Atgal

Juozo Kabašinsko Šampano mokykla

Juozo Kabašinsko Šampano mokykla

Išskirtinė proga profesionaliai pažvelgti į mėgstamą gėrimą – šampaną, sužinoti apie jo gamybą, klasifikavimą, ypatumus… Suprasti bei atpažinti visas skonines savybes, žinoti, kas jas lemia. Išmokti skaityti šampano butelių etiketes, degustuoti ir vertinti šampaną! Profesionali eksperto Juozo Kabašinsko šampano mokykla kviečia į pirmąjį 8-ių pamokų kursą, kuriame ne tik perprasime teorinę informaciją, bet viską išbandysime praktiškai – degustuosime geriausius bei retus šampanus.

Pirmosios Šampano mokyklos grupės užsiėmimų pradžia: lapkričio 21d., 18 val. Susitikimai vyks kiekvieną pirmadienį, jų trukmė 2-3 valandos.

Vieta: Grotthuss viešbučio restoranas (Ligoninės g. 7, Vilnius)

Mokymų pabaigoje bus išduodami įgytas žinias patvirtinantys sertifikatai. Ateityje bus organizuojami antrojo ir trečiojo, dar labiau specializuotų, mokymų lygiai, taip pat šampano ir maisto derinimo kursas su profesionaliu šefu.

 

Programa:

 

  1. Šampanės regiono bei subregionų ypatumai (skirtumai, gamyba, išskirtiniai terroir (vynuogių augimo aplinka), klasifikavimas (Grand Cru, Premier Cru, Autres Cru)). Šampano gamybos reglamentas (vynuogių nurinkimas, sulčių spaudimas, pirminės fermentacijos ypatumai, vynų maišymas, rezerviniai vynai, antrinė fermentacija, jos trukmė, mielių nuosėdų pašalinimas ir kt.). Šampano etikečių supratimas, vertinimas degustuojant. Šampano ir kitų putojančių vynų (Cremant) palyginimas.

Degustuosime:

Paul Clouet (Grand Cru – Bouzy, Montage de Reims); Bonnaire (Grand Cru – Cramant, Cote de Blancs); Lenoble (premier Cru –Vallee de la Marne); Ruffin & Fils (Autre Cru –Etoges, Cote de Blancs) ; Devaux (Autre Cru – Cote de Aube); Jacquart Brut Mosaique (Champagne) bei Cremant (Alzasas).

 

  1. Šampano gamybai naudojamos vynuogės ir šampanų įvairovė (baziniai maišyti, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs ir kt.). Naudojamų šampano butelių talpos bei kokybiniai šampano skirtumai bei reglamentas. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Alexandre Bonnet Brut Harmonie de Blancs; Jacquart Brut Mosaique Blanc de Blancs 2009; Devaux Brut Blanc de Noirs; Fleury Brut Pinot Blanc; Laherte Freres Brut Les 7; Laherte Freres Brut Les Vignes d‘Autrefois.

 

  1. Šampano gamintojai, jų klasifikavimo pagrindai. Šampanų skirstymas į atitinkamas grupes. Baziniai NV (ne vintažiniai) šampanai bei jų klasifikavimas pagal cukraus kiekį. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Lallier Brut Cuvee R.012 Nature (šampano namai); Devaux Extra Brut (kooperatyvas); Paul Clouet Brut Grand Cru (vynuogių augintojas); Gosset Petite Douceur (Extra Dry) Rose (šampano namai); Besserat de Belefon Cuvee des Moines Sec (šampano namai); Taittinger Demi-Sec (šampano namai).

 

  1. Blanc de Blancs bei Blanc de Noirs šampanai bei jų ypatumai, kitų vynuogių šampanai. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Bellefon de Bessarat Brut Blanc de Blancs Grand Cru (Cote de Blancs); Bonnaire Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru (Cote de Blancs); Francois Seconde Brut Blanc de Blancs 2009 Grand Cru (Montagne de Reims); Francois Seconde Brut Blanc de Noirs Grand Cru (Montagne de Reims); Lenoble Brut Blanc de Noirs 2009 Premier Cru (Vallee de la Marne); Devaux Brut Blanc de Noirs (Cote de Aube); Fleury Brut Pinot Blanc (Cote de Aube).

 

  1. Rose NV (ne vintažiniai) šampanai bei jų gamybos ypatumai, skirtumai, Rose de Saigne. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Geoffroy Brut Rose de Saignee; Larmandier Bernier Extra Brut Rose de Saignee; Leclerc Briant Brut Rubis De Noirs;  Alexandre Bonnet Brut Cuvee Noir Rose; Gonet-Medeville Cuvee Rose Premier Cru; Gosset Petite Douceur Rose.

 

  1. Organiniai ir biodinaminiai šampanai, jų ypatybės. Institucijos, atliekančios jų sertifikavimą bei keliami reikalavimai. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Larmandier-Bernier Non Dose Terre Vertus 2009 Premier Cru ; Leclerc-Briant Brut Les Crayeres Premier Cru; Marguet Extra Brut Amboniacus 2009 Grand Cru; Georges Laval Brut Nature Cumieres Premier Cru; Hugues Godme Extra Brut Fins Bois Grand Cru; Geoffroy Brut Empreinte 2007 Premier Cru.

 

  1. Vintažiniai ir prestižiniai šampanai, jų ypatybės bei skirstymas: Brut Nature; extra brut; rose; sec ir kt. Derliaus metų įtaka šių šampanų gamybai bei jų vertinimas. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Bollinger Brut 007 Vintage 2009; Philipponnat Sublime Reserve Sec 1996; Lallier Brut Cuvee Ouvrage Grand Cru; Ayala Brut Nature Cuvee Perle D‘Ayala 2002; Devaux Brut Stenope 2009; De Venoge Brut Princes Rose; Charlemagne Brut Mesnillesime 2005.

 

  1. Lie-dits ir Clos šampanai, jų specifika, išskirtinumai. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Philipponnat Brut Clos des Goisses 2006; Marguet Extra Brut Le Parc – Ambonnay 2011; Hugues Godme Extra Brut Les Romaines Mounier 2006; Geoffroy Brut Nature Les Houtrants Complantes; Leclerc Briant Brut Les Cherves Pierreuses Premier Cru; Francois Seconde Brut Puisieulx Les Petites Vignes Grand Cru

Programos kaina pirmosios grupės dalyviams – vos 320 EUR, paskubėkite registruotis! Tai padaryti galite el. paštu juozas@cognac.lt arba telefonu +37069815181.

Turite klausimų? Mielai atsakysime!

SANTE!

 

Juozo Kabašinsko Šampano mokykla

Išskirtinė proga profesionaliai pažvelgti į mėgstamą gėrimą – šampaną, sužinoti apie jo gamybą, klasifikavimą, ypatumus… Suprasti bei atpažinti visas skonines savybes, žinoti, kas jas lemia. Išmokti skaityti šampano butelių etiketes, degustuoti ir vertinti šampaną! Profesionali eksperto Juozo Kabašinsko šampano mokykla kviečia į pirmąjį 8-ių pamokų kursą, kuriame ne tik perprasime teorinę informaciją, bet viską išbandysime praktiškai – degustuosime geriausius bei retus šampanus.

Pirmosios Šampano mokyklos grupės užsiėmimų pradžia: lapkričio 21d., 18 val. Susitikimai vyks kiekvieną pirmadienį, jų trukmė 2-3 valandos.

Vieta: Grotthuss viešbučio restoranas (Ligoninės g. 7, Vilnius)

Mokymų pabaigoje bus išduodami įgytas žinias patvirtinantys sertifikatai. Ateityje bus organizuojami antrojo ir trečiojo, dar labiau specializuotų, mokymų lygiai, taip pat šampano ir maisto derinimo kursas su profesionaliu šefu.

 

Programa:

 

  1. Šampanės regiono bei subregionų ypatumai (skirtumai, gamyba, išskirtiniai terroir (vynuogių augimo aplinka), klasifikavimas (Grand Cru, Premier Cru, Autres Cru)). Šampano gamybos reglamentas (vynuogių nurinkimas, sulčių spaudimas, pirminės fermentacijos ypatumai, vynų maišymas, rezerviniai vynai, antrinė fermentacija, jos trukmė, mielių nuosėdų pašalinimas ir kt.). Šampano etikečių supratimas, vertinimas degustuojant. Šampano ir kitų putojančių vynų (Cremant) palyginimas.

Degustuosime:

Paul Clouet (Grand Cru – Bouzy, Montage de Reims); Bonnaire (Grand Cru – Cramant, Cote de Blancs); Lenoble (premier Cru –Vallee de la Marne); Ruffin & Fils (Autre Cru –Etoges, Cote de Blancs) ; Devaux (Autre Cru – Cote de Aube); Jacquart Brut Mosaique (Champagne) bei Cremant (Alzasas).

 

  1. Šampano gamybai naudojamos vynuogės ir šampanų įvairovė (baziniai maišyti, Blanc de Blancs, Blanc de Noirs ir kt.). Naudojamų šampano butelių talpos bei kokybiniai šampano skirtumai bei reglamentas. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Alexandre Bonnet Brut Harmonie de Blancs; Jacquart Brut Mosaique Blanc de Blancs 2009; Devaux Brut Blanc de Noirs; Fleury Brut Pinot Blanc; Laherte Freres Brut Les 7; Laherte Freres Brut Les Vignes d‘Autrefois.

 

  1. Šampano gamintojai, jų klasifikavimo pagrindai. Šampanų skirstymas į atitinkamas grupes. Baziniai NV (ne vintažiniai) šampanai bei jų klasifikavimas pagal cukraus kiekį. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Lallier Brut Cuvee R.012 Nature (šampano namai); Devaux Extra Brut (kooperatyvas); Paul Clouet Brut Grand Cru (vynuogių augintojas); Gosset Petite Douceur (Extra Dry) Rose (šampano namai); Besserat de Belefon Cuvee des Moines Sec (šampano namai); Taittinger Demi-Sec (šampano namai).

 

  1. Blanc de Blancs bei Blanc de Noirs šampanai bei jų ypatumai, kitų vynuogių šampanai. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Bellefon de Bessarat Brut Blanc de Blancs Grand Cru (Cote de Blancs); Bonnaire Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru (Cote de Blancs); Francois Seconde Brut Blanc de Blancs 2009 Grand Cru (Montagne de Reims); Francois Seconde Brut Blanc de Noirs Grand Cru (Montagne de Reims); Lenoble Brut Blanc de Noirs 2009 Premier Cru (Vallee de la Marne); Devaux Brut Blanc de Noirs (Cote de Aube); Fleury Brut Pinot Blanc (Cote de Aube).

 

  1. Rose NV (ne vintažiniai) šampanai bei jų gamybos ypatumai, skirtumai, Rose de Saigne. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Geoffroy Brut Rose de Saignee; Larmandier Bernier Extra Brut Rose de Saignee; Leclerc Briant Brut Rubis De Noirs;  Alexandre Bonnet Brut Cuvee Noir Rose; Gonet-Medeville Cuvee Rose Premier Cru; Gosset Petite Douceur Rose.

 

  1. Organiniai ir biodinaminiai šampanai, jų ypatybės. Institucijos, atliekančios jų sertifikavimą bei keliami reikalavimai. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Larmandier-Bernier Non Dose Terre Vertus 2009 Premier Cru ; Leclerc-Briant Brut Les Crayeres Premier Cru; Marguet Extra Brut Amboniacus 2009 Grand Cru; Georges Laval Brut Nature Cumieres Premier Cru; Hugues Godme Extra Brut Fins Bois Grand Cru; Geoffroy Brut Empreinte 2007 Premier Cru.

 

  1. Vintažiniai ir prestižiniai šampanai, jų ypatybės bei skirstymas: Brut Nature; extra brut; rose; sec ir kt. Derliaus metų įtaka šių šampanų gamybai bei jų vertinimas. Informacija ant butelių etikečių. Atpažinimas degustavimo metu.

Degustuosime:

Bollinger Brut 007 Vintage 2009; Philipponnat Sublime Reserve Sec 1996; Lallier Brut Cuvee Ouvrage Grand Cru; Ayala Brut Nature Cuvee Perle D‘Ayala 2002; Devaux Brut Stenope 2009; De Venoge Brut Princes Rose; Charlemagne Brut Mesnillesime 2005.

 

  1. Lie-dits ir Clos šampanai, jų specifika, išskirtinumai. Informacija ant butelių etikečių.

Degustuosime:

Philipponnat Brut Clos des Goisses 2006; Marguet Extra Brut Le Parc – Ambonnay 2011; Hugues Godme Extra Brut Les Romaines Mounier 2006; Geoffroy Brut Nature Les Houtrants Complantes; Leclerc Briant Brut Les Cherves Pierreuses Premier Cru; Francois Seconde Brut Puisieulx Les Petites Vignes Grand Cru

Programos kaina pirmosios grupės dalyviams – vos 320 EUR, paskubėkite registruotis! Tai padaryti galite el. paštu juozas@cognac.lt arba telefonu +37069815181.

Turite klausimų? Mielai atsakysime!

SANTE!

 

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *