras, būdamas tik 25 metų amžiaus) , garsus rūsio meistras, kuris paliko kompaniją 2011 metais ir pradėjo dirbti HENNESSY konjako namuose, pakeisdamas garsios FILLIOUX šeimos VII kartos atstovą Yann Fillioux, kuris išėjęs į pensiją tapo konjako namų Prezidento konsultantu.

1987 – J.G.Monnet & Co konjako namai parduodami vokiečių kompanijai Asbach, kurie juos 1991 metais pardavė Hennessy grupei, o pastaroji labai greitai 1992-1993 metais ją perleido savo dukterinei kompanijai Thomas HINE & Co. O kai pastarąją 2003 metais nupirko Angostura Limited kompanija, tuomet ir Monnet konjako namai perėjo šios kompanijos žinion. Šiuo metu tai prekinis ženklas.

1987 – SEAGRAM įsigyja 40% МАРТЕLL konjako namų akcijų iš Firin- Martell šeimos, kuriai tuo metu vadovavo Patrick Firino-Martell

1988MARTELL konjako namai nuperka AUGIER konjako namus su visomis jų konjako atsargomis ir Augier tampa tik prekiniu ženklu, kurį gamina Martell konjako namų dukterinė bendrovė, prie kurios prijungiama ir konjako Jules ROBIN bei brendžio BRIAND gamyba.

1988 – Kanados gėrimų kompanija Seagram nuperka ir Firin – Martell šeimos likusias akcijas ir tuo būdu įsigyja MARTELL konjako namus. Patrick Firin-Martell (1945 – 2007) buvo konjako namų direktoriumi iki XXIa. pradžios, o mirė 2007 m., sulaukęs 62 metų.

1988 – Remy Martin Group nuperka šampano namus Piper Heidsieck.

1988 – savo vardu konjaką pradeda gaminti Claude THORIN, kurio šeimos nariai yra vynuogiu augintojai nuo 1947, perėmęs verslą iš savo tėvo Andre Thorin. Šiuo metu šeimai priklauso 106 ha (1999 metais turėjo tik 36 ha) Grande Champagne subregione ( vietovė Mainxe), jie distiliuoja eau-de-vie ir kuria savo vardo konjaką.

1988COURVOISIER konjako namai sukuria konjako kolekciją “ERTE Collection“, kurią sudaro septyni grafinai, kuriuos apipavidalino garsus dailininkas ERTE (rusas, tikra pavardė Romain Tirtoff: 1892-1990), kurių  kiekvienais sekančiais metais buvo pagaminama po 12 000: I-as „Vigne“ (vynuogė) – 1988; II-as „Vendages“ (derlius)- 1989; III-as „Distilation“ (distiliacija) – 1990; IV-tas „Vieillisement“ – 1991; V-tas „Degustation“ (degustacija) – 1992; VI-tas „L‘Esprit du Cognac“ (konjako dvasia) – 1993; VII-as „La Part des Anges“ (duoklė angelams) – 1994. Visi grafinai dekoruoti 18 karatų auksu.

1989LOUIS ROYER konjako namai tampa Suntory Group dalimi.

1989 – atidaromas geriausias restoranas visame konjako regione (Bourg-Charente vietovė, tarp Cognac ir Jarnac miestų) La Ribauderie, pertvarkant kavinę, kuri buvo atidaryta dar 1902 metais, ant upės kranto. Savininkai Thierry Verrat (jis yra ir šefas) bei jo žmona Patricia.

1990Remy Martin ir Škotijos viskio kompanija Highlald Distillers pasirašo tarpusavio prekybos sutartį.

1990 – Dominique  Heriard-Dubreuil tampa konjakoi namų Remy Martin Prezidente.

1990Martell konjako namai pristato naujoves – konjaką “Napoleon Special Reserve”.

1990LOUIS ROYER konjako namai pirmą kartą rinkai pristato savo XO kategorijos konjaką grafino formoje.

1991Martell konjako namai pristato savo naujus konjakus “Gobelet Royal”.

1991 – išleidžiama knyga „REMY MARTIN L‘ESTRIT DU COGNAC“ (leidykla E.P.A., Paryžius).

1991 – sukuriamas  korporatyvinis vardas Remy Cointreau group.

1991 – Daniel Banchereau, įsigijęs vynuogynus 1968 metais Grande Champagne subregiono vietovėje Puy Mesnard, su savo sūnumis Frederic ir Laurent pradeda distiliuoti eaux-de-vie ir gaminti konjaką savo vardu BANCHEREAU.

1991 – konjako namai HINE išpilsto konjaką “Thomas Hine Family Reserve” į rankų darbo krištolinius grafinus Baccarat.

1991 – išleidžiama Marco Maria Ricci knyga: „ERTE and COGNAC“ (2000 egz., turimas nr. 1470).

1991 – Bernard HINE sukuria konjaką „MARIAGE De Thomas Hine“, sumaišytą iš 12 eaux-de-vie pagamintų Grande Champagne subregione tarp 1921 – 1959 metų derliaus ir supilstytų į krištolinį Baccarat grafiną.

1991HINE konjako namai /Bernard Thomas Hine ir Jacques Thomas Hine/ pristato konjaką TALENT de Thomas Hine, supilstytą į unikalų rankų darbo krištolinį Baccarat grafiną, kuris yra įdedamas į prestižinį cigarų humidorą.

1991Remy Martin konjako namai tampa priklausomi REMY COUITREAU kompanijai.

1992Martell konjako namai parduoda konjako namams Cognac Ferrand pilį Chateau de Bonbonnet.

1992 –  du jauni verslininkai iš Paryžiaus A. Gabriel ir J.D Andreu kartu su vienu iš žinomiausių vynuogių augintoju (šeimos istorija nuo 1702) ir profesionaliu vynuogių spirito distiliuotojumi  P.Ferrand įkuria konjako namus COGNAC FERRAND. Vėliau Žymus vardas FERRAND buvo užregistruotas sukurtos kompanijos vardu,  o P.Ferrand vėliau buvo išstumtas iš verslo,  tačiau vardas, net ir po daugelį metų besitesiančių teismų, paliekamas naujai kompanijai. Konjako namams COGNAC FERRAND priklauso kiti prekiniai ženklai: GABRIEL & Associes; CLAUDE CHATELIER; LANDY; CHATEAU DE RAILLERIE; Pierre FERRAND.Konjako namams priklauso 100 ha vynuogynų esančių Grande champagne subregione – vietovė Logis d’Angeac bei darykla, veikianti nuo 1776, o taip pat ir Chateau de Bonbonnet, kuri anksčiau iki 1992 metų priklausė MARTELL konjako namams.

1992Martell konjako namai pristato konjaką „L‘OR de J. & F. Martell“, kuris gaminamas labai limituotais kiekiais. Grafinas dekoruotas 24 karatų auksu.

1992 – Jean Grosperin, konjako brokeris ir pardavėjas, įkuria konjako prekybos  namus LA GABARE, kurie neturi nei vynuogynų, neatlieka eaux-de-vie distiliacijos, o perka iš kitų konjako namų, nedidelių vynuogių augintojų bei konjako gamintojų jau senus ir daug metų brandintus konjakus. Šiuos konjakus /eaux-de-vie/ jie dar brandina arba/ir išpilsto į butelius arba ir parduoda savo vardu. Šiuo metu jiems kuria konjakus su tokiais prekiniais vardais: „Cognac de Collection Jean Grosperin“, „Cognac Le Roch“.Šiuo metu namams vadovauja Jean sūnus Guilhem  Grosperin, ofisas yra vietovėje Chermignac. Turimi labai seni konjakai, pagaminti iš 1914, 1922, 1924, 1944  metų derliaus.

1993 – susidarius nesutarimams tarp konjako namų COGNAC FERRAND akcininkų ir kito akcininko Pierre Ferrand, pastarasis kartu su kitais konjako gamintojais (Franck G.Monier) sukuria kitą prekinį ženklą MONIER-FERRAND.

1994 – Cognac miestas švenčia Prancūzijos karaliaus Francois I – ojo 500 gimimo metines.

1994 – Konjako mieste / COGNAC / prasidėjo muzikos festivalis BLUES PASSION, kuris vyksta kiekvienų metų vasarą.

1994REMY MARTIN, pažymintys savo kompanijos 270 metų jubiliejų, pagamina specialų konjaką.

1994 – vynuogių augintojai nuo 1968 metų, pradeda gaminti konjaką savo vardu BANCHEREAU. Šeimai priklauso 24 ha vynuogynų, esančių vietovėje Eraville.

1994FRAPIN konjako namai, švenčiant Francois RABLE 500 metų  gimimo jubiliejų pagamina tik 600 konjako grafinų – „laikrodžių“. Grafinas dekoruotas 24 karatų auksu.

1994PAULET konjako namai, pracūzijos karaliaus FRANCOIS I 500 metų gimimo proga, pagamina 500 krištolinių grafinų (krištolo gamintojas Lalique).

1994 – konjako namuose MARTELL pradeda dirbti Patrick Firino-Martell sūnus Michel Firino-Martell, kuris 2006 metais palieka konjako namus ir 2006 metais įsteigia savo vyno ir stipriųjų gėrimų agentūrą bei prekybos namus „Elite Selection Company“.

1994 – konjako namai HENNESSY bendradarbiaudami su DAVIDOFF kompanija sukuria pastarajai konjaką prekiniu ženklu „Davidoff Classic“. 2006 metais paminėtas kompanijos įkūrėjo Zino Davidoff (1906 – 1994), išeivio iš Ukrainos ir sukūrusio prekinių ženklų imperiją, 100 gimimo metinės.

1994 – konjako namai Martell pristato savo naująjį konjaką NOBLIGE.

1994 – Paryžiečiai Sabine ir Bertrand de Witasse nusprendė pradėti savo verslą konjako regione. Jie tapo vynuogių augintojais, eau-de-vie distiliuotojais ir konjako kūrėjais. Turi 20 ha vynuogynų vietovėje D’Angeac-Champagne, kuri yra Grande Champagne subregione, distiliuoja eau-de-vie 2 distiliavimo aparatais ir brandina eau-de-vie ąžuolo statinėse bei išpilsto į butelius. 2014 metais jie pristatė savo pirmajį XO kategorijos konjaką, pavadintą Raison Personnelle Cognac. Šis konjakas yra sukurtas, maišant eau-de-vie distiliuotus iš 1996, 1998 ir 2000 metų vynuogių derliaus. Pagamintas labai ribotas skaičius butelių – tik 486!

1995 – konjako namai Martell pristato savo naująjį kūrinį – CREATION konjaką, pažymint namų įsteigimo 280 metų sukaktį.

1995 – tabako kompanijos DUNHILL užsakymu CAMUS konjako namai pradeda gaminti konjaką su Dunhill prekiniu ženklu (tabako kompanija), kuris pardavinėjamas specializuotose liukso klasės parduotuvėse bei duty-free tinkle.

1995COURVOISIER papildo savo ERTE kolekciją dar viena serija “INEDIT“ („neturintis analogo“),  išleidžiant tik 4000 grafinų.

1995 –  konjako namai GAUTIER pradeda gaminti konjaką „Pinar del Rio Cigar Blend“ vietovės, kurioje auginamas tabakas Kuboje, vardu.

1995 – konjako namai JEAN FILLIOUX pristato konjaką „Fillioux Cigar Club“, gaminamą  iš 1968 metų derliaus.

1995 – išleidžiama Gert v. Paszensky knyga (vokiečių kalba): „COGNAC. Aktualisierte und erweiterte Neuausgabe“ (leidykla Hadecke). Konjako gamintojų teigimu viena iš geriausių ir išsamiausių knygų apie konjaką bei jo gamintojus bei prekinius ženklus.

1995 – konjako namai MARTELL, pažymėdami savo konjako namų įsteigimo 280 metų  jubiliejų, pagamina konjaką CREATION.

1995 – konjaką savo vardu pradeda gaminti vynuogių augintojai D.DU VERON. Tai profesionalūs distiliuotojai, turintys 40 ha vynuogynų, esančių Borderies subregione ir jiems priklauso pilis: Chateau de Mesnac. Namams vadovauja Christel Churlaud ir Christophe Moinardeau.

1995 – Michael Coste pakeičia MEUKOW konjako butelių dizainą ir ant butelių atsiranda juodoji Pantera.

1995 – Konjako namai OTARD pristato konjaką EXTRA, skirtą 200 metų konjako namų įsteigimo proga. Konjakas išpilstytas į Saint Louis krištolinius grafinus, kurių kiekvienas turi savo personalinį nr., iš viso pagaminta 800 vnt.

1995HENNESSY konjako namai sukuria atskiriems prekybos centrams  skirtingus konjakus: CHOISE (Kinijos rinkai); BRAS d‘OR ir Extra (Duty-free prekybos sistemai); PRIVE (Japonijos rinkai).

1995 – Jean Jacques Godet išsiperka GODET konjako namus iš Gran Metropolitan Group (dabar tai DIAGEO pasaulinė kompanija), todėl jie vėl tampa šeimos valdomais namais. 2004 metais pradeda dirbti šeimos XV kartos atstovas Jean Edouard Godet, o nuo 2011 metų prie šeimos verslo prisijungia ir Jean Edouard brolis Cyril.

1996HENNESSY konjako namai atidaro pirmąjį lankytojams skirtą centrą LES QUAIS HENNESSY.

1996CAMUS konjako namai pristato konjaką „Belle de Camus Cognac“.

1996HENNESSY konjako namai (Yann Fillioux) sukuria iki šiol gaminamą konjaką „Richard Hennessy“, parduodamą krištoliniame grafine (gamintojas Saint Louis).

1996 – konjako namai HENNESSY bendradarbiaudami su DAVIDOFF kompanija sukuria pastarajai konjaką prekiniu ženklu „Davidoff Extra“.

1997 – konjako savo vardu GOURRY DE CHADEVILLE (vynuogynai nuo 1619) pradeda šeimos atstovai, kuriems priklauso vynuogynai vietovėje Domaine de Chadeville (Segonzac miestas).

1997 – konjako namai MARTELL pagamina konjaką L‘ART de Martell , kurį išpilsto tik į 1997 krištolinių grafinų (gamintojas DAUM).

1997 – išleidžiama Axel & Bibiana Behrendt knyga: COGNAC (leidykla Abbeville Pres Publishers). Pirmą kartą ši knyga buvo išleista vokiečių kalba 1995.

1997FRAPIN konjako namai pristato konjaką „Miss You Cognac Grande Champagne„.

1998LOUIS ROYER konjako namai pristato rinkai savo naujų konjakų rinkinį: „Distillerie Collection“, kurį sudaro atskirų profesionalių distiliarijų eau-de-vie pagrindu sukurti 5 konjakai, kurių AOC yra skirtingi 5 subregionai: Les Magnolias Grande Champagne Cognac; De L’Ecole Petite Champagne Cognac; Des Saules Borderes  Cognac; D’Aumagne Fins Bois  Cognac; Chantal Bons Bois  Cognac.

1998 – Dominique Heriard-Dubreuil išrenkama Remy-Cointreau grupės valdynos pirmininke.

1999 – Remy-Cointreau, Highland Distillers ir Jim Beam Brands sukuria bendrą pasaulinį distribucinį vienetą, išskyrus JAV.

1999HENNESSY konjako namai, sutikdami antrą tūkstantmetį pagamina konjaką TIMELESS – tik 2000 krištolinių grafinų („Baccarat“).

1999 – konjako namai REMY MARTIN, švęsdami savo namų įkūrimo 275 metų jubiliejų, pristato konjaką Rémy Martin Collection 1724-1999 (275° Anniversaire) Cognac / pagaminta 38 709 numeruotų butelių.

1999 – Distillerie Moisans nuperka konjako vardą DEAU ir tęsia šio konjako gamybą – prekiniu ženklu DEAU Cognac.

1999 – vynuogių augintojai pradeda gaminti konjaką JACQUES DENIS, kurie turi vynuogynus, priklausančius jau kelioms kartoms Grande Champagne subregione. Jacques DENIS yra ir specializuotos konjako parduotuves La COGNATHEQUE, esančios COGNAC miesto centre, savininkas.

1999 – konjako namai BISQUIT pagamina konjaką COHIBA EXTRA, kurį pristato Kuboje Tarptautinio cigarų festivalio metu (maišytas konjakas pagamintas iš  1953-1964 metų derliaus spiritų). Toks konjakas nuo 2005 metų pakeičia savo pavadinimą pradedamas išpilstyti nauju vardu MARTELL Cohiba Extra.

1999 – Alexis Cabanne / šešta Cabanne karta/ profesionalus eaux-de-vie distiliuotojas, turintis ir nuosavus vynuogynus  įkuria prekybos kompaniją HAWKINS DISTRIBUTION. Nuosavi vynuogynai dabartinės kartos šeimai priklauso nuo 1806, nors šeimos giminės šaknys skaičiuojamos dar nuo 1686. Iki 1999 metų šeimai priklausanti darykla turėjo pavadinimą Distilerry CABANNE. Gamina konjaką prekiniu ženklu: Richard Delisle.

1999 – savo konjaką pristato / išpilsto į butelius Škotiško viskio gamintojai GORDON & MACPHAIL, kurį iš 1968 metų derliaus pagamino konjako namai CHATEAU PAULET.

1999 – išleidžiama Gilbert Delos knyga: „The World of Cognac“ (leidykla Chartwell Books, Inc.).

1999 – konjako namai LEOPOLD GOURMEL pristato konjaką prekiniu ženklu JON BERTELSEN.

1999REMY COINTREAU kompanija įsteigia bendrą distribucinį tinklą MAXXIUM kartu su Edrington Group ir Fortune Brands, iš kurio pasitraukia 2009 metais.

1999COURVOISIER konjako namai pristato Azijos rinkai skirtą konjaką Courvoisier Year of the Dragon Special Blend.

1999 – Hardy konjako namų valdymą perima bankas – French bank Credit Commercial de France, kadangi konjako namai bankrutuoja.

1999Remy Martin konjako namai pirmieji paskelbia savo eksperimentą: konjako derinimas su maistu. Ir jų partneriais tapo La Ribaudiere restoranas (Bourg-Charente vietovė, tarp Cognac ir Jarnac miestų), atsovaujamas jo savininko ir virtuvės šefo Thierry Verrat. Jų gastronominiame meniu buvo sukurta apie 50 pateikalų prie kurių pateikiami suderinti konjakai.

1999 (metų pabaiga) –  labai didelė audra nusiaubė Cognac miestą ir sunaikino 90% Francois I parko teritorijos ir apgadino labai daug pastatų.

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *