Naujiena: nauji Marguet šampanai: 2018 liepos mėn.

Gauti nauji šampanai, tačiau yra ir daugiau naujų, kurių anksčiau neturėjome ir jie yra gauti pirmą kartą. Tačiau pristatome visus naujai gautus MARGUET šampanus:

Marguet Brut Nature Shaman 14 Grand Cru

Vynuogės: 69 % Pinot Noir ir 31 % Chardonnay, iš nuosavų Grand Cru vynuogynų, esančių Ambonnay kaimelyje (subregionas Montagne de Reims). Tai vienų metų derliaus (2014) šampanas. Vyno fermentacija truko iki 2015 metų liepos mėn., kuomet buvo supilstyta į butelius antrinei fermentacijai ant mielių. „Disgorgement“ atliktas 2018m. kovo m  , t.y. mažiau nei kad tris metus, todėl jis negali būti „vintages“. Papildomai cukrus nėra dedamas, kaip nėra ir sulfitų. Tai sertifikuotas organinis & biodinaminis šampanas. Šis šampanas pakeitė iki šiol buvusį bazinį šampaną „Element 11“, kurio pavadinimą uždraudė naudoti, tokį prekinį ženklą valdžiusi, JAV kompanija.

Gauti nauji šampanai, tačiau yra ir daugiau naujų, kurių anksčiau neturėjome ir jie yra gauti pirmą kartą. Tačiau prista...

Plačiau »

Prestižinių šampanų „akla“ degustacija: vyninė SOMM, liepos 24d.

Numatyta „akla“ degustacija:

Ayala Brut Cuvee Perle D’Ayala Millesime 2006

Bruno Paillard Extra Brut N.P.U. „Nec Plus Ultra“ 2002 Grand Cru

Bollinger Extra Brut R.D. 2004

Geofroy Extra Brut Milesime 2005 Premier Cru

Gosset Brut 15 Years Cuvee NV

Jacquart Brut Cuvee Alpha Vintage 2006

Lallier Brut Cuvee OUVRAGE Grand Cru NV

Larmandier-Bernier Extra Brut Les Chemins d’Avize 2010 Grand Cru

Leclerc Briant Purie Cramant 2012 Grand Cru

LENOBLE Brut Les Aventures Grand Cru NV

Philipponnat Brut Clos Des Goisses 2006

Numatyta "akla" degustacija: Ayala Brut Cuvee Perle D'Ayala Millesime 2006 Bruno Paillard Extra Brut N.P.U. "Nec Plus Ul...

Plačiau »

Šampano vakarai Palangoje: restoranas ONORĖ 2018 07 14

Šampano vakarai: restoranas ONORĖ (Palanga) 2018 07 14 

biodinaminų šampanų ypatumai 

Vynuogininkystė:darbai ir vynuogynų priežiūra – vyno gamyba (mielės, cukrus, sulfitai) – šampano gamyba. Sertifikavimą atlieka tokios organizacijos, kaip: Ecocert; Demeter; Bureau Veritas; Biodyvin.

Leclerc Briant Brut Reserve

Vynuogės: 20 % Chardonnay , 40 % Pinot Noir ir 40% Pinot Meunier. Šios vynuogės auga tokiuose kaimeliuose: Hautvillers (Premier Cru), Avenay (Premier Cru), Epernay (Cru), Verneuil (Cru), Cramant (Grand Cru) ir Montgueux (Cru), visi subregionas Vallee de la Marne. Derliaus metai yra 2013, tačiau tai nėra „vintages“ šampanas, nors ir  brandintas ant mielių iki 2017 metų lapkričio mėn, t.y. daugiau kaip 3 metus, kuomet ir atliktas „disgorgement“ (išvalytos mielių nuosėdos ir butelis užkimštas pastoviu kamščiu). Kodėl tai ne „vintages“ šampanas? Atsakymas yra paprastas, tačiau ne visiems žinomas. Todėl kad jis nebuvo nustatyta tvarka deklaruotas, jog tai bus vienų metų šampanas ir brandinamas daugiau kaip 3 metus. Taigi egzistuoja ir tokios subtilybės! Cukrus: 4,0  gr/L, tai yra extra brut kategorijos.

Šampano vakarai: restoranas ONORĖ (Palanga) 2018 07 14  biodinaminų šampanų ypatumai  Vynuogininkystė:darbai ir vynuogyn...

Plačiau »

Prestižiniai šampanai (naujas, papildymas)

Prestižiniai šampanai („Prestique cuvee“) 2017 11 20, papildyta ir patikslinta informacija 2018 06 16

2017 11 20 redakcija papildyta informacija apie šių namų prestižinius šampanus: Charles Heidsieck; Piper – Heidsieck bei Thienot , o taip pat paskutine informacija apie naujienas, paskutinius visų gamintojų naujus šampanų pristatymus. Taip pat, yra papildoma informacija apie šampanų namų įsteigimo datas.

Prestižiniai šampanai (ang. „Prestique cuvee“) yra gaminami iš geriausių metų derliaus vynuogių, naudojant tik pirmo spaudimo vynuogių sultis (mažesnė išeiga, tačiau didesnė koncentracija tolimesniam gamybos procesui), ženkliai ilgesnis antrinės fermentacijos laikas buteliuose (6-7 metai, kartais ir 10 -12 metų), palyginus su baziniais vienų metų derliaus šampanais (trukmė – ne mažiau trys metai ir ilgiau).

Prestižiniai šampanai („Prestique cuvee“) 2017 11 20, papildyta ir patikslinta informacija 2018 06 16 2017 11 20 redakci...

Plačiau »

Blanc de Blancs šampanu degustacija: vyninė SOMM, birželio 13d.

Šį kartą „blind tasting“ degustacija vyko, dalyvaujant tik profesionalams: somelje bei šampano ekspertams, vyninėje SOMM. Tokiai degustacijai buvo pasiūlyti tokie šampanai:

AR LENOBLE Brut Blanc de Blancs Grand Cru; Besserat de Bellefon BRUT Blanc de Blancs GRAND CRU; Bruno Paillard Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru; Delamotte Brut Blanc de Blancs; Gosset Grand Blanc de Blancs ir Larmandier-Bernier Extra Brut Longitude Blanc de Blancs Premier Cru. Prie šio šešetuko turejo prisidėti ir Ruinart Blanc de Blancs, tačiau jo nesulaukėme.

Šį kartą "blind tasting" degustacija vyko, dalyvaujant tik profesionalams: somelje bei šampano ekspertams, vyninėje SOMM...

Plačiau »

NAUJIENOS: GEOFFROY šampanai

GEOFFROY vynuogių augintojas –  šampano gamintojas (projektas)

Pirmasis Geoffroy šampanų aprašymas atspindėtas ankstesniame straipsnyje:  http://www.cognac.lt/blog/geoffroy-ka-apie-sampana-galime-suzinoti-is-informacijos-butelio-etiketese/

Geoffroy Brut Expresion Premier Cru

Vynuogės: 50% Pinot Meunier , 40% Pinot Noir ir 10 %  Chardonnay. 2012  (30%) ir 2013 (70 %) metų derlius. Naudojamos tik pirmo spaudimo sultys. Vyno fermentacija iki 2014 metų kovo mėn. Nedaroma malolaktinė fermentacija. Ant mielių butelyje daugiau kaip 3 metus, t.y. iki 2017 gruodžio mėn. Cukrus: 7 gr/L

GEOFFROY vynuogių augintojas -  šampano gamintojas (projektas) Pirmasis Geoffroy šampanų aprašymas atspindėtas ankstesni...

Plačiau »

Šampano vakarai: Le BonJour 2018 06 14

Restorane Le BonJour (Gedimino pr.46, Vilnius) degustuosime (redaguojama):

Marguet Extra Brut Shaman 12 Rosé Grand Cru

Vynuogės: 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir iš Grand Cru kaimelio Ambonnay, Montagne de Reims subregione. 2012 derliaus šampanas, pirminė vyno fermentacija vyksta labai lėtai ir natūraliai, nenaudojant papildomai jokio cukraus, net iki 2013 rugpjūcio. Pirminė fermentacija atliekama ąžuolo statinėse. Tačiau antrinė fermentacija butelyje ant mielų vykdoma ne daugiau 3 metų („disgorgement“ atliktas 2015 spalio mėnesyje), todėl pagal nustatytą reglamentą tai nėra „vintažinis“ šampanas, nors ir pagamintas iš vienų metų derliaus vynuogių. Cukrus: 2,4 gr/L.

Restorane Le BonJour (Gedimino pr.46, Vilnius) degustuosime (redaguojama):   Marguet Extra Brut Shaman 12 Rosé Gran...

Plačiau »

Šampano vakarai: SOMM 2018 05 15

Tema: 2006* metų derliaus šampanai 

Vienų metų derliaus šampanų (vintages) pardavimai kiekvienais metais sudaro vidutinškai 1,5% – 2% bendrų šampano pardavimų.

*2006 metų derlius vertinamas: 4 lygis iš 5 galimų

Gosset Brut Grand Millesime 2006 Magnum

Vynuogės: 45 % Chardonnay ( Grand Cru ir Premier Cru kaimeliai: Avize, Cramant, Le Mesnil sur Oger, Trepail, Vertus ir kt.) ir 55 % Pinot Noir (Grand Cru ir Premier Cru kaimeliai:Ambonnay, Avenay, AY, Chigny les Roses, Louivois ir kt.). Pirminė vyno fermentacija plieninėse talpose, vengiant malolaktinės fermentacijos. Antrinė fermentacija ant mielių butelyje net apie 9 metus („disgorgement“ – 2016m. liepos mėn.). Cukrus: 6 gr/L.

Tema: 2006* metų derliaus šampanai  Vienų metų derliaus šampanų (vintages) pardavimai kiekvienais metais sudaro vidutinš...

Plačiau »

Šampano vakarai: DINE 2018 05 30

Degustuosime SALON šampanus: (redaguojama)

Šampanai Salon ir Delamotte – tai kaip brolis ir sesuo, gaminantys du skirtingus šampanus (plačiau skaityti žemiau).

Išskirtinis šios degustacijos bruožas yra tai, kad visi šampanai yra pagaminti tik iš Chardonnay vynuogių, kurios auginamos tik vieno subregiono Cote de Blancs Grand Cru kaimeliuose, o SALON – išskirtinai tik viename Grand Cru kaimelyje Le Mesnil Sur Oger.

Delamotte Brut Blanc de Blanc Magnum (pasitikimo šampanas)

Degustuosime SALON šampanus: (redaguojama) Šampanai Salon ir Delamotte - tai kaip brolis ir sesuo, gaminantys du skirtin...

Plačiau »

Šampano vakarai: APVALAUS STALO KLUBAS (Trakai) 2018 05 11

Šios vakarienės meniu pristatys – vienas geriausių Estijos šefų  Rado Mitro, specialiai atvykstantis į restoraną APVALAUS STALO KLUBAS. Rado Mitro kulinarijos meno įgūdžius tobulino bei įkvėpimo sėmėsi madas diktuojančiuose restoranuose: Kopenhagos „Noma“, dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame Londono „Hélène Darroze at The Connaught“ ir viena „Michelin“ žvaigždute įvertintame „Fischers Baslow Hall“.

Degustuojami BOLLINGER* šampanai: 

Šios vakarienės meniu pristatys - vienas geriausių Estijos šefų  Rado Mitro, specialiai atvykstantis į restoraną APVALAU...

Plačiau »