Atgal

Naujiena: nauji Marguet šampanai: 2018 liepos mėn.

Gauti nauji šampanai, tačiau yra ir daugiau naujų, kurių anksčiau neturėjome ir jie yra gauti pirmą kartą. Tačiau pristatome visus naujai gautus MARGUET šampanus:

Marguet Brut Nature Shaman 14 Grand Cru

Vynuogės: 69 % Pinot Noir ir 31 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai vienų metų derliaus (2014) šampanas. Vyno fermentacija truko iki 2015 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018m. kovo m  , t.y. mažiau nei kad tris metus, todėl jis negali būti „vintages“. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis & biodinaminis šampanas. Šis šampanas pakeitė iki šiol buvusį bazinį šampaną „Element 11“, kurio pavadinimą uždraudė naudoti, tokį prekinį ženklą valdžiusi, JAV kompanija.

Marguet Brut Nature Shaman 14 Rose Grand Cru

Vynuogės: 33 % Pinot Noir ir 67 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai vienų metų derliaus (2013) šampanas. Vyno fermentacija truko iki 2015 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn. , t.y. mažiau nei kad tris metus, todėl jis negali būti „vintages“. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis & biodinaminis šampanas.

Marguet Brut Nature Ambonnay 2011 Grand Cru

Vynuogės: 51 % Pinot Noir ir 49 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2012 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių.  „Disgorgement“ atliktas 2017 m. gruodžio mėn., t.y. ant mielių butelyje daugiau kaip 5 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra įdėta ir sulfitų. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą.

Marguet Brut Nature Ambonnay Rose 2012 Grand Cru

Vynuogės: 43 % Pinot Noir ir 57 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2013 metų rugpjūčio mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. vasario mėn., t.y. ant mielių kiek mažiau nei kad 5 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra įdėta ir sulfitų.Tai sertifikuotas organinis šampanas. Pagaminta iš viso 3173 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Bouzy 2013 Grand Cru

Vynuogės: 77 % Pinot Noir ir 23 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Bouzy kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. Sulfitų kiekis daugiau kaip 20 kartų mažesnis nei kad leidžiamas kiekis (tik 15 mg/L SO2).“Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. beveik 4 metus ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 4406 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Chouilly 2013 Grand Cru

Vynuogės:  100 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Chouilly kaimelyje (subregionas Cote de Blancs). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m kovo mėn., t.y. beveik 4 metus. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2491 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Ay 2013 Grand Cru

Vynuogės: 62 % Pinot Noir ir 38 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Ay kaimelyje (subregionas Vallee de la Marne). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. beveik 4 metus ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 1028 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Avize-Cramant 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Avize ir Cramant kaimeliuose (abu subregionas Cote de Blancs). Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. ilgiau kaip 4 metai ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 1848 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Les Crayeres 2012 Grand Cru

Vynuogės: 72 % Pinot Noir ir 28 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (atitinkamai 1,13 ha bei 0,71 ha), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vynuogynai yra užsodinti 1958, 1970 ir 1974 (Pinot Noir vynuogės) bei 1970 metais (Chardonnay vynuogė). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Les Crayeres“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017 m. spalio mėn., t.y. kiek daugiau nei 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis šampanas. Pagaminta iš viso 4091 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Le Grande Ruelle 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Pinot Noir, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (tik 0,5 ha ir kurios buvo užsodintos 1967 metais), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Le Grande Ruelle“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017m. gruodžio mėn., t.y daugiau kaip 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2481 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Les Bermonts 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (0,5 ha, kurie buvo užsodinti 1952 metais), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Les Bermonts“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017m. lapkričio mėn., t.y. daugiau kaip 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, sulfitų kiekis daugiau kaip 10 kartų mažesnis nei kad leidžiamas kiekis (tik 30 mg/L SO2). Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2277 buteliai (0,75 L).

Marguet Sapience 2009 Premier Cru

Vynuogės: 25 % Pinot Noir, 25 % Pinot Meunier ir 50 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Premier Cru vynuogynų, esančių  Cumieres (subregionas Vallee de la Marne) ir Trepail (subregionas Montagne de Reims) kaimeliuose. Vyno fermentacija truko iki 2010 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. ant mielių butelyje ilgiau kaip 7 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis šampanas.

Rūsiuose ant mielių buteliuose bręsta 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 metų derliaus būsimi šampanai.

 

Juozas Kabašinskas

Gauti nauji šampanai, tačiau yra ir daugiau naujų, kurių anksčiau neturėjome ir jie yra gauti pirmą kartą. Tačiau pristatome visus naujai gautus MARGUET šampanus:

Marguet Brut Nature Shaman 14 Grand Cru

Vynuogės: 69 % Pinot Noir ir 31 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai vienų metų derliaus (2014) šampanas. Vyno fermentacija truko iki 2015 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018m. kovo m  , t.y. mažiau nei kad tris metus, todėl jis negali būti „vintages“. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis & biodinaminis šampanas. Šis šampanas pakeitė iki šiol buvusį bazinį šampaną „Element 11“, kurio pavadinimą uždraudė naudoti, tokį prekinį ženklą valdžiusi, JAV kompanija.

Marguet Brut Nature Shaman 14 Rose Grand Cru

Vynuogės: 33 % Pinot Noir ir 67 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai vienų metų derliaus (2013) šampanas. Vyno fermentacija truko iki 2015 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn. , t.y. mažiau nei kad tris metus, todėl jis negali būti „vintages“. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis & biodinaminis šampanas.

Marguet Brut Nature Ambonnay 2011 Grand Cru

Vynuogės: 51 % Pinot Noir ir 49 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2012 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių.  „Disgorgement“ atliktas 2017 m. gruodžio mėn., t.y. ant mielių butelyje daugiau kaip 5 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra įdėta ir sulfitų. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą.

Marguet Brut Nature Ambonnay Rose 2012 Grand Cru

Vynuogės: 43 % Pinot Noir ir 57 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2013 metų rugpjūčio mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. vasario mėn., t.y. ant mielių kiek mažiau nei kad 5 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra įdėta ir sulfitų.Tai sertifikuotas organinis šampanas. Pagaminta iš viso 3173 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Bouzy 2013 Grand Cru

Vynuogės: 77 % Pinot Noir ir 23 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Bouzy kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. Sulfitų kiekis daugiau kaip 20 kartų mažesnis nei kad leidžiamas kiekis (tik 15 mg/L SO2).“Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. beveik 4 metus ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 4406 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Chouilly 2013 Grand Cru

Vynuogės:  100 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Chouilly kaimelyje (subregionas Cote de Blancs). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m kovo mėn., t.y. beveik 4 metus. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2491 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Ay 2013 Grand Cru

Vynuogės: 62 % Pinot Noir ir 38 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Ay kaimelyje (subregionas Vallee de la Marne). Vyno fermentacija truko iki 2014 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. beveik 4 metus ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 1028 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Avize-Cramant 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Grand Cru vynuogynų, esančių Avize ir Cramant kaimeliuose (abu subregionas Cote de Blancs). Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. ilgiau kaip 4 metai ant mielių butelyje. Papildomai cukrus nėra dedamas. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 1848 buteliai (0,75 L).

Marguet Brut Nature Les Crayeres 2012 Grand Cru

Vynuogės: 72 % Pinot Noir ir 28 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (atitinkamai 1,13 ha bei 0,71 ha), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Vynuogynai yra užsodinti 1958, 1970 ir 1974 (Pinot Noir vynuogės) bei 1970 metais (Chardonnay vynuogė). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Les Crayeres“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017 m. spalio mėn., t.y. kiek daugiau nei 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis šampanas. Pagaminta iš viso 4091 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Le Grande Ruelle 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Pinot Noir, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (tik 0,5 ha ir kurios buvo užsodintos 1967 metais), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Le Grande Ruelle“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017m. gruodžio mėn., t.y daugiau kaip 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2481 butelys (0,75 L).

Marguet Brut Nature Les Bermonts 2012 Grand Cru

Vynuogės: 100 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų (0,5 ha, kurie buvo užsodinti 1952 metais), esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai tik iš nedidelio lieux-dit plotelio „Les Bermonts“ vynuogių. Vyno fermentacija truko iki 2013 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2017m. lapkričio mėn., t.y. daugiau kaip 4 metus ant mielių butelyje.  Papildomai cukrus nėra dedamas, sulfitų kiekis daugiau kaip 10 kartų mažesnis nei kad leidžiamas kiekis (tik 30 mg/L SO2). Tai perėjimo laikotarpis į organinę gamybą. Pagaminta iš viso 2277 buteliai (0,75 L).

Marguet Sapience 2009 Premier Cru

Vynuogės: 25 % Pinot Noir, 25 % Pinot Meunier ir 50 % Chardonnay, kurios yra perkamos iš Premier Cru vynuogynų, esančių  Cumieres (subregionas Vallee de la Marne) ir Trepail (subregionas Montagne de Reims) kaimeliuose. Vyno fermentacija truko iki 2010 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018 m. kovo mėn., t.y. ant mielių butelyje ilgiau kaip 7 metai. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis šampanas.

Rūsiuose ant mielių buteliuose bręsta 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 metų derliaus būsimi šampanai.

 

Juozas Kabašinskas

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *