Atgal

Fermentacija

Iš karto po presavimo vynuogių sultys yra supilamos į specialias talpas kuriose, paprastai vieną – du mėnesius, kartais ilgiau, priklausomai nuo konjako namų tradicijų ir ypatumų, vyksta fermentacijos procesas. Šio proceso metu yra uždraustas bet kokių priedų naudojimas. Fermentacijos rezultatas – vynuogių vynas, kuris turi būti sodrios spalvos, rūgštokas, pakankamai silpnas – paprastai tik 8 laipsnių stiprumo – ir visiškai tobulas. Kartais iš skirtingų vynuogių rūšių vynas pagaminamas atskirai, jų nemaišant.

Iš karto po presavimo vynuogių sultys yra supilamos į specialias talpas kuriose, paprastai vieną – du mėnesius, kartais ilgiau, priklausomai nuo konjako namų tradicijų ir ypatumų, vyksta fermentacijos procesas. Šio proceso metu yra uždraustas bet kokių priedų naudojimas. Fermentacijos rezultatas – vynuogių vynas, kuris turi būti sodrios spalvos, rūgštokas, pakankamai silpnas – paprastai tik 8 laipsnių stiprumo – ir visiškai tobulas. Kartais iš skirtingų vynuogių rūšių vynas pagaminamas atskirai, jų nemaišant.

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *