Atgal

Straipsnis apie GOSSET sampano namus

Ant Lietuvių stalo – gėrimas kurį vertino karaliai

Rasa Rėzaite

2016 09 12

http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/ant-lietuviu-stalo-gerimas-kuri-vertino-karaliai.htm

Lietuvoje šampano rinka auga kasmet, daugelis žmonių jau atskiria šį gėrimą nuo paprasto putojančio vyno ir vis daugiau dėmesio skiria kokybei, o ne kiekybei. Kaip bebūtų, pas mus šampano kultūra vis dar formuojasi ir auga.  Prancūzai savo pasididžiavimui – šampanui – reiklesni, čia kasmet vyksta šampano namų vertinimai, jie savo gėrimų kokybę siekia patvirtinti pripažintais sertifikatais. Vienas didžiausių įvertinimų yra «Entreprise du Patrimoine Vivant» (angl. Living Heritage Company) apdovanojimas, skiriamas Prancūzijos Ekonomikos, Finansų ir Pramonės ministerijos. Tokį apdovanojimą turi vos 2 šampano namai iš daugiau nei 300 esančių Šampanės regione! Vieni jų – Lietuvos gurmanų pamėgti ir įvertinti GOSSET namai.

Gosset – tai seniausi vyno gamintojai Šampanės regione, namai įkurti 1584 m. Jie išsiskiria ne tik puoselėjamomis senosiomis gamybos tradicijomis, bet taip pat yra vieni iš nedaugelio, nenaudojantys malolaktinės fermentacijos – taip šampane atskleidžiamas natūralus vaisiškumas, gaivumas. Akivaizdu, jog toks sprendimas pasiteisina: Gosset pripažinti vieni iš 10 geriausių šampano namų pasaulyje.

Kuo išskirtiniai tokių puikių įvertinimų sulaukę namai pasakoja jų Viešųjų ryšių vadovė Nathalie Dufour.

Gosset namai šampaną veikia jau 432 metus. Kuo ypatinga Jūsų namų istorija?

Gosset šeimos istorija prasidėjo XVI a., kai Jean GOSSET (1484–1556) ėmė gaminti neputojančius vynus. Daugiausia – raudoną vyną, iš paties užaugintų vynuogių. Jau tada Ay (Šampanė) ir Beaune (Burgundija) vietovių vynai buvo pagrindinis ir geriausias Prancūzijos karalių pasirinkimas. Ay vynuose burbuliukai atsirado tik XVIII a. Nuo XVI a. aistra vyndarystei ir žinios, gamybos paslaptys keliavo iš kartos į kartą. Kiekvienas iš 16-os šeimos kartų turėjo vieną pagrindinį tikslą – tobulinti vynuogių augimo aplinką (terroir) ir atskleisti geriausias jos savybes.

2/3p paysage

XX a. namų valdymą perėmė Cointreau šeima (konjako namai FRAPIN). Šimtmečiais puoselėtas tradicijas sujungus su nauju požiūriu gimė CELEBRIS Vintage Cuvées – šampanas, kurio dėka Gosset tapo vienu iš prestižinių namų etalonų tiek Prancūzijoje, tiek užsienyje.

Jau kelis šimtmečius „Seniausi vyno namai Šampanėje: Ay 1584“ kuria namų stilių, kuris yra tarsi stilingo gyvenimo ir gero skonio šventė. Gosset gėrimais mėgaujasi net daugiausiai pasiekę gurmanai ir visi, kam patinka puikus, elegantiškas, svaraus skonio šampanas. Kiekvienas butelys – tai gyvas išskirtinio meistriškumo prisiminimas. Visi namų istorijos šimtmečiai tik padėjo tai įrodyti.

Kokių senų gamybos tradicijų laikotės iki šiol?  

Kai baigiame pirmąją alkoholio fermentaciją, sąmoningai nedarome antrinės, malolaktinės fermentacijos. Taip užtikriname, kad vynai maksimaliai išlaikytų natūralų gaivumą, vaisiškumą. Mūsų gamybos metodai nesikeičia jau daugybę metų, jie puikiai pritaikyti būtent Gosset vynų stiliui, laikymo rūsiuose sąlygoms ir t.t. Visada rinkomės tik geriausias Premier ir Grand cru augančias vynuoges (Chardonnay, Pinot Noir bei Pinot Meunier).

galerie-6_h800

Vyną kaip ir anksčiau brandiname nedidelėse statinėse, atskiriant jas pagal vynuogių rūšis, kilmę ir t.t. Nuolat ieškome tobulo gaivumo, uogų tyrimų ir skonio stiprumo balanso, puikiai atspindinčio Gosset stilių, ir mums tai sekasi!

Gosset šampano namai turi (ir visur viešai pateikia) nepriekaištingo skonio bei kokybės chartiją. Gal galite apie ją papasakoti?

Ši chartija – tai mūsų namų įsipareigojimas kiekvienam šampano mylėtojui; ja užtikriname kilmingas vyno šaknis, pagrindines puoselėjamas vertybes, nepriekaištingas tradicijas. Chartijoje – 14 punktų, apimančių vynuogių puoselėjimo, rinkimo ir jų sulčių spaudimo taisykles, gamybos procesus, mūsų įsipareigojimus ir vientisą, nepriekaištingą šampano stilių.

Kuriuose Šampanės subregionuose yra Jūsų vynuogynai? Ar užauginamo derliaus užtenka visai produkcijai?

Mūsų vynuogynai sudaro tik 9,6 hektaro: 5,6 ha geriausiose Ay vietovėse (Grand Cru), kur mums priklauso ir Asniers, Froide Terre, Croix Coureelle, Loiselu ploteliai (liex-dits); 3,5 ha Marcuil, Dizy (Premier Cru) ir Avenay (Premier Cru) vietovėse; 1,24 ha Chouilly vietovėje (Grand Cru). Per metus pagaminame 1,3 mln. butelių, tam užauginamo derliaus neužtenka, todėl didžiąją dalį vynuogių perkame. Bendradarbiaujame net su 200 augintojų iš 70 skirtingų kaimelių, visi aplink Ay ir Epernay. Tai – patikimi partneriai, iš kurių Gosset namai vynuoges perka šimtmečiais, paprastai ši partnerystė keliauja iš kartos į kartą.

Savo pagrindines patalpas neseniai perkėlėte iš Ay į Epernay. Kodėl?

Per paskutinius 15-20 metų mūsų gamyba labai išaugo, patalpos Ay tapo per mažos. Epernay įsigytos žemės, vyno rūsiai ir kt. mums leidžia čia laikyti apie 2,5 mln. butelių bei dar 26 000 hektolitrų vyno. Kaip bebūtų, Ay turimas patalpas taip pat saugojame ir naudojame: čia vyną išpilstome į butelius, brandiname ir t.t.

Koks Jūsų šampanų stilius? Kiek laiko paprastai brandinate gėrimus?

Šampaną brandiname mažiausiai 3, bet dažniausiai daugiau, kai kurį – net 15 metų! Prieš pagamindami puikų šampaną visada pagaminame puikų vyną. Ilgas jo brandinimas, taip pat malolaktinės fermentacijos atsisakymas, nepriekaištingos kokybės vynuogės ir ištobulinti gamybos procesai padeda sukurti labai gaivų, kreminį skonį su vaisiškais poskoniais, ilgai išliekančiais aromatais ir labai mažais burbuliukais.

Gosset namų šampaną daugelis atpažįsta ir iš unikalių antikinių butelių. Ar seniai juos naudojate?  

galerie-13_h800

Iš tiesų, antikinės (Grande Réserve, Grand Blanc de Blancs Grand Rosé, Grand Millésime ir Petite Douceur Rosé) bei CELEBRIS šampano kolekcijų buteliai – ypatingi. Šiuos unikalios formos butelius Gosset šeima naudoja jau nuo 1736-ųjų metų.

Šiais metais pristatėte išskirtinį, daugiau nei 15 metų brandintą NV Cuvee. Papasakokite?

Tai – šampanas iš praėjusio amžiaus! Jis mūsų rūsiuose buvo jau 1999 m. Gosset namų stilių ypatingu šampanu atskleisti padėjo dabar jau buvęs vyndarys, rūsių vadovas Jean Pierre Mareigner. Šiam tikslui pasiekti buvo maišomi kelių skirtingų derlių šampanai, jį sudaro 60% Chardonnay iš Mesnil –sur – Oger (Grand Cru), Cramant (Grand Cru), Villers-Marmery (Premier Cru) vietovių ir 40% Pinot Noir vynuogių iš Ambonnay (Grand Cru), Aÿ (Grand Cru), and Mareuil-sur- Aÿ (Premier Cru) vietovių; šampano dozažas – 7g cukraus / L. Jean Pierre Mareigner apie šį šampaną sakė: prailgintas brandinimas, jokios malolaktinės fermentacijos, daugiau nei 15 metų rūsiuose – visa tai šampanui leido išlaikyti savo gaivumą, eleganciją, kartu sukuriant nepaprastą skonių ir poskonių balansą. Burbuliukai puikiai pasitarnauja šio vyno atsiskleidimui.

Visai neseniai staiga netekote vyndario, rūsių vadovo Jean Pierre Mareigner. Kas dabar eina šias pareigas?

Taip, Jean Pierre Mareigner pas mus dirbo daugiau nei 33 metus, jo indėlis į Gosset namų sėkmę – didžiulis. Netektis buvo netikėta ir, žinoma, skaudi. Kaip bebūtų, mūsų rūsiai pilni jo darbo vaisių, ilgai priminsiančių apie nepaprastą indėlį. Dabar mūsų rūsių vadovas yra Odilon de Varine. Jis – labai patyręs enologas, nuo 2006 m. buvęs Gosset vykdančiuoju skyriaus direktoriumi. „Mūsų tikslas – su tokia pačia aistra ir taip pat kokybiškai tęsti buvusio rūsių vadovo darbus“,- pranešdamas apie naujas pareigas sakė Odilon de Varine.

Prieš 3 metus gavote «Entreprise du Patrimoine Vivant» (angl. Living Heritage Company) apdovanojimą, kurį visame regione turi vos 2 šampano namai. Ką byloja šis įvertinimas?

Šiuo apdovanojimu Prancūzijoje įvertinamos įmonės, turinčios puikių amatų ir pramonės įgūdžių; su ilga prekybos istorija, naujoviškais gebėjimais ir retomis techninėmis žiniomis, padėjusiomis užsitarnauti savo reputaciją. Tradicijos ir inovacijos, kūrybiškumas, atsidavimas darbui ir aistra, paveldo saugojimas ir perspektyva ateičiai, produkcijos kokybė, eksporto apimtys – į visa tai atsižvelgiama skiriant šį Ekonomikos, Finansų ir Pramonės ministerijos apdovanojimą. Mums tai – iš tiesų puikus įvertinimas!

Eksportuojate daugiau nei 50% produkcijos. Į kurias šalis?

Gosset šampano galite 5-iuose kontinentuose, daugiau nei 80 pasaulio šalių. Daugiausia šampano eksportuojame į Vokietiją, JAV, Didžiąją Britaniją, Šveicariją, Italiją. Nors Lietuvoje šampano rinka maža, jaučiame, kaip auga maisto ir gėrimų kultūra, vystosi aukščiausios klasės gastronomija. Kartu auga ir Gosset šampanų paklausa.

GOSSET šampano namų atstovas Lietuvoje, „Cognac Boutique“ parduotuvės vadovas Juozas Kabašinskas pasakoja, jog tai – vienas iš labiausiai mūsų šalies gurmanų įvertintų šampanų.

Pirmą kartą Gosset šampano J. Kabašinskas paragavo 2004 m. sausį, lankydamasis Konjako regione, konjako namuose Frapin. Čia šampaną patiekė prieš vakarienę.

„Pagalvojome, jog tai puikus aperityvas. Tačiau kodėl ragavome būtent Gosset šampaną, supratau kiek vėliau, antrojo susitikimo (tų pačių metų kovą) metu. Pasirodo, mūsų atstovauti pradėti konjako namai Frapin (Cointreau šeima) dar 1994 m. įsigijo Gosset šampano namus! Apsilankėme Gosset šampano namuose Ay miestelyje ir nuo 2006 m. tapome ir šių puikių šampano namų atstovais. Galbūt daug kam tai atrodo keista, tačiau namams Lietuvoje sėkmingai atstovaujame drauge su „Šiaulių tara““, – pasakojo J. Kabašinskas.

Jis džiaugiasi, jog puikių įvertinimų šampanas sulaukia ne tik Lietuvoje: autoritetingo  Prancūzijos žurnalo LE REVUE DU VIN DE FRANCE sudarytame 50 geriausių šampano namų sąraše GOSSET atsidūrė 4-oje vietoje, 2016 m. „Drinks International“ geidžiamiausių pasaulio šampanų 30-uke  – 13-oje vietoje. Beje, gėrimų ekspertas prisipažino, jog jam įsimintiniausias ir iki šių dienų vienas geriausių Gosset šampanų – tai 1996 m. Gosset Grand Millesime. „Mėgaujuosi juo, kai norisi kažko iš tiesų ypatingo. Deja, liko tik vienas butelys… Vienai ypatingai progai“,- sakė J. Kabašinskas.

GOSSET Galerija:

Ant Lietuvių stalo – gėrimas kurį vertino karaliai

Rasa Rėzaite

2016 09 12

http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/ant-lietuviu-stalo-gerimas-kuri-vertino-karaliai.htm

Lietuvoje šampano rinka auga kasmet, daugelis žmonių jau atskiria šį gėrimą nuo paprasto putojančio vyno ir vis daugiau dėmesio skiria kokybei, o ne kiekybei. Kaip bebūtų, pas mus šampano kultūra vis dar formuojasi ir auga.  Prancūzai savo pasididžiavimui – šampanui – reiklesni, čia kasmet vyksta šampano namų vertinimai, jie savo gėrimų kokybę siekia patvirtinti pripažintais sertifikatais. Vienas didžiausių įvertinimų yra «Entreprise du Patrimoine Vivant» (angl. Living Heritage Company) apdovanojimas, skiriamas Prancūzijos Ekonomikos, Finansų ir Pramonės ministerijos. Tokį apdovanojimą turi vos 2 šampano namai iš daugiau nei 300 esančių Šampanės regione! Vieni jų – Lietuvos gurmanų pamėgti ir įvertinti GOSSET namai.

Gosset – tai seniausi vyno gamintojai Šampanės regione, namai įkurti 1584 m. Jie išsiskiria ne tik puoselėjamomis senosiomis gamybos tradicijomis, bet taip pat yra vieni iš nedaugelio, nenaudojantys malolaktinės fermentacijos – taip šampane atskleidžiamas natūralus vaisiškumas, gaivumas. Akivaizdu, jog toks sprendimas pasiteisina: Gosset pripažinti vieni iš 10 geriausių šampano namų pasaulyje.

Kuo išskirtiniai tokių puikių įvertinimų sulaukę namai pasakoja jų Viešųjų ryšių vadovė Nathalie Dufour.

Gosset namai šampaną veikia jau 432 metus. Kuo ypatinga Jūsų namų istorija?

Gosset šeimos istorija prasidėjo XVI a., kai Jean GOSSET (1484–1556) ėmė gaminti neputojančius vynus. Daugiausia – raudoną vyną, iš paties užaugintų vynuogių. Jau tada Ay (Šampanė) ir Beaune (Burgundija) vietovių vynai buvo pagrindinis ir geriausias Prancūzijos karalių pasirinkimas. Ay vynuose burbuliukai atsirado tik XVIII a. Nuo XVI a. aistra vyndarystei ir žinios, gamybos paslaptys keliavo iš kartos į kartą. Kiekvienas iš 16-os šeimos kartų turėjo vieną pagrindinį tikslą – tobulinti vynuogių augimo aplinką (terroir) ir atskleisti geriausias jos savybes.

2/3p paysage

XX a. namų valdymą perėmė Cointreau šeima (konjako namai FRAPIN). Šimtmečiais puoselėtas tradicijas sujungus su nauju požiūriu gimė CELEBRIS Vintage Cuvées – šampanas, kurio dėka Gosset tapo vienu iš prestižinių namų etalonų tiek Prancūzijoje, tiek užsienyje.

Jau kelis šimtmečius „Seniausi vyno namai Šampanėje: Ay 1584“ kuria namų stilių, kuris yra tarsi stilingo gyvenimo ir gero skonio šventė. Gosset gėrimais mėgaujasi net daugiausiai pasiekę gurmanai ir visi, kam patinka puikus, elegantiškas, svaraus skonio šampanas. Kiekvienas butelys – tai gyvas išskirtinio meistriškumo prisiminimas. Visi namų istorijos šimtmečiai tik padėjo tai įrodyti.

Kokių senų gamybos tradicijų laikotės iki šiol?  

Kai baigiame pirmąją alkoholio fermentaciją, sąmoningai nedarome antrinės, malolaktinės fermentacijos. Taip užtikriname, kad vynai maksimaliai išlaikytų natūralų gaivumą, vaisiškumą. Mūsų gamybos metodai nesikeičia jau daugybę metų, jie puikiai pritaikyti būtent Gosset vynų stiliui, laikymo rūsiuose sąlygoms ir t.t. Visada rinkomės tik geriausias Premier ir Grand cru augančias vynuoges (Chardonnay, Pinot Noir bei Pinot Meunier).

galerie-6_h800

Vyną kaip ir anksčiau brandiname nedidelėse statinėse, atskiriant jas pagal vynuogių rūšis, kilmę ir t.t. Nuolat ieškome tobulo gaivumo, uogų tyrimų ir skonio stiprumo balanso, puikiai atspindinčio Gosset stilių, ir mums tai sekasi!

Gosset šampano namai turi (ir visur viešai pateikia) nepriekaištingo skonio bei kokybės chartiją. Gal galite apie ją papasakoti?

Ši chartija – tai mūsų namų įsipareigojimas kiekvienam šampano mylėtojui; ja užtikriname kilmingas vyno šaknis, pagrindines puoselėjamas vertybes, nepriekaištingas tradicijas. Chartijoje – 14 punktų, apimančių vynuogių puoselėjimo, rinkimo ir jų sulčių spaudimo taisykles, gamybos procesus, mūsų įsipareigojimus ir vientisą, nepriekaištingą šampano stilių.

Kuriuose Šampanės subregionuose yra Jūsų vynuogynai? Ar užauginamo derliaus užtenka visai produkcijai?

Mūsų vynuogynai sudaro tik 9,6 hektaro: 5,6 ha geriausiose Ay vietovėse (Grand Cru), kur mums priklauso ir Asniers, Froide Terre, Croix Coureelle, Loiselu ploteliai (liex-dits); 3,5 ha Marcuil, Dizy (Premier Cru) ir Avenay (Premier Cru) vietovėse; 1,24 ha Chouilly vietovėje (Grand Cru). Per metus pagaminame 1,3 mln. butelių, tam užauginamo derliaus neužtenka, todėl didžiąją dalį vynuogių perkame. Bendradarbiaujame net su 200 augintojų iš 70 skirtingų kaimelių, visi aplink Ay ir Epernay. Tai – patikimi partneriai, iš kurių Gosset namai vynuoges perka šimtmečiais, paprastai ši partnerystė keliauja iš kartos į kartą.

Savo pagrindines patalpas neseniai perkėlėte iš Ay į Epernay. Kodėl?

Per paskutinius 15-20 metų mūsų gamyba labai išaugo, patalpos Ay tapo per mažos. Epernay įsigytos žemės, vyno rūsiai ir kt. mums leidžia čia laikyti apie 2,5 mln. butelių bei dar 26 000 hektolitrų vyno. Kaip bebūtų, Ay turimas patalpas taip pat saugojame ir naudojame: čia vyną išpilstome į butelius, brandiname ir t.t.

Koks Jūsų šampanų stilius? Kiek laiko paprastai brandinate gėrimus?

Šampaną brandiname mažiausiai 3, bet dažniausiai daugiau, kai kurį – net 15 metų! Prieš pagamindami puikų šampaną visada pagaminame puikų vyną. Ilgas jo brandinimas, taip pat malolaktinės fermentacijos atsisakymas, nepriekaištingos kokybės vynuogės ir ištobulinti gamybos procesai padeda sukurti labai gaivų, kreminį skonį su vaisiškais poskoniais, ilgai išliekančiais aromatais ir labai mažais burbuliukais.

Gosset namų šampaną daugelis atpažįsta ir iš unikalių antikinių butelių. Ar seniai juos naudojate?  

galerie-13_h800

Iš tiesų, antikinės (Grande Réserve, Grand Blanc de Blancs Grand Rosé, Grand Millésime ir Petite Douceur Rosé) bei CELEBRIS šampano kolekcijų buteliai – ypatingi. Šiuos unikalios formos butelius Gosset šeima naudoja jau nuo 1736-ųjų metų.

Šiais metais pristatėte išskirtinį, daugiau nei 15 metų brandintą NV Cuvee. Papasakokite?

Tai – šampanas iš praėjusio amžiaus! Jis mūsų rūsiuose buvo jau 1999 m. Gosset namų stilių ypatingu šampanu atskleisti padėjo dabar jau buvęs vyndarys, rūsių vadovas Jean Pierre Mareigner. Šiam tikslui pasiekti buvo maišomi kelių skirtingų derlių šampanai, jį sudaro 60% Chardonnay iš Mesnil –sur – Oger (Grand Cru), Cramant (Grand Cru), Villers-Marmery (Premier Cru) vietovių ir 40% Pinot Noir vynuogių iš Ambonnay (Grand Cru), Aÿ (Grand Cru), and Mareuil-sur- Aÿ (Premier Cru) vietovių; šampano dozažas – 7g cukraus / L. Jean Pierre Mareigner apie šį šampaną sakė: prailgintas brandinimas, jokios malolaktinės fermentacijos, daugiau nei 15 metų rūsiuose – visa tai šampanui leido išlaikyti savo gaivumą, eleganciją, kartu sukuriant nepaprastą skonių ir poskonių balansą. Burbuliukai puikiai pasitarnauja šio vyno atsiskleidimui.

Visai neseniai staiga netekote vyndario, rūsių vadovo Jean Pierre Mareigner. Kas dabar eina šias pareigas?

Taip, Jean Pierre Mareigner pas mus dirbo daugiau nei 33 metus, jo indėlis į Gosset namų sėkmę – didžiulis. Netektis buvo netikėta ir, žinoma, skaudi. Kaip bebūtų, mūsų rūsiai pilni jo darbo vaisių, ilgai priminsiančių apie nepaprastą indėlį. Dabar mūsų rūsių vadovas yra Odilon de Varine. Jis – labai patyręs enologas, nuo 2006 m. buvęs Gosset vykdančiuoju skyriaus direktoriumi. „Mūsų tikslas – su tokia pačia aistra ir taip pat kokybiškai tęsti buvusio rūsių vadovo darbus“,- pranešdamas apie naujas pareigas sakė Odilon de Varine.

Prieš 3 metus gavote «Entreprise du Patrimoine Vivant» (angl. Living Heritage Company) apdovanojimą, kurį visame regione turi vos 2 šampano namai. Ką byloja šis įvertinimas?

Šiuo apdovanojimu Prancūzijoje įvertinamos įmonės, turinčios puikių amatų ir pramonės įgūdžių; su ilga prekybos istorija, naujoviškais gebėjimais ir retomis techninėmis žiniomis, padėjusiomis užsitarnauti savo reputaciją. Tradicijos ir inovacijos, kūrybiškumas, atsidavimas darbui ir aistra, paveldo saugojimas ir perspektyva ateičiai, produkcijos kokybė, eksporto apimtys – į visa tai atsižvelgiama skiriant šį Ekonomikos, Finansų ir Pramonės ministerijos apdovanojimą. Mums tai – iš tiesų puikus įvertinimas!

Eksportuojate daugiau nei 50% produkcijos. Į kurias šalis?

Gosset šampano galite 5-iuose kontinentuose, daugiau nei 80 pasaulio šalių. Daugiausia šampano eksportuojame į Vokietiją, JAV, Didžiąją Britaniją, Šveicariją, Italiją. Nors Lietuvoje šampano rinka maža, jaučiame, kaip auga maisto ir gėrimų kultūra, vystosi aukščiausios klasės gastronomija. Kartu auga ir Gosset šampanų paklausa.

GOSSET šampano namų atstovas Lietuvoje, „Cognac Boutique“ parduotuvės vadovas Juozas Kabašinskas pasakoja, jog tai – vienas iš labiausiai mūsų šalies gurmanų įvertintų šampanų.

Pirmą kartą Gosset šampano J. Kabašinskas paragavo 2004 m. sausį, lankydamasis Konjako regione, konjako namuose Frapin. Čia šampaną patiekė prieš vakarienę.

„Pagalvojome, jog tai puikus aperityvas. Tačiau kodėl ragavome būtent Gosset šampaną, supratau kiek vėliau, antrojo susitikimo (tų pačių metų kovą) metu. Pasirodo, mūsų atstovauti pradėti konjako namai Frapin (Cointreau šeima) dar 1994 m. įsigijo Gosset šampano namus! Apsilankėme Gosset šampano namuose Ay miestelyje ir nuo 2006 m. tapome ir šių puikių šampano namų atstovais. Galbūt daug kam tai atrodo keista, tačiau namams Lietuvoje sėkmingai atstovaujame drauge su „Šiaulių tara““, – pasakojo J. Kabašinskas.

Jis džiaugiasi, jog puikių įvertinimų šampanas sulaukia ne tik Lietuvoje: autoritetingo  Prancūzijos žurnalo LE REVUE DU VIN DE FRANCE sudarytame 50 geriausių šampano namų sąraše GOSSET atsidūrė 4-oje vietoje, 2016 m. „Drinks International“ geidžiamiausių pasaulio šampanų 30-uke  – 13-oje vietoje. Beje, gėrimų ekspertas prisipažino, jog jam įsimintiniausias ir iki šių dienų vienas geriausių Gosset šampanų – tai 1996 m. Gosset Grand Millesime. „Mėgaujuosi juo, kai norisi kažko iš tiesų ypatingo. Deja, liko tik vienas butelys… Vienai ypatingai progai“,- sakė J. Kabašinskas.

GOSSET Galerija:

Apie autorių

Susiję įrašai

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *