Atgal

“ŠAMPANO VAKARAI” ŠVENTĖS (spalio 1-2d.d.) apžvalga

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui laiko galima sudėlioti taškus ant „i“, pasidaryti kai kurias išvadas bei pasiruošti sekančių 2016 metų šventei, kuri bus ….. Kol kas tai paslaptis. Taigi peržvelkime visus šventės įvykius nuosekliai ir su kai kuriomis iliustacijomis

                                                                 “ŠAMPANO VAKARAI” ŠVENTĖS (spalio 1-2d.d.) apžvalga

Šampanas — tikra gėrimų karalienė, šventės, sėkmės, pergalės simbolis. Mes, „Cognac Boutique“, esame tikri burbuliukų mėgėjai! Atstovaujame 23 šampano namams, klientams siūlome įsigyti daugiau nei 500 skirtingų šampano butelių. Siekdami kelti šio gėrimo kultūrą Lietuvoje, organizuojame ir šampano degustacijas. Taigi, minėdami 9-erių metų šampano tiekimo į Lietuvą bei 4-erių metų degustacijų ciklo ŠAMPANO VAKARAI sukaktis š.m. spalio 1-2d. visus burbuliukų gerbėjus pakvietėme į ypatingą edukacinę ir skoninę šventę.

Į renginį atvyko trijų garsių Prancūzijos šampano namų atstovai: BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cherruau. Būtent šių trijų šampanų degustacija mini spaudos konferencijos metu ir prasidėjo mūsų renginys. Svečiai atvykusiems žurnalistams pasakojo apie Šampanės regioną, atstovaujamus šampano namus, šio gėrimo kultūrą Prancūzijoje. Susitikimų išdavoje buvo paruoštas keletas straipsnių, su kuriais jau tikriausia jau teko susipažinti ir juos galima rasti ir pas mus blog’e.

Spalio 1d. 19 val. prasidėjo pirmoji šventinė vakarienė: 20 žmonių susirinko pasimėgauti specialiu šampanų meniu ir prie gėrimų priderinta, vienos geriausių Lietuvoje virtuvės meistrių Aldonos Gečienės kurta vakariene. Ji prasidėjo Besserat de Bellefon Brut Cuvee Blanc de Blancs šampanu, prie kurio buvo valgomi „Macarons“ sausainiai su garstyčių kremu. Lenoble Brut Blanc de Noirs Millesime 2009 skoniui atsiskleisti padėjo ančių kepenėlių crème brulee su miško uogomis. Prie Lallier Brut Millesime 2008 Grand Cru buvo patiektos užkepto ožkos sūrio salotos, Delamotte Brut Blanc de Blancs Millesime 2007 — baravykų rizoto. Vakarienę vainikavo Devaux Brut Millesime 2005 ir Godme Brut Millesime 2006 šampanai ir jautienos Flank steikas su bulvių ir salierų miuslinu, svieste keptomis sojų pupelėmis. Iš Prancūzijos atvykę svečiai vakarienės dalyviams papasakojo apie atstovaujamus šampanus, visus kitus pristatė vakaro organizatorius ir gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas. Vakarienės dalyviai ne tik mėgavos šampanu, maistu, bet ir diskutavo apie keliones į Šampanės regioną, aptarinėjo išbandytus skonio derinius.

Spalio 2d. ryte BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cherruau vėl susitiko su žurnalistais, o 12:30 prasidėjo specialiai restoranų personalui skirta šampanų degustacija-pristatymas. Jame dalyvavo 20 restoranų atstovai, jiems atvykę šampano namų atstovai pristatė savo gėrimus, papasakojo jų gamybos, patiekimo subtilybes.

Po pristatymo restoranams vyko (15 val.) visiems atvira, net 19-os skirtingų šampanų degustacija. Dalyviai turėjo galimybę ne tik išgirsti apie kiekvieną jų, bet ir paragauti šių šampanų:

AYALA (Ayala Brut Nature); AR LENOBLE (Lenoble Brut Rose Terroirs); BESSERAT DE BELLEFON (Besserat de Bellefon Brut Cuvee des moines; Besserat de Bellefon Extra  Brut Cuvee des moines; Besserat de Bellefon Brut Rose Cuvee des moines);  BOLLINGER (Bollinger Brut Special Cuvee); BONNAIRE (Bonnaire Brut Blanc de Blancs Grand Cru); DELAMOTTE (Delamotte Brut); DEVAUX (Devaux Brut Cuvee D; Devaux Extra  Brut Ultra D; Devaux Brut Grande Reserve; Devaux Brut Blanc de Noirs);  GODME (Godme  Brut Blanc de Noirs Grand Cru); GONET-MEDEVILLE (Gonet – Madeville Brut Blanc de Blancs Premier Cru); LALLIER (Lallier Brut Cuvee R.012; Lallier Brut Blanc de Blancs Grand Cru; Lallier Brut Rose Grand Cru); MARGUET PERE & FILS (Marguet Brut Reserve Grand Cru); RUFFIN ET FILS (Ruffin Brut Chardonnay D’OR).

 

Į degustaciją atvykusių svečių tarpe buvo tiek profesionalų, tiek neseniai šampanu susidomėjusių žmonių. Visi džiaugėsi galimybe paragauti tiek skirtingų ir ypatingų šampanų: palyginus skonius ir aromatus kur kas lengviau suprasti, kokią įtaką tam daro vynuogių rūšis, terroir, derliaus metai, brandinimo tipas, laikas ir kt.

16 ekspertų: Rasa Starkus (Vyno klubas); Arūnas Starkus (Vyno klubas); Laimonas Gryna (vyno vertintojas); Rolandas Moskoliūnas (Lietuvos televizija); Beatriče Laurinavičienė (Verslo žinios); Vanessa Cherruau (Lallier); Pierre Damidot (Devaux); Fabien Henry ( Besserat de Bellefon); Redas (California Restoranas); Aidas Puklevičius (žurnalistas); Povilas Šafranauskas (viskio vertintojas); Mindaugas Žiemys (St Germain restoranas); Rimvydas Valatka (Veidas); Martynas Pravilonis (Vyno klubas); Ignas Simokaitis (Bordo vynų parduotuvė); Rasa Šnaideriene (Apvalaus Stalo restoranas) buvo pakviesti į aklą (blind) šampanų degustaciją. Jos metu ekspertai ragavo, vertino šiuos 18 šampanų:

Besserat de Bellefon Brut Cuvee des Moines Millesime 2006
Bonnaire Brut Millesime 2005 Grand Cru
Delamotte Brut Blanc de Blancs Millesime 2007
Deutz Brut Millesime 2007
Devaux Brut Millesime 2005
Eric Rodez Brut Ambonnay 2006 Grand Cru
Geofroy Brut Volupte Millesime 2007 Premier Cru
Gosset Brut Grand Millesime 2004
Hugues Godme Brut Millesime 2006
Lallier Brut Millesime 2008 Grand Cru
Lenoble Brut Blanc de Blancs Millesime 2008 Premier Cru
Louis-Roederer Brut Vintage 2008
Marguet Pere & Fils Brut Les Crayeres – Ambonnay Millesime 2009 Grand Cru
Ruffin & Fils Brut Cuvee Nobilis 2006 Grand Cru
Paul Clouet Millesime 2007 Grand Cru
Pol Roger Brut Millesime 2004
Rene Vazart Brut Blanc de Blancs Millesime 2002 Grand Cru
Taittinger Brut Millesime 2008

Kiekvienas aklos degustacijos dalyvis bandė atspėti, kurį šampaną ragauja; spėliojo: kokios vynuogių veislės, iš kokių metų derliaus yra pagamintas;  taip pat įvertinti visus gėrimus balais.

Susumavus visų blind-tasting dalyvių rezultatus pamatėme, jog pirmąją nuo paskutiniosios vietos skiria vos kiek daugiau nei 3 taškai (100-balėje sistemoje). Žemiausias 87,25 balas parodo, jog  visi šampanai įvertinti iš tiesų puikiai. Vis dėlto, galime įžvelgti tendenciją, jog geriausiai įvertinti senesni (2004 , 2005, 2006 m.) šampanai.

Kita svarbi renginio programos dalis —„California Tapas & Wine “ tapo tikru šampano baru! Visus maloniai stebino baro meniu: 42 skirtingų gamintojų sukurti 100 skirtingų šampano butelių. Iš jų net 21 pilstomas taurėmis (5 vintažiniai!), o taurės kaina vos 4,5 – 6,5 EUR.

pdfkvietimas i sampano bara

Vakaro metu skambėjo ir gyva muzika: grojo „Swing cats“. Тоkio Šampano baro gali pavydėti bet pačioje ŠAMPANĖJE esantys barai! Sulaukus didelio žmonių susidomėjimo, Šampano baras veikė iki pat pirmadienio, spalio 5 dienos!

Spalio 2d. renginį vainikavo ypatingai prabangi vakarienė, kurioje dalyvavo Prancūzijos ambasadorius Philippe JEANTAUD, Fabien Henry, Pierre Damidot, Vanessa Cherruau ir dar 31 svečias. Jie mėgavosi rinktiniais senais šampanais bei šešių patiekalų vakariene. Pirmiausia buvo ragaujamas LALLIER Brut Ouvrage Grand Cru šampanas, prie kurio buvo patiektas šokoladinis mini puodelis su gorgonzolos sūriu ir aviete. BESSERAT DE BELLEFON Brut Blanc de Blancs Cuvee des moines (1,5 L) šampano skoniui atsiskleisti padėjo su juo patiektas krevečių carpaccio su rožiniais pipirais ir citrusinėmis salotomis. DEVAUX Cuvee D Millesime 2000  (1,5 L) šampanu svečiai mėgavosi ragaudami arklienos tar-tar su smidrais, putpelės kiaušiniu ir petražolių perlais. Keptos jūros šukutės su artišokų kremu, parmezano traškučiais ir džiovintų alyvuogių pudra buvo patiekta su DEUTZ Blanc de Blanc 1998 šampanu (3 L). Po jo svečiai degustavo dar senesnį — HENRIOT Brut Millesime 1989 šampaną (3 L) , patiektą su Pirėnų kalnų pienu maitinto ėriuko liežuviu su keptais pastarnokais. Pagrindiniu vakarienės akcentu tapo prie fazano filė, įdarytos langustu, šampano kapučino ir pankolių piure patiektas DE VENOGE Brut Rose Millesime 1977 šampanas (1,5L). Vakarienės dalyviai juokavo, jog kai kurie jų — jaunesni už ragaujamą šampaną.

Šis renginys buvo labai plačiai  pristatytas ir spaudoje:

1. Portalas Delfi.lt išspausdino straipsnį: Kuo šampanas skiriasi nuo putojančio vyno? ( http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/j-kabasinskas-kuo-sampanas-skiriasi-nuo-putojancio-vyno.d?id=69316368)

2. „Šampano vakarai“ renginyje dalyvavusio Aido Puklevičiaus straipsnis (publikuotas 2015 10 13 žurnale „Stilius“)

3. Žurnalas STILIUS /2015.10.06d./ paruošė straipsnį apie Spalio 1-2d.d. suorganizuotą šampano šventę

4. Portalas lrytas.lt / 2015.10.14/ paruošė straipsnį: Nežinote, ką gerti? Rinkitės šampaną!

Su visais šiais strapsniais galite susipažinti ir šiame blg’e.

Apie šį rengini sukurtas filmas:

 

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui laiko galima sudėlioti taškus ant „i“, pasidaryti kai kurias išvadas bei pasiruošti sekančių 2016 metų šventei, kuri bus ….. Kol kas tai paslaptis. Taigi peržvelkime visus šventės įvykius nuosekliai ir su kai kuriomis iliustacijomis

                                                                 “ŠAMPANO VAKARAI” ŠVENTĖS (spalio 1-2d.d.) apžvalga

Šampanas — tikra gėrimų karalienė, šventės, sėkmės, pergalės simbolis. Mes, „Cognac Boutique“, esame tikri burbuliukų mėgėjai! Atstovaujame 23 šampano namams, klientams siūlome įsigyti daugiau nei 500 skirtingų šampano butelių. Siekdami kelti šio gėrimo kultūrą Lietuvoje, organizuojame ir šampano degustacijas. Taigi, minėdami 9-erių metų šampano tiekimo į Lietuvą bei 4-erių metų degustacijų ciklo ŠAMPANO VAKARAI sukaktis š.m. spalio 1-2d. visus burbuliukų gerbėjus pakvietėme į ypatingą edukacinę ir skoninę šventę.

Į renginį atvyko trijų garsių Prancūzijos šampano namų atstovai: BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cherruau. Būtent šių trijų šampanų degustacija mini spaudos konferencijos metu ir prasidėjo mūsų renginys. Svečiai atvykusiems žurnalistams pasakojo apie Šampanės regioną, atstovaujamus šampano namus, šio gėrimo kultūrą Prancūzijoje. Susitikimų išdavoje buvo paruoštas keletas straipsnių, su kuriais jau tikriausia jau teko susipažinti ir juos galima rasti ir pas mus blog’e.

Spalio 1d. 19 val. prasidėjo pirmoji šventinė vakarienė: 20 žmonių susirinko pasimėgauti specialiu šampanų meniu ir prie gėrimų priderinta, vienos geriausių Lietuvoje virtuvės meistrių Aldonos Gečienės kurta vakariene. Ji prasidėjo Besserat de Bellefon Brut Cuvee Blanc de Blancs šampanu, prie kurio buvo valgomi „Macarons“ sausainiai su garstyčių kremu. Lenoble Brut Blanc de Noirs Millesime 2009 skoniui atsiskleisti padėjo ančių kepenėlių crème brulee su miško uogomis. Prie Lallier Brut Millesime 2008 Grand Cru buvo patiektos užkepto ožkos sūrio salotos, Delamotte Brut Blanc de Blancs Millesime 2007 — baravykų rizoto. Vakarienę vainikavo Devaux Brut Millesime 2005 ir Godme Brut Millesime 2006 šampanai ir jautienos Flank steikas su bulvių ir salierų miuslinu, svieste keptomis sojų pupelėmis. Iš Prancūzijos atvykę svečiai vakarienės dalyviams papasakojo apie atstovaujamus šampanus, visus kitus pristatė vakaro organizatorius ir gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas. Vakarienės dalyviai ne tik mėgavos šampanu, maistu, bet ir diskutavo apie keliones į Šampanės regioną, aptarinėjo išbandytus skonio derinius.

Spalio 2d. ryte BESSERAT DE BELLEFON direktorius Fabien Henry, DEVAUX eksporto direktorius Pierre Damidot ir LALLIER eksporto direktorė Vanessa Cherruau vėl susitiko su žurnalistais, o 12:30 prasidėjo specialiai restoranų personalui skirta šampanų degustacija-pristatymas. Jame dalyvavo 20 restoranų atstovai, jiems atvykę šampano namų atstovai pristatė savo gėrimus, papasakojo jų gamybos, patiekimo subtilybes.

Po pristatymo restoranams vyko (15 val.) visiems atvira, net 19-os skirtingų šampanų degustacija. Dalyviai turėjo galimybę ne tik išgirsti apie kiekvieną jų, bet ir paragauti šių šampanų:

AYALA (Ayala Brut Nature); AR LENOBLE (Lenoble Brut Rose Terroirs); BESSERAT DE BELLEFON (Besserat de Bellefon Brut Cuvee des moines; Besserat de Bellefon Extra  Brut Cuvee des moines; Besserat de Bellefon Brut Rose Cuvee des moines);  BOLLINGER (Bollinger Brut Special Cuvee); BONNAIRE (Bonnaire Brut Blanc de Blancs Grand Cru); DELAMOTTE (Delamotte Brut); DEVAUX (Devaux Brut Cuvee D; Devaux Extra  Brut Ultra D; Devaux Brut Grande Reserve; Devaux Brut Blanc de Noirs);  GODME (Godme  Brut Blanc de Noirs Grand Cru); GONET-MEDEVILLE (Gonet – Madeville Brut Blanc de Blancs Premier Cru); LALLIER (Lallier Brut Cuvee R.012; Lallier Brut Blanc de Blancs Grand Cru; Lallier Brut Rose Grand Cru); MARGUET PERE & FILS (Marguet Brut Reserve Grand Cru); RUFFIN ET FILS (Ruffin Brut Chardonnay D’OR).

 

Į degustaciją atvykusių svečių tarpe buvo tiek profesionalų, tiek neseniai šampanu susidomėjusių žmonių. Visi džiaugėsi galimybe paragauti tiek skirtingų ir ypatingų šampanų: palyginus skonius ir aromatus kur kas lengviau suprasti, kokią įtaką tam daro vynuogių rūšis, terroir, derliaus metai, brandinimo tipas, laikas ir kt.

16 ekspertų: Rasa Starkus (Vyno klubas); Arūnas Starkus (Vyno klubas); Laimonas Gryna (vyno vertintojas); Rolandas Moskoliūnas (Lietuvos televizija); Beatriče Laurinavičienė (Verslo žinios); Vanessa Cherruau (Lallier); Pierre Damidot (Devaux); Fabien Henry ( Besserat de Bellefon); Redas (California Restoranas); Aidas Puklevičius (žurnalistas); Povilas Šafranauskas (viskio vertintojas); Mindaugas Žiemys (St Germain restoranas); Rimvydas Valatka (Veidas); Martynas Pravilonis (Vyno klubas); Ignas Simokaitis (Bordo vynų parduotuvė); Rasa Šnaideriene (Apvalaus Stalo restoranas) buvo pakviesti į aklą (blind) šampanų degustaciją. Jos metu ekspertai ragavo, vertino šiuos 18 šampanų:

Besserat de Bellefon Brut Cuvee des Moines Millesime 2006
Bonnaire Brut Millesime 2005 Grand Cru
Delamotte Brut Blanc de Blancs Millesime 2007
Deutz Brut Millesime 2007
Devaux Brut Millesime 2005
Eric Rodez Brut Ambonnay 2006 Grand Cru
Geofroy Brut Volupte Millesime 2007 Premier Cru
Gosset Brut Grand Millesime 2004
Hugues Godme Brut Millesime 2006
Lallier Brut Millesime 2008 Grand Cru
Lenoble Brut Blanc de Blancs Millesime 2008 Premier Cru
Louis-Roederer Brut Vintage 2008
Marguet Pere & Fils Brut Les Crayeres – Ambonnay Millesime 2009 Grand Cru
Ruffin & Fils Brut Cuvee Nobilis 2006 Grand Cru
Paul Clouet Millesime 2007 Grand Cru
Pol Roger Brut Millesime 2004
Rene Vazart Brut Blanc de Blancs Millesime 2002 Grand Cru
Taittinger Brut Millesime 2008

Kiekvienas aklos degustacijos dalyvis bandė atspėti, kurį šampaną ragauja; spėliojo: kokios vynuogių veislės, iš kokių metų derliaus yra pagamintas;  taip pat įvertinti visus gėrimus balais.

Susumavus visų blind-tasting dalyvių rezultatus pamatėme, jog pirmąją nuo paskutiniosios vietos skiria vos kiek daugiau nei 3 taškai (100-balėje sistemoje). Žemiausias 87,25 balas parodo, jog  visi šampanai įvertinti iš tiesų puikiai. Vis dėlto, galime įžvelgti tendenciją, jog geriausiai įvertinti senesni (2004 , 2005, 2006 m.) šampanai.

Kita svarbi renginio programos dalis —„California Tapas & Wine “ tapo tikru šampano baru! Visus maloniai stebino baro meniu: 42 skirtingų gamintojų sukurti 100 skirtingų šampano butelių. Iš jų net 21 pilstomas taurėmis (5 vintažiniai!), o taurės kaina vos 4,5 – 6,5 EUR.

pdfkvietimas i sampano bara

Vakaro metu skambėjo ir gyva muzika: grojo „Swing cats“. Тоkio Šampano baro gali pavydėti bet pačioje ŠAMPANĖJE esantys barai! Sulaukus didelio žmonių susidomėjimo, Šampano baras veikė iki pat pirmadienio, spalio 5 dienos!

Spalio 2d. renginį vainikavo ypatingai prabangi vakarienė, kurioje dalyvavo Prancūzijos ambasadorius Philippe JEANTAUD, Fabien Henry, Pierre Damidot, Vanessa Cherruau ir dar 31 svečias. Jie mėgavosi rinktiniais senais šampanais bei šešių patiekalų vakariene. Pirmiausia buvo ragaujamas LALLIER Brut Ouvrage Grand Cru šampanas, prie kurio buvo patiektas šokoladinis mini puodelis su gorgonzolos sūriu ir aviete. BESSERAT DE BELLEFON Brut Blanc de Blancs Cuvee des moines (1,5 L) šampano skoniui atsiskleisti padėjo su juo patiektas krevečių carpaccio su rožiniais pipirais ir citrusinėmis salotomis. DEVAUX Cuvee D Millesime 2000  (1,5 L) šampanu svečiai mėgavosi ragaudami arklienos tar-tar su smidrais, putpelės kiaušiniu ir petražolių perlais. Keptos jūros šukutės su artišokų kremu, parmezano traškučiais ir džiovintų alyvuogių pudra buvo patiekta su DEUTZ Blanc de Blanc 1998 šampanu (3 L). Po jo svečiai degustavo dar senesnį — HENRIOT Brut Millesime 1989 šampaną (3 L) , patiektą su Pirėnų kalnų pienu maitinto ėriuko liežuviu su keptais pastarnokais. Pagrindiniu vakarienės akcentu tapo prie fazano filė, įdarytos langustu, šampano kapučino ir pankolių piure patiektas DE VENOGE Brut Rose Millesime 1977 šampanas (1,5L). Vakarienės dalyviai juokavo, jog kai kurie jų — jaunesni už ragaujamą šampaną.

Šis renginys buvo labai plačiai  pristatytas ir spaudoje:

1. Portalas Delfi.lt išspausdino straipsnį: Kuo šampanas skiriasi nuo putojančio vyno? ( http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/j-kabasinskas-kuo-sampanas-skiriasi-nuo-putojancio-vyno.d?id=69316368)

2. „Šampano vakarai“ renginyje dalyvavusio Aido Puklevičiaus straipsnis (publikuotas 2015 10 13 žurnale „Stilius“)

3. Žurnalas STILIUS /2015.10.06d./ paruošė straipsnį apie Spalio 1-2d.d. suorganizuotą šampano šventę

4. Portalas lrytas.lt / 2015.10.14/ paruošė straipsnį: Nežinote, ką gerti? Rinkitės šampaną!

Su visais šiais strapsniais galite susipažinti ir šiame blg’e.

Apie šį rengini sukurtas filmas:

 

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *