Atgal

Didžioji Šampanė (Grande Champagne)

Didžioji Šampanė (Grande Champagne) – bendras plotas 35,7 tūkst. ha.

Vynuogynai užima 13.2 tūkst. ha, kas sudaro 36.41 % viso šios vietovės ploto arba 17.7 % viso ploto kuriame auginamos vynuogės, iš kurių gaminamas konjako spiritas.

Dirvožemį sudaro balkšva ir trapi žemė, kuri yra ant trapaus jūros periodo sluoksnio, galinčio sugerti lietaus vandenį. Žemė labai turtinga kreida, didžiuliais kalcio karbonato kiekiais. Pasitaiko ir kalnuotų vietovių.

Pagaminti konjakai pasižymi auksčiausios kokybės švelniu skoniu, subtilumu ir aromatų puokšte. Toks rezultatas pasiekiamas ilgo brandinimo ąžuolo statinėse rezultate. Brandinimo laikotarpis ilgesnis nei brandinant spiritus pagamintus iš Petite Champagne subregiono.

Šiame regione daugiausia vynuogynų turi FRAPIN konjako namai (apie 300 ha), kiti konjako gamintojai: Croizet (150 ha); Menard (80 ha), Paul Beau (100 ha); Claude Thorin (106 ha); Brillet (80 ha; turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione); Seguinot (100 ha) ir kt. Šiame regione yra didžiausias skaičius nepriklausomų vynuogių augintojų, gaminančių konjaką savo vardu ir plačiai pasaulyje savo konjakais žinomų: kaip kad pavyzdžiui Paul Giraud; Jean-Luc Pasquet; Jean-Noel Collin; Michel Forgeron; Henri Geffard; Pierre De Segonzac; Gourry de Chadeville ir kt. Tačiau daugiausia vynuogynų čia priklauso BOINAUD šeimai (Distillerie Michel Boinaud), kurie valdo 410 ha.

Vynuogynai šiame regione priklauso ir daugeliui kitų konjako gamintojų: Guerbe; Jean Fillioux; Daniel Bouju; J.Paituraud; Domaine du Breuil de Segonzac; Francois Peyrot; Jacques Denis; Drouet; Guilon – Painturaud; Ragnaud- Sabourin; Raymond Ragnaud;  Forgeron; Banchereau; Dudugnon; Guy Painturaud; Menuet; Marcadier Borbot; Chateau de Montifaud (turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione);  Francois Voyer; Saunier; Serplet;  Sarl Jensen; Louis Royer (nuo 2012m. 34 ha) ir kt.

Tik iš šio regiono vynuogių konjaką kuria DELAMAIN konjako namai, pirkdami ilgai brandintą eau de vie iš mažų ūkių.

Visi paminėti ir nepaminėti konjako gamintojai naudoja konjako apeliaciją: Grande champagne Cognac!

Didžioji Šampanė (Grande Champagne) – bendras plotas 35,7 tūkst. ha.

Vynuogynai užima 13.2 tūkst. ha, kas sudaro 36.41 % viso šios vietovės ploto arba 17.7 % viso ploto kuriame auginamos vynuogės, iš kurių gaminamas konjako spiritas.

Dirvožemį sudaro balkšva ir trapi žemė, kuri yra ant trapaus jūros periodo sluoksnio, galinčio sugerti lietaus vandenį. Žemė labai turtinga kreida, didžiuliais kalcio karbonato kiekiais. Pasitaiko ir kalnuotų vietovių.

Pagaminti konjakai pasižymi auksčiausios kokybės švelniu skoniu, subtilumu ir aromatų puokšte. Toks rezultatas pasiekiamas ilgo brandinimo ąžuolo statinėse rezultate. Brandinimo laikotarpis ilgesnis nei brandinant spiritus pagamintus iš Petite Champagne subregiono.

Šiame regione daugiausia vynuogynų turi FRAPIN konjako namai (apie 300 ha), kiti konjako gamintojai: Croizet (150 ha); Menard (80 ha), Paul Beau (100 ha); Claude Thorin (106 ha); Brillet (80 ha; turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione); Seguinot (100 ha) ir kt. Šiame regione yra didžiausias skaičius nepriklausomų vynuogių augintojų, gaminančių konjaką savo vardu ir plačiai pasaulyje savo konjakais žinomų: kaip kad pavyzdžiui Paul Giraud; Jean-Luc Pasquet; Jean-Noel Collin; Michel Forgeron; Henri Geffard; Pierre De Segonzac; Gourry de Chadeville ir kt. Tačiau daugiausia vynuogynų čia priklauso BOINAUD šeimai (Distillerie Michel Boinaud), kurie valdo 410 ha.

Vynuogynai šiame regione priklauso ir daugeliui kitų konjako gamintojų: Guerbe; Jean Fillioux; Daniel Bouju; J.Paituraud; Domaine du Breuil de Segonzac; Francois Peyrot; Jacques Denis; Drouet; Guilon – Painturaud; Ragnaud- Sabourin; Raymond Ragnaud;  Forgeron; Banchereau; Dudugnon; Guy Painturaud; Menuet; Marcadier Borbot; Chateau de Montifaud (turi vynuogynus ir Petite Champagne subregione);  Francois Voyer; Saunier; Serplet;  Sarl Jensen; Louis Royer (nuo 2012m. 34 ha) ir kt.

Tik iš šio regiono vynuogių konjaką kuria DELAMAIN konjako namai, pirkdami ilgai brandintą eau de vie iš mažų ūkių.

Visi paminėti ir nepaminėti konjako gamintojai naudoja konjako apeliaciją: Grande champagne Cognac!

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *