Atgal

BOLLINGER šampanai – vieni iš geriausių šampanų

Šiomis dienomis buvo ruošiamas vieno žurnalo straipsnis apie BOLLINGER šampano namus, todėl buvo daromos šampanų nuotraukos, todėl norime pasidalinti jomis:

Apie Bollinger šampano namus bei jų šampanus pradėjau rinkti informaciją dar 2005 metais, nors mėgautis jų šampanais teko dar anksčiau. Toks poreikis atsirado planuojant savo pirmuosius vizitus į Šampanės regioną, tačiau sužinojus, kad Lietuvoje jau yra šio šampano atstovas, teko tik apgailestauti, kad jau esu pavėlavęs…. Kiekvieną kartą turėjau sau užsibrėštus tikslus ir dabar vadovaujuos tokia pačia taisykle, kad pirmiausia turiu nuvažiuoti pas gamintoją (nesvarbu ar tai šampanas, ar konjakas, ar viskis ar kt. gėrimas), susipažinti su savininkais/vadovais, padegustuoti ir pačiam įvertinti jų kokybę, išanalizuoti gėrimų vertinimus ir t.t. Taip pat sužinoti gamintojų lūkesčius bei kitus komercinius dalykus. Ir vėliau priimti pačiam sprendimą dėl atstovavimo. Taigi Bollinger šampano namai neatitiko mano principų – jie jau turėjo atstovą Lietuvai, todėl pirmųjų kelionių į šį regioną metu buvo pasirinkti kiti šio nuostabaus gėrimo gamintojai. Ir štai vieną 2008 metų kovo mėn. dieną pas mus Cognac boutique apsilankė Bollinger šampano namų atstovas Philippe Menguy, norėdamas asmeniškai susipažinti ir pasižiūrėti, kaip mums sekasi prekiauti kitų gamintojų šampanais. Tuo metu žinojau, kad Bollinger šampano namams priklauso kitas šampano gamintojas AYALA, kurio šampanus mes atstovavome nuo 2006 metų pradžios ir žinojau dar vieną Bollinger namų taisyklę, kad jų atstovai visame pasaulyje tik labai retais atvejais atstovauja Bollinger ir Ayala. Taigi pirmiausia gimė tokia mintis, kad tai draugiškas vizitas. Pokalbio metu, visiškai netikėtai, gavau pasiūlymą atstovauti Bollinger namus Lietuvoje, keičiant ankstesnį jų atstovą. Ir mes iš karto suformavome pirmajį užsakymą…. O skubėti vertė dar ir kita aplinkybė: rudenį turėjo prasidėti nauja Džeimso Bondo filmo premjera, todėl reikėjo iki to laiko padaryti įdirbį, kad šiuo šampanu galėtų džiaugtis bent keli restoranai bei jų svečiai. O dabar noriu perduoti Nidos Degutienės įspūdžius bei pateikti jos straipsnį apie Bollinger namus, o savus įspūdžius palieku ateičiai.

pdfBolinger 007 straipsnis

 

Šiomis dienomis buvo ruošiamas vieno žurnalo straipsnis apie BOLLINGER šampano namus, todėl buvo daromos šampanų nuotraukos, todėl norime pasidalinti jomis:

Apie Bollinger šampano namus bei jų šampanus pradėjau rinkti informaciją dar 2005 metais, nors mėgautis jų šampanais teko dar anksčiau. Toks poreikis atsirado planuojant savo pirmuosius vizitus į Šampanės regioną, tačiau sužinojus, kad Lietuvoje jau yra šio šampano atstovas, teko tik apgailestauti, kad jau esu pavėlavęs…. Kiekvieną kartą turėjau sau užsibrėštus tikslus ir dabar vadovaujuos tokia pačia taisykle, kad pirmiausia turiu nuvažiuoti pas gamintoją (nesvarbu ar tai šampanas, ar konjakas, ar viskis ar kt. gėrimas), susipažinti su savininkais/vadovais, padegustuoti ir pačiam įvertinti jų kokybę, išanalizuoti gėrimų vertinimus ir t.t. Taip pat sužinoti gamintojų lūkesčius bei kitus komercinius dalykus. Ir vėliau priimti pačiam sprendimą dėl atstovavimo. Taigi Bollinger šampano namai neatitiko mano principų – jie jau turėjo atstovą Lietuvai, todėl pirmųjų kelionių į šį regioną metu buvo pasirinkti kiti šio nuostabaus gėrimo gamintojai. Ir štai vieną 2008 metų kovo mėn. dieną pas mus Cognac boutique apsilankė Bollinger šampano namų atstovas Philippe Menguy, norėdamas asmeniškai susipažinti ir pasižiūrėti, kaip mums sekasi prekiauti kitų gamintojų šampanais. Tuo metu žinojau, kad Bollinger šampano namams priklauso kitas šampano gamintojas AYALA, kurio šampanus mes atstovavome nuo 2006 metų pradžios ir žinojau dar vieną Bollinger namų taisyklę, kad jų atstovai visame pasaulyje tik labai retais atvejais atstovauja Bollinger ir Ayala. Taigi pirmiausia gimė tokia mintis, kad tai draugiškas vizitas. Pokalbio metu, visiškai netikėtai, gavau pasiūlymą atstovauti Bollinger namus Lietuvoje, keičiant ankstesnį jų atstovą. Ir mes iš karto suformavome pirmajį užsakymą…. O skubėti vertė dar ir kita aplinkybė: rudenį turėjo prasidėti nauja Džeimso Bondo filmo premjera, todėl reikėjo iki to laiko padaryti įdirbį, kad šiuo šampanu galėtų džiaugtis bent keli restoranai bei jų svečiai. O dabar noriu perduoti Nidos Degutienės įspūdžius bei pateikti jos straipsnį apie Bollinger namus, o savus įspūdžius palieku ateičiai.

pdfBolinger 007 straipsnis

 

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *