Atgal

Šampano vakarai: Bruno Paillard šampanai 2018 11 07

Vyninė SOMM – 2018 11 07 –  Bruno Paillard šampanai 

Bruno Paillard  Extra Brut Premiere Cuvee Magnum

Vynuogės: 33 % Chardonnay, 45 % Pinot Noir ir 22 % Pinot Meunier (daugiau kaip iš 30 kaimelių, kurie kaip teigia gamintojas yra jų paslaptis). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei 20% ąžuolo statinėse. Naudojama net 50% rezervinių vynų, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 3 metus. „Disgorgement“ atliktas 2017 metų liepos mėn. Cukrus: 6 gr/L

Įvertinimai: 93/100 (Wine & Spirits Magazine, 2017 gruodis); 92/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard  Extra Brut Rose Premiere Cuvee Magnum

Vynuogės: vynuogių sudėtis, kaip ir jų auginimo kaimeliai,  yra namų komercinė paslaptis, tačiau šampanas pagamintas pagrinde tik iš Pinot Noir vynuogių dviem būdais: pirma tai dalis yra kontaktas ant odelių, antra dalis yra įmaišoma raudono vyno iš Pinot Noir vynuogių bei įmaišoma šiek tiek Chardonnay vyno. Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama tik plieninėse talpose. Naudojami ir rezerviniai vynai, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 3 metus. „Disgorgement“ atliktas 2017 metų birželio mėn. Cukrus: 6 gr/L

Įvertinimai: 91/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru Magnum

Vynuogės: 100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelių (komercinė paslaptis iš kokių konkrečiai), esančių subregione Cote de Blancs Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama tik plieninėse talpose. Naudojami ir rezerviniai vynai, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 4 metus. „Disgorgement“ atliktas 2016 metų rugsėjo mėn. Cukrus: 5 gr/L

Įvertinimai: 92/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard Extra Brut Assemblage 2008 Magnum

Vynuogės:  42 % Chardonnay, 42 % Pinot Noir ir 16 % Pinot Meunier (daugiau kaip iš 10 kaimelių, kurie kaip teigia gamintojas yra jų paslaptis). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei ąžuolo statinėse. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia apie 7 metus. „Disgorgement“ atliktas 2015 metų lapkričio mėn. ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas. Cukrus: 5 gr/L

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs 2006 Magnum

Vynuogės: 100 % Chardonnay, nenurodant iš kokių kaimelių. Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei ąžuolo statinėse. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia apie 8 metus. „Disgorgement“ atliktas 2015 metų liepos mėn  ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas. Cukrus: 5 gr/L

Įvertinimai: 93/100 (Wine Spectator Insider)

Bruno Paillard  Extra Brut N.P.U. Nec Plus Ultra 2002 Grand Cru

 Vynuogės: 50% Chardonnay (Grand Cru kaimeliai: Oger ir Le Mesnil sur Oger, subregionas Cote de Blancs)  ir 50% Pinot Noir (Grand Cru kaimeliai: Bouzy ir Verzennay, subregionas Montagne de Reims). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama mažose ąžuolo statinėse ir vyko ilgai, t.y. iki 2003 metų liepos mėn. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia daugiau kaip 11 metų. „Disgorgement“ atliktas 2014  metų rugsėjo mėn. ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas.  Pagamintas ribotas kiekis – tik 6200 atskirai numeruotų butelių ir 300 Magnum’ų. Pirmasis toks N.P.U. šampanas buvo pagamintas iš 1990 metų derliaus vynuogių ir pristatytas rinkai 2002 metais. Cukrus: 4 gr/L.

Fantastiški įvertinimai: 97/100 (Sommelier Magazine bei Robert Parker/The wine advocate)! 

Trumpai apie Bruno Paillard šampano namus:

Bruno Paillard – 1981 Bruno Paillard įsteigia šeimos valdomus šampano namus. Šiuo metu savo tėvui padeda jo dukra Alisse Paillard. Šeimai priklauso 32 ha vynuogynų, iš kurių net 16 ha esančių Grand Cru ir Premier Cru kaimeliuose (Verzenay ir Verzy – 1,4 ha, Bouzy ir Ambonnay – 1,9 ha, visi subregione Montagne de Reims; Oger – 4 ha, Le Mesnil sur Oger – 4 ha, Vertus 1,1 ha, visi subregionas Cote de Blancs; Hautvillers ir Cumieres – 2 ha subregionas Valee de la Marne) bei kituose Cru kaimeliuose: Reuil, Venteuil, Damery, Festigny, Etoges (subregionas Valle de la Marne), o taip pat ir Les Riceys (7,5 ha), subregionas Cote de Aube. Dar kitą dalį apie 50% vynuogių yra perkama iš kitų vynuogių augintojų. Parduoda per metus apie 500 000 butelių. Vienas išskirtinumas yra tai, kad ne vienų metų derliaus šampanams kurti yra nadojami net 25 metų senumo ir skirtingų derlių rezerviniai vynai (naudoja mišinyje nuo 20 iki 50%). „Dosage“ naudoja cukranendrių cukrų. Gamina unikalų prestižinį šampaną N.P.U. – „Nec Plus Ultra“ tik iš Grand Cru vynuogynų ir kurio antrinė fermentacija ant mielių butelyje užtrunka net apie 15 metų. Pirmąjį N.P.U pagamino iš 1990 metų derliaus ir rinkai pristatė 2002 metais, vėliau sekė 1995, 1996, 1999, 2002 bei 2003 metų deliaus prestižiniai šampanai. Gamina ir vienų metų („vintages“) šampanus: „Asamblage“ – pirmasis pagamintas iš 1979 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1996; 1999; 2002 ir 2004 metų derlių); Blanc de Blancs (100%  iš Chardonnay vynuogių) -pirmasis pagamintas iš 1983 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1995; 1996; 1999; 2002 ir 2004 metų derlių); „Brut Vintages“ – pirmasis buvo pagamintas iš 1981 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1985; 1989; 1995 metų derlių). 2018 m. „Drinks International“ geidžiamiausių pasaulio šampanų 30-uke  Bruno Paillard atsiranda net 18-oje vietoje.

Bruno Paillard pirmieji iš visų šampano gamintojų ant butelių etikečių pradėjo žymėti: „disgorgement“ – išvalymo nuo mielių nuosėdų – datas.

Juozas Kabašinskas

Vyninė SOMM – 2018 11 07 –  Bruno Paillard šampanai 

Bruno Paillard  Extra Brut Premiere Cuvee Magnum

Vynuogės: 33 % Chardonnay, 45 % Pinot Noir ir 22 % Pinot Meunier (daugiau kaip iš 30 kaimelių, kurie kaip teigia gamintojas yra jų paslaptis). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei 20% ąžuolo statinėse. Naudojama net 50% rezervinių vynų, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 3 metus. „Disgorgement“ atliktas 2017 metų liepos mėn. Cukrus: 6 gr/L

Įvertinimai: 93/100 (Wine & Spirits Magazine, 2017 gruodis); 92/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard  Extra Brut Rose Premiere Cuvee Magnum

Vynuogės: vynuogių sudėtis, kaip ir jų auginimo kaimeliai,  yra namų komercinė paslaptis, tačiau šampanas pagamintas pagrinde tik iš Pinot Noir vynuogių dviem būdais: pirma tai dalis yra kontaktas ant odelių, antra dalis yra įmaišoma raudono vyno iš Pinot Noir vynuogių bei įmaišoma šiek tiek Chardonnay vyno. Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama tik plieninėse talpose. Naudojami ir rezerviniai vynai, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 3 metus. „Disgorgement“ atliktas 2017 metų birželio mėn. Cukrus: 6 gr/L

Įvertinimai: 91/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru Magnum

Vynuogės: 100 % Chardonnay iš Grand Cru kaimelių (komercinė paslaptis iš kokių konkrečiai), esančių subregione Cote de Blancs Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama tik plieninėse talpose. Naudojami ir rezerviniai vynai, kurie yra net iš 25 skirtingų vienų metų derliaus. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje viršija net 4 metus. „Disgorgement“ atliktas 2016 metų rugsėjo mėn. Cukrus: 5 gr/L

Įvertinimai: 92/100 (Vinous, Antonio Galloni, 2017 liepa)

Bruno Paillard Extra Brut Assemblage 2008 Magnum

Vynuogės:  42 % Chardonnay, 42 % Pinot Noir ir 16 % Pinot Meunier (daugiau kaip iš 10 kaimelių, kurie kaip teigia gamintojas yra jų paslaptis). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei ąžuolo statinėse. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia apie 7 metus. „Disgorgement“ atliktas 2015 metų lapkričio mėn. ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas. Cukrus: 5 gr/L

Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs 2006 Magnum

Vynuogės: 100 % Chardonnay, nenurodant iš kokių kaimelių. Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama plieninėse talpose bei ąžuolo statinėse. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia apie 8 metus. „Disgorgement“ atliktas 2015 metų liepos mėn  ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas. Cukrus: 5 gr/L

Įvertinimai: 93/100 (Wine Spectator Insider)

Bruno Paillard  Extra Brut N.P.U. Nec Plus Ultra 2002 Grand Cru

 Vynuogės: 50% Chardonnay (Grand Cru kaimeliai: Oger ir Le Mesnil sur Oger, subregionas Cote de Blancs)  ir 50% Pinot Noir (Grand Cru kaimeliai: Bouzy ir Verzennay, subregionas Montagne de Reims). Naudojamos tik pirmo spaudimo vynuogės. Pirminė vyno fermentacija atliekama mažose ąžuolo statinėse ir vyko ilgai, t.y. iki 2003 metų liepos mėn. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje siekia daugiau kaip 11 metų. „Disgorgement“ atliktas 2014  metų rugsėjo mėn. ir po to dar vienerius metus laikoma jų sandeliuose ir po to vyksta pardavimas.  Pagamintas ribotas kiekis – tik 6200 atskirai numeruotų butelių ir 300 Magnum’ų. Pirmasis toks N.P.U. šampanas buvo pagamintas iš 1990 metų derliaus vynuogių ir pristatytas rinkai 2002 metais. Cukrus: 4 gr/L.

Fantastiški įvertinimai: 97/100 (Sommelier Magazine bei Robert Parker/The wine advocate)! 

Trumpai apie Bruno Paillard šampano namus:

Bruno Paillard – 1981 Bruno Paillard įsteigia šeimos valdomus šampano namus. Šiuo metu savo tėvui padeda jo dukra Alisse Paillard. Šeimai priklauso 32 ha vynuogynų, iš kurių net 16 ha esančių Grand Cru ir Premier Cru kaimeliuose (Verzenay ir Verzy – 1,4 ha, Bouzy ir Ambonnay – 1,9 ha, visi subregione Montagne de Reims; Oger – 4 ha, Le Mesnil sur Oger – 4 ha, Vertus 1,1 ha, visi subregionas Cote de Blancs; Hautvillers ir Cumieres – 2 ha subregionas Valee de la Marne) bei kituose Cru kaimeliuose: Reuil, Venteuil, Damery, Festigny, Etoges (subregionas Valle de la Marne), o taip pat ir Les Riceys (7,5 ha), subregionas Cote de Aube. Dar kitą dalį apie 50% vynuogių yra perkama iš kitų vynuogių augintojų. Parduoda per metus apie 500 000 butelių. Vienas išskirtinumas yra tai, kad ne vienų metų derliaus šampanams kurti yra nadojami net 25 metų senumo ir skirtingų derlių rezerviniai vynai (naudoja mišinyje nuo 20 iki 50%). „Dosage“ naudoja cukranendrių cukrų. Gamina unikalų prestižinį šampaną N.P.U. – „Nec Plus Ultra“ tik iš Grand Cru vynuogynų ir kurio antrinė fermentacija ant mielių butelyje užtrunka net apie 15 metų. Pirmąjį N.P.U pagamino iš 1990 metų derliaus ir rinkai pristatė 2002 metais, vėliau sekė 1995, 1996, 1999, 2002 bei 2003 metų deliaus prestižiniai šampanai. Gamina ir vienų metų („vintages“) šampanus: „Asamblage“ – pirmasis pagamintas iš 1979 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1996; 1999; 2002 ir 2004 metų derlių); Blanc de Blancs (100%  iš Chardonnay vynuogių) -pirmasis pagamintas iš 1983 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1995; 1996; 1999; 2002 ir 2004 metų derlių); „Brut Vintages“ – pirmasis buvo pagamintas iš 1981 metų derliaus (vėliau sekė iš: 1985; 1989; 1995 metų derlių). 2018 m. „Drinks International“ geidžiamiausių pasaulio šampanų 30-uke  Bruno Paillard atsiranda net 18-oje vietoje.

Bruno Paillard pirmieji iš visų šampano gamintojų ant butelių etikečių pradėjo žymėti: „disgorgement“ – išvalymo nuo mielių nuosėdų – datas.

Juozas Kabašinskas

Apie autorių

Susiję įrašai