Atgal

Šampano gerbėjams — išskirtinė šventė Lietuvoje

Kai jau viskas buvo pilnai suderinta bei pasiruošta ŠAMPANO VAKARAI šventei – reikėjo apie tai informuoti žiniasklaidą. Taigi sekė toks pranešimas, kurį paruošė žurnalistė Rasa Rėzaitė:

 

Pranešimas žiniasklaidai                                                                                             2015 m. spalio 1 d.

Šampano gerbėjams — išskirtinė šventė Lietuvoje

Spalio 1-2d.d. šampano mėgėjų bei gurmanų laukia ypatinga šventė – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas išskirtinis renginys „Šampano vakarai“. Jo metu prisistatys ir apie šampano subtilybes papasakos specialiai iš Prancūzijos atvykstantys trijų garsių šampano namų atstovai, vyks uždara, skirta ekspertams,  bei atvira degustacijos, taip pat su ypatingo šampano ragavimu derančios vakarienės, bus atidarytas net 100 skirtingų šampanų paragauti leidžiantis baras.

„Šampanas — tai nepakeičiamas šventės, pergalės, sėkmės gėrimas. Daugelis jį mėgstame, tačiau ne visi iš tiesų pasidomime, kuo išskirtinis šis gėrimas, kaip atskleisti geriausias jo skonines savybes, atskirti kokybę. Būtent norėdamas kelti šampano kultūros lygį Lietuvoje ir nusprendžiau surengti skoninę bei edukacinę šventę šio gėrimo mėgėjams“,- pasakoja pagr. renginio organizatorius Juozas Kabašinskas.

Renginio programa suskirstyta taip, kad sau įdomios, aktualios veiklos rastų kiekvienas gurmanas ir mėgėjas. Restoranų personalas kviečiamas į tik jiems skirtą pristatymą. Vyks visiems atvira net 19-os skirtingų šampanų degustacija, kurios metu žiniomis apie šio gėrimo gamybą, kultūrą, etiketą dalinsis bei geriausias skonines savybes pajausti mokys parodos organizatorius, gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas ir specialiai į renginį atvykstantys 3 garsių Prancūzijos šampano namų atstovai — BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cheriau.

Vyno ir šampano ekspertai bus pakviesti į uždarą aklą vintažinių šampanų degustaciją (angl. blind tasting): jos metu lygins didžiųjų šampano namų ir mažųjų gamintojų – vynuogių augintojų šampanus. Geriausi Lietuvoje someljė, vyno bei gėrimų ekspertai, vynų vertintojai, tokie kaip Rasa ir Arūnas Starkus, Mindaugas Jurkynas, Jurgita Jurkynienė, Laimonas Gryna, Rolandas Moskoliūnas, Beatričė Laurinavičienė ir kt., bus prašomi aklai įvertinti ragaujamus gėrimus ir išrinkti tą, kuris pasižymi geriausiomis skoninėmis savybėmis.  Ar tai bus vieno didžiųjų šampano namų, ar mažųjų gamintojų šampanas?

Gurmanai renginio metu turės galimybę paragauti ypatingai senų (1977, 1989 m. derliaus ir naujesnių), retų šampanų. Jie bus patiekti drauge su tituluočiausios Lietuvos kulinarės, gastronomijos meistrės Aldonos Gečienės specialiai kurta vakariene.

Norintys tiesiog paragauti skirtingų rūšių šampano bus pakviesti į vienam vakarui atsidarantį šampano barą — čia bus pristatomi net 42 skirtingi šampano gamintojai, 100 skirtingų šampanų! Be to, daugybę šampano rūšių bus galima įsigyti taurėmis, tai leis žmonėms išbandyti ir susipažinti su daugiau skirtingų skonių.

„Šampano vakarai — gana nedidelis, ne masinis, o tikros šampano kultūros puoselėjimui skirtas renginys. Norime ne tik suorganizuoti šventę gurmanams, bet ir suteikti progą visiems žmonėms paragauti geriausio šampano, daugiau apie jį sužinoti, išmokti atskirti pagrindines rūšis, pajausti skonio skirtumus. Tiesiog praplėsti akiratį, pagilinti žinias, palepinti skonio receptorius bei puikiai praleisti laiką“,- apie renginio tikslus pasakoja J. Kabašinskas.

„Metinis šampanų pardavimo augimas yra net 20-30%, tad gyvename šampano revoliucijos laikotarpiu. Norėtųsi, jog su vartojimu augtų ir šampano kultūra, tad edukacinė veikla yra labai svarbi. Visuomet siūlome nepraleisti progos susitikti su pačiais vyndariais, galinčiais pasidalinti išskirtinėms žiniomis; paragauti skirtingų gėrimų, juos palyginti, įvertinti skonius ir taip dėliotis savo vertybių skalę. Sveikiname renginio iniciatyvą: „Šampano vakaruose“ susipina laisvalaikis, gurmaniškas malonumas bei edukacija, todėl tai puikiaisiai atlieka neprievartinį vyno kultūros kėlimo darbą.“,- renginį įvertino „Vyno klubo“ įkūrėjai, vieni labiausiai vertinamų vyno ekspertų Lietuvoje Rasa ir Arūnas Starkus.

Renginio organizatorius:

Juozas Kabašinskas — ilgametę patirtį alkoholio versle turintis 23 šampano namų atstovas Lietuvoje, alkoholinių gėrimų importo ir platinimo UAB „JK gėrimų namai“ generalinis direktorius, konjako kolekcininkas. Atstovauja tokius šampano namus arba mažus gamintojus kaip Ayala, Bollinger, Bonnaire, Delamotte, Geoffroy, Gosset, Marguet, Philipponnat, Salon, ir kt.

 

 

Kai jau viskas buvo pilnai suderinta bei pasiruošta ŠAMPANO VAKARAI šventei – reikėjo apie tai informuoti žiniasklaidą. Taigi sekė toks pranešimas, kurį paruošė žurnalistė Rasa Rėzaitė:

 

Pranešimas žiniasklaidai                                                                                             2015 m. spalio 1 d.

Šampano gerbėjams — išskirtinė šventė Lietuvoje

Spalio 1-2d.d. šampano mėgėjų bei gurmanų laukia ypatinga šventė – pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas išskirtinis renginys „Šampano vakarai“. Jo metu prisistatys ir apie šampano subtilybes papasakos specialiai iš Prancūzijos atvykstantys trijų garsių šampano namų atstovai, vyks uždara, skirta ekspertams,  bei atvira degustacijos, taip pat su ypatingo šampano ragavimu derančios vakarienės, bus atidarytas net 100 skirtingų šampanų paragauti leidžiantis baras.

„Šampanas — tai nepakeičiamas šventės, pergalės, sėkmės gėrimas. Daugelis jį mėgstame, tačiau ne visi iš tiesų pasidomime, kuo išskirtinis šis gėrimas, kaip atskleisti geriausias jo skonines savybes, atskirti kokybę. Būtent norėdamas kelti šampano kultūros lygį Lietuvoje ir nusprendžiau surengti skoninę bei edukacinę šventę šio gėrimo mėgėjams“,- pasakoja pagr. renginio organizatorius Juozas Kabašinskas.

Renginio programa suskirstyta taip, kad sau įdomios, aktualios veiklos rastų kiekvienas gurmanas ir mėgėjas. Restoranų personalas kviečiamas į tik jiems skirtą pristatymą. Vyks visiems atvira net 19-os skirtingų šampanų degustacija, kurios metu žiniomis apie šio gėrimo gamybą, kultūrą, etiketą dalinsis bei geriausias skonines savybes pajausti mokys parodos organizatorius, gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas ir specialiai į renginį atvykstantys 3 garsių Prancūzijos šampano namų atstovai — BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cheriau.

Vyno ir šampano ekspertai bus pakviesti į uždarą aklą vintažinių šampanų degustaciją (angl. blind tasting): jos metu lygins didžiųjų šampano namų ir mažųjų gamintojų – vynuogių augintojų šampanus. Geriausi Lietuvoje someljė, vyno bei gėrimų ekspertai, vynų vertintojai, tokie kaip Rasa ir Arūnas Starkus, Mindaugas Jurkynas, Jurgita Jurkynienė, Laimonas Gryna, Rolandas Moskoliūnas, Beatričė Laurinavičienė ir kt., bus prašomi aklai įvertinti ragaujamus gėrimus ir išrinkti tą, kuris pasižymi geriausiomis skoninėmis savybėmis.  Ar tai bus vieno didžiųjų šampano namų, ar mažųjų gamintojų šampanas?

Gurmanai renginio metu turės galimybę paragauti ypatingai senų (1977, 1989 m. derliaus ir naujesnių), retų šampanų. Jie bus patiekti drauge su tituluočiausios Lietuvos kulinarės, gastronomijos meistrės Aldonos Gečienės specialiai kurta vakariene.

Norintys tiesiog paragauti skirtingų rūšių šampano bus pakviesti į vienam vakarui atsidarantį šampano barą — čia bus pristatomi net 42 skirtingi šampano gamintojai, 100 skirtingų šampanų! Be to, daugybę šampano rūšių bus galima įsigyti taurėmis, tai leis žmonėms išbandyti ir susipažinti su daugiau skirtingų skonių.

„Šampano vakarai — gana nedidelis, ne masinis, o tikros šampano kultūros puoselėjimui skirtas renginys. Norime ne tik suorganizuoti šventę gurmanams, bet ir suteikti progą visiems žmonėms paragauti geriausio šampano, daugiau apie jį sužinoti, išmokti atskirti pagrindines rūšis, pajausti skonio skirtumus. Tiesiog praplėsti akiratį, pagilinti žinias, palepinti skonio receptorius bei puikiai praleisti laiką“,- apie renginio tikslus pasakoja J. Kabašinskas.

„Metinis šampanų pardavimo augimas yra net 20-30%, tad gyvename šampano revoliucijos laikotarpiu. Norėtųsi, jog su vartojimu augtų ir šampano kultūra, tad edukacinė veikla yra labai svarbi. Visuomet siūlome nepraleisti progos susitikti su pačiais vyndariais, galinčiais pasidalinti išskirtinėms žiniomis; paragauti skirtingų gėrimų, juos palyginti, įvertinti skonius ir taip dėliotis savo vertybių skalę. Sveikiname renginio iniciatyvą: „Šampano vakaruose“ susipina laisvalaikis, gurmaniškas malonumas bei edukacija, todėl tai puikiaisiai atlieka neprievartinį vyno kultūros kėlimo darbą.“,- renginį įvertino „Vyno klubo“ įkūrėjai, vieni labiausiai vertinamų vyno ekspertų Lietuvoje Rasa ir Arūnas Starkus.

Renginio organizatorius:

Juozas Kabašinskas — ilgametę patirtį alkoholio versle turintis 23 šampano namų atstovas Lietuvoje, alkoholinių gėrimų importo ir platinimo UAB „JK gėrimų namai“ generalinis direktorius, konjako kolekcininkas. Atstovauja tokius šampano namus arba mažus gamintojus kaip Ayala, Bollinger, Bonnaire, Delamotte, Geoffroy, Gosset, Marguet, Philipponnat, Salon, ir kt.

 

 

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *